Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2225
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Odgovor Napisal/-a RobertM » 14. Nov 2015 ob 09:27

Evo - ti še tu prilepim ;)

Načeloma vstaviš SIM in nastaviš na samodejno izbiro omrežja.
Ko si na Mobitel (Telekom) omrežju se izpisuje še R saj si v roamingu.
Za uporabnika veljajo iste cene - nobene razlike.

Glede telefona:
Doma imamo štiri SIM in do nedavnega vsi Samsungi različnih tipov - sedaj je eden HTC
Nobeden nič ne jamra.

Glede omrežja:
http://www.imei.info/operator-codes/
293 41 Mobitel Slovenia
293 40 SI.mobil - Vodafone Slovenia
293 64 T-2 Slovenia
293 70 Tusmobil Slovenia
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Odgovor Napisal/-a cslesce » 14. Nov 2015 ob 09:41

potem mi v kranju na planini niti ne najde 29364....a tole konstantno vklapljanje wifija mi gre na jetra, kako bi rešil na sgs2?
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3366
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Odgovor Napisal/-a atepej » 14. Nov 2015 ob 10:06

Glede WLAN si izključi Wi-FI Calling
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2225
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Odgovor Napisal/-a RobertM » 14. Nov 2015 ob 12:05

cslesce napisal/-a:potem mi v kranju na planini niti ne najde 29364....?
Vsaj 3 bazne imaš na Planini ali neposredni okolici (od 6-7 v Kranju) :namrec:
http://www.mobilna-telefonija.com/mobil ... e/t-2.html
Preveri pod bnastavitvami omrežja, da je na avtomatsko.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Odgovor Napisal/-a oyoy » 14. Nov 2015 ob 12:33

cslesce napisal/-a:sem dal kar 2G/GSM only
s to nastavitvijo ne boš videl t-2 omrežja.
Slika
Slika

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Odgovor Napisal/-a cslesce » 14. Nov 2015 ob 15:27

atepej napisal/-a:Glede WLAN si izključi Wi-FI Calling
kje je to v sgs2? sploh ni te opcije, imam pa 4.0.3
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3366
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Odgovor Napisal/-a atepej » 14. Nov 2015 ob 18:20

Slika

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Odgovor Napisal/-a cslesce » 14. Nov 2015 ob 20:36

sem dal sim kartico sedaj ven in se isto pojavlja :(
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3366
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Odgovor Napisal/-a atepej » 14. Nov 2015 ob 22:43

Na ohrani Wi-Fi v stanju pripravljenosti nastavi na NIKOLI in ga IZKOPI pa bo.
Slika

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Odgovor Napisal/-a cslesce » 14. Nov 2015 ob 22:49

keep wi-fi on during sleep NEVER? isto sranje.
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3366
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Odgovor Napisal/-a atepej » 15. Nov 2015 ob 10:26

Prevzete nastavitve, če to ne pomaga pa kladivo ...
Slika

Uporabniški avatar
nemo
Starešina
Prispevkov: 1591
Pridružen: 30. Avg 2007 ob 15:58
T-2: Že imam
Paket: t4 tera na optiki

Re: Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Odgovor Napisal/-a nemo » 15. Nov 2015 ob 12:09

cslesce napisal/-a:potem mi v kranju na planini niti ne najde 29364....a tole konstantno vklapljanje wifija mi gre na jetra, kako bi rešil na sgs2?
Saj ne da me res zanima, ampak vseeno: če ne rabiš wifija in mobilnega prenosa podatkov, zakaj pa potem sploh imaš pametni telefon? Mislim, pri "neumnem" ne bi imel teh težav.
Plačaš 100, dobiš 90.

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Odgovor Napisal/-a cslesce » 15. Nov 2015 ob 17:16

če bi bila izbira bi imel navadnega hehe.

atepej: samo izgubim vse?
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3366
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Odgovor Napisal/-a atepej » 16. Nov 2015 ob 10:19

samo aplikacije lahko pa še prej narediš varnostno kopijo.
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1112
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Prehod na T-2 mobilno telefonijo

Odgovor Napisal/-a g33k » 1. Dec 2015 ob 21:08

Telemach ki ima pravtako roaming v omrežju Telekoma Slovenije, nima prav nobenega problema s prehodom iz roaminga v domače omrežje na Android napravah. Tako, da izjave v stilu da je Android glavni krivec ne držijo.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Odgovori