Problemi v omrežju...

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 27. Mar 2009 ob 13:11

(Stara tema s to tematiko je bila zaklenjena zaradi spomladanskega čiščenja. Težave v mobilnem omrežju pisati semle...)
Optika 100/10

Uporabniški avatar
riki
Faca
Prispevkov: 188
Pridružen: 4. Dec 2008 ob 23:44
T-2: Že imam
Kraj: Limassol

Re: Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a riki » 21. Apr 2009 ob 14:12

NE gre prejemati klica iz HR Vip omrezja.
Ko me nekdo klice iz hrvaskega vip omrezja na t-2 mobilno mu v nemscini javlja da uporabnik ni dosegljiv!!!
Sam sem preizkusil 2x. Pri Vip-u pravijo da je pri njih vse ok.

coach_th0rest
Novinec
Prispevkov: 10
Pridružen: 2. Sep 2008 ob 11:14
T-2: Že imam
Paket: mobilni internet

Re: Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a coach_th0rest » 7. Maj 2009 ob 08:58

Glede na to, da mi, če kličem na support dajejo neprimerne odgovore prosim, če mi lahko mojstri iz T-2 odgovorite tu.

Moj problem se nanaša na mobilni internet. Uporabljam podatkovni paket, imam namenski USB modem sierra wireless (ne tega iz T-2 ponudbe), zadeva deluje. Driverji delujejo. Ne deluje pa priklop. Ko se mi naprava poveže, se paketi ne "premikajo". Včasih čudežno po pol ure začne zadeva delovat. Naj omenim, da sem na drugi lokaciji na T-2 skočil brez problema. Težave pa imam na Parmovi v Ljubljani. Signal je odličen, -63dBm.

Podobno se mi je dogajalo nekje pred letom dni, po mojem klicu na tehnično podporo se je zadeva nekako uredila. Morda ni nepomembno, da ko se se začne prenos podatkov, načelno ni problema. Glede na sicer laično znanje, ki ga imam, bi rekel, da je težava v omrežju T-2, na dotični centrali, ali kako se temu reče, saj tovrstnih problemov nisem imel recimo včeraj v Domžalah pri komaj zaznavnem signalu, sem se vseeno takoj povezal.

Morda je pomemben tudi podatek, da je težava prisotna od ponedeljka, 4.5.

Lep pozdrav.

|DSI|
Faca
Prispevkov: 180
Pridružen: 23. Jan 2007 ob 21:08
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/100
Kraj: Lj - Dravlje

Re: Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a |DSI| » 7. Maj 2009 ob 09:39

Podobne težave sem imel jaz v preteklosti sedaj pa mogoče le obćasno - 1x na dva meseca... Gre pa za okolico zdravstvenega doma za Bežigradom.
Problem je bil ta da mi je doma v Dravljah vse delalo brez problema, za Bežigradom pa se ni in ni hotlo povezat....moja rešitev je bila taka da sem potem doma (v Dravljah) malo "zgonil" mobitel - prenesel malo več podatkov (npr 100MB) in potem je delovalo tudi za Bežigradom brez težav.
Slika T-2
Slika FTTH
Slika UMTS

gali
Znanec
Prispevkov: 93
Pridružen: 26. Jan 2009 ob 14:41
T-2: Že imam
Paket: T4 100/10 Telekom optika
Kraj: LJ-Vič

Re: Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a gali » 7. Maj 2009 ob 11:15

Podobne tezave kot coach_th0rest imam tudi jaz, na vicu , viska soncava. Ze sporoceno supportu, obi-ju (pred vec kot 1mesecem) pa nobenega odgovora ali bistvenega izboljsanja...

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 843
Pridružen: 9. Nov 2006 ob 18:26
T-2: Že imam
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Re: Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a obi » 7. Maj 2009 ob 21:40

Obi ma pa tolk dela da se ven ne vidi in občasno prebira forum, če nisem nikomur nikomur nič odgovoril se opravičujem. Dans me je kontaktiral še NN tako da jutri obljubim bom prišel zadevi do dna.
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a roCkY » 7. Maj 2009 ob 22:10

Še moj "problemček":
Telefon se podatkovno vedno s prve poveže v omrežje a prenosa podatkov včasih ni. Nekako v 20%. V drugem poskusu pa gre vedno. Ni važno ali grem na net ali na TV. Nato zadeva dela brez problemov. Tudi če recimo čez pol ure ali uro osvežim stran je takoj naložena. (Pri prejšnjem operaterju je bila v tem primeru cela j... ponavadi se je končalo z izklopom telefona). Prav nič ni važno ali mi telefon kaže poln signal ali le kakih 20% (ali sem na odprtem ali v objektu).

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 843
Pridružen: 9. Nov 2006 ob 18:26
T-2: Že imam
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Re: Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a obi » 7. Maj 2009 ob 22:29

aja prej sem pozabu napisat, da mi bo mal lažje bom rabu telefonske številke
roCkY
coach_th0rest
gali
|DSI|
Zakaj rabim številke, zato da vidim na katero BP ste večino časa povezani. Pa prosu bi, seveda če je mogoče, da bi bili jutri okol 9.00 povezani na net preko UMTS-a. Vse informacije prosim na PM. Lahko mi še kateri napiše časovne intervale, se pravi kdaj mu od oka dela kdaj ne, kdaj ven meče in podobne zadeve. Naj pa povem da se bo v kratkem (beri cca 1-2 tedna) to prekinjanje povezave moralo v veliki meri odpraviti.)
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 843
Pridružen: 9. Nov 2006 ob 18:26
T-2: Že imam
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Re: Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a obi » 8. Maj 2009 ob 12:37

roxky poslal števiko
lahko investigiram
za ostale pa nemorem dokle nimam številk.
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough

coach_th0rest
Novinec
Prispevkov: 10
Pridružen: 2. Sep 2008 ob 11:14
T-2: Že imam
Paket: mobilni internet

Re: Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a coach_th0rest » 8. Maj 2009 ob 13:39

Hvala obi, mislim da je sedaj zadeva OK. Vsaj danes v 2 poizkusih nisem imel prav nobene težave. Vglavnem, zaenkrat je napaka odpravljena, bom še spremljal, telefonsko pošljem na ZS, ko jo najdem :) Če ima uporabnik samo podatkovni paket mu številka ni pomembna.

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 843
Pridružen: 9. Nov 2006 ob 18:26
T-2: Že imam
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Re: Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a obi » 8. Maj 2009 ob 14:02

Hm zanimivo pa sm za enkrat samo analiziral omrežje. Lejte lahk omi pošljete tudi ID-je preko ZS bom tudi preko tistega najdu.
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 843
Pridružen: 9. Nov 2006 ob 18:26
T-2: Že imam
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Re: Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a obi » 8. Maj 2009 ob 22:14

Ok trije ste mi poslal številke en jo še išče. Od poslanih cifer sem vidu kam se povezujete po navadi tak oda bom v ponedeljek pogledal, analiziral bolj podrobno in če bo potrebno ukrepal.
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough

gali
Znanec
Prispevkov: 93
Pridružen: 26. Jan 2009 ob 14:41
T-2: Že imam
Paket: T4 100/10 Telekom optika
Kraj: LJ-Vič

Re: Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a gali » 12. Maj 2009 ob 08:33

Vceraj , 11.5., se je delovanje omrezja na Vicu mocno zatikalo, po nekaj sekund prenosa, potem pa dolge pavze brez....

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 843
Pridružen: 9. Nov 2006 ob 18:26
T-2: Že imam
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Re: Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a obi » 13. Maj 2009 ob 11:25

glede tega zatikanje se ravno opravljajo analize in kmalu zna biti bolje, sicer pa nevem, če že nekaj podobnega nisem napisal nekaj vrstic višje.
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough

coach_th0rest
Novinec
Prispevkov: 10
Pridružen: 2. Sep 2008 ob 11:14
T-2: Že imam
Paket: mobilni internet

Re: Problemi v omrežju...

Odgovor Napisal/-a coach_th0rest » 15. Maj 2009 ob 08:08

gali napisal/-a:Vceraj , 11.5., se je delovanje omrezja na Vicu mocno zatikalo, po nekaj sekund prenosa, potem pa dolge pavze brez....
To je zanimivo, moji problemi so se sicer vrnili, spet po pol ure in več čakam, da oživi povezava po tem, ko je računalnik povezan v T-2 omrežje (danes le kakih 10 minut). Imam občutek, kot da bi bilo povezano z neko zasičenostjo, ampak to bojo tehniki bolje vedeli. Da bi se mi pa kdaj zatikalo, pa ne pomnim. Celo z minimalnim signalom prek -110dBm je praktično vleklo brez problema. HSPA je res čudo od protokola. Zgleda da bom res moral najti telefonsko številko in jo poslat Obiju :)

Odgovori