T2&SIMOBIL

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
top58
Znanec
Prispevkov: 81
Pridružen: 15. Jul 2008 ob 22:13
T-2: Že imam
Paket: mobilni

T2&SIMOBIL

Odgovor Napisal/-a top58 » 28. Feb 2012 ob 11:37

Danes sem v Kosezah opravil prvi klic preko Simobilovega omrežja. Namesto romaminga Mobitel mi je prikazovalo: SiMOBIL.

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: T2&SIMOBIL

Odgovor Napisal/-a KoMar » 28. Feb 2012 ob 12:20

Aja? Zanimivo.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4931
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: T2&SIMOBIL

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 28. Feb 2012 ob 12:21

Meni ne deluje na službenem :)

top58
Znanec
Prispevkov: 81
Pridružen: 15. Jul 2008 ob 22:13
T-2: Že imam
Paket: mobilni

Re: T2&SIMOBIL

Odgovor Napisal/-a top58 » 28. Feb 2012 ob 12:53

Sem poizkusil roaming spremeniti v centu Lj in ne gre. Očitno le testirajo z eno bazno postajo.

astras
T-2jevec
Prispevkov: 454
Pridružen: 8. Feb 2009 ob 21:03
T-2: Že imam
Paket: baker+t4
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: T2&SIMOBIL

Odgovor Napisal/-a astras » 28. Feb 2012 ob 14:56

blef
Ce bil bi vedez...

ne bil bi...

revez...
Slika

mat13
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 27. Nov 2011 ob 21:29
T-2: Že imam

Re: T2&SIMOBIL

Odgovor Napisal/-a mat13 » 28. Feb 2012 ob 16:30

Na iPhonu imam program Fake Operator in lahko v zgornjo vrstico kot ime operaterja napišem praktično karkoli. A pri tebi pride v poštev, da ti je morda kdo to podstavil za hec? :hmm:
Možno je pa tudi seveda, da ima Si.mobil slabo opremo za zavrnitev "napačnih" uporabnikov in te je pač sprejelo :owned:
Je bil klic evidentiran na servisnih straneh?

Sicer pa mi je čudno, da bi ti prikazovalo "SiMOBIL". Na napravah prikazuje "Si.mobil".
A si nas slučajno malo nahecal? :aa:
Slika

top58
Znanec
Prispevkov: 81
Pridružen: 15. Jul 2008 ob 22:13
T-2: Že imam
Paket: mobilni

Re: T2&SIMOBIL

Odgovor Napisal/-a top58 » 28. Feb 2012 ob 16:54

Nisem se hecal. V garaži signal T2 ne "lovi", tako da preklopi na močnejši signal. Dobil sem klic izven koridorja in na moje veliko presenečenje je pisalo kar je pisalo. V preteklosti je vedno preklopilo na Mobitelovo omrežje.

mat13
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 27. Nov 2011 ob 21:29
T-2: Že imam

Re: T2&SIMOBIL

Odgovor Napisal/-a mat13 » 28. Feb 2012 ob 17:07

Huh. Zelo čudno, ker naj T-2 in Si.mobil ne bi imela pogodbe o gostovanju. Bom sprobal pa ti sporočim če se mi uspe povezat.
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: T2&SIMOBIL

Odgovor Napisal/-a RobertM » 28. Feb 2012 ob 19:54

top58 napisal/-a:Danes sem v Kosezah opravil prvi klic preko Simobilovega omrežja. Namesto romaminga Mobitel mi je prikazovalo: SiMOBIL.
Si klical 112 :hmm:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

mat13
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 27. Nov 2011 ob 21:29
T-2: Že imam

Re: T2&SIMOBIL

Odgovor Napisal/-a mat13 » 29. Feb 2012 ob 16:51

A če je uporabnik na območju brez svojega signala se klic na 112 preusmeri na drugega operaterja če prav razumem? Od kdaj pa je to? :hmm:
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: T2&SIMOBIL

Odgovor Napisal/-a RobertM » 29. Feb 2012 ob 17:20

Od vedno ;)

Tudi brez SIM kartice lahko kličeš zato preden date otrokom telefon za igranje izpraznite baterijo :)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

mat13
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 27. Nov 2011 ob 21:29
T-2: Že imam

Re: T2&SIMOBIL

Odgovor Napisal/-a mat13 » 29. Feb 2012 ob 18:16

Mislim, da v RS rabiš SIM kartico za nujni klic.
Omrežje Mobitel omogoča brezplačne klice na številko za klice v sili 112 iz aparatov, v katere je vstavljena SIM-kartica, tudi če le-ta ni aktivna za komercialne klice. Za klice na številko za klice v sili 112, omrežje Mobitel ob klicu posreduje informacijo o številki kličočega in informacijo o lokaciji kličočega.
Slika

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: T2&SIMOBIL

Odgovor Napisal/-a KoMar » 29. Feb 2012 ob 18:30

Jp, to so spremenili in rabiš neko poljubno SIM, sicer ne dela.

Odgovori