T-2 roaming odslej preko Simobila

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Zaklenjeno
dal
Legenda
Prispevkov: 1206
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 10:23
T-2: Že imam

T-2 roaming odslej preko Simobila

Odgovor Napisal/-a dal » 4. Apr 2012 ob 22:50

T-2 zapušča Telekom in gre k Simobilu

Telekomunikacijski operater T-2 ne bo podaljšal pogodbe o gostovanju v mobilnem omrežju s Telekomom Slovenije [TLSG 67,50 -0,74%]. Posel, vreden okoli poldrugi milijon na leto, je dobil Simobil .

T-2 mora gostovati v drugih mobilnih omrežjih po Sloveniji, saj ima sam le okoli 110 baznih postaj in pokriva okoli 35 odstotkov prebivalstva. Tam torej, kjer pokritosti ni, jo bo od velikonočne nedelje za T-2 pokrival Simobil. Njegova pokritost je približno takšna kot Telekomova (okoli 90-odstotna). Pogodba je podpisana za štiri leta, z možnostjo podaljšanja. Na T-2 pravijo: »Z novim poslom smo znižali stroške, naročniki pa bodo za enako ceno v paketih dobili več.« Konkretnejši še niso.

Telekom Austria se dogovarja za nakup T-2

Zgodba o tem, da bi se Simobil in T-2 združila, je spet vroča, pravijo viri blizu telekomunikacijskim podjetjem. T-2 bi kupila družba Telekom Austria , lastnica Simobila. Tako bi Simobil zaokrožil ponudbo mobilnega operaterja še z drugimi telekomunikacijskimi storitvami (fiksni internet, televizija, fiksna telefonija). Za T-2, ki ima sicer močno razvejeno optično omrežje, se (je), neuradno, zanimata tudi belgijski Amisco NV (lastnik telekomunikacijske družbe Amis ) in britanski sklad GMT , ki vlaga večinoma v evropske komunikacijske družbe.

T-2 ima 50 tisoč mobilnih uporabnikov, do tega so najbolj aktivni uporabniki mobilnega interneta. T-2 in Telekom sta bila v sporu v postopku prisilne poravnave T-2, ki ji je Telekom nasprotoval. Če bi uspel, bi šel T-2 v stečaj.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7220
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T-2 roaming odslej preko Simobila

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Apr 2012 ob 22:57

Jah Telekom (Mobitel) hoče preveč.... tako bo ob zaslužek, še en udarec za njih.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: T-2 roaming odslej preko Simobila

Odgovor Napisal/-a KoMar » 4. Apr 2012 ob 22:59

Zanimivo, torej so govorice držale :)

darkdog
Nadebudnež
Prispevkov: 360
Pridružen: 29. Apr 2006 ob 14:28
T-2: Že imam
Paket: T4 optika + 2x sim
Kraj: okolica Kranja

Re: T-2 roaming odslej preko Simobila

Odgovor Napisal/-a darkdog » 4. Apr 2012 ob 23:13

Men je všeč... bom imel vsaj v službenih prostorih dober signal, kajti od mobitela je bil bolj tko tko :) Če bodo pa še pri paketih kaki bonbončki poleg,za katere so še skrivnostni,pa toliko bolje

shorto
T-2jevec
Prispevkov: 395
Pridružen: 16. Feb 2007 ob 02:15
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: T-2 roaming odslej preko Simobila

Odgovor Napisal/-a shorto » 4. Apr 2012 ob 23:29

Ja tudi uporabniki boste profitirali.

MMSji bodo sedaj delovali povsod, in 10% zakupljene porabe prenosa podatkov boste lahko uporabili v Simobilovemu omrežju, torej če imate 100MB prenosa je to 100MB v T-2 omrežju in 10MB v Simobilovemu, ni veliko za kakšno hitro nujo pa je dovolj dobro :).

MiHc
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 4. Jan 2008 ob 01:37
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA VDSL
Kraj: Begunje

Re: T-2 roaming odslej preko Simobila

Odgovor Napisal/-a MiHc » 4. Apr 2012 ob 23:40

MMSji bodo sedaj delovali povsod, in 10% zakupljene porabe prenosa podatkov boste lahko uporabili v Simobilovemu omrežju, torej če imate 100MB prenosa je to 100MB v T-2 omrežju in 10MB v Simobilovemu, ni veliko za kakšno hitro nujo pa je dovolj dobro :).
:plosk: :plosk: :plosk:
bo po prenesenih 10% možna avtomatska blokada prenosa preko roaminga?
Slika
Slika

shorto
T-2jevec
Prispevkov: 395
Pridružen: 16. Feb 2007 ob 02:15
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: T-2 roaming odslej preko Simobila

Odgovor Napisal/-a shorto » 4. Apr 2012 ob 23:55

Zaenkrat so v mislih samo opozorilni SMSji pri porabi 50€ v SiMobilovemu omrežju pa blokada.

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1346
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: T-2 roaming odslej preko Simobila

Odgovor Napisal/-a roCkY » 5. Apr 2012 ob 06:12

shorto napisal/-a:Ja tudi uporabniki boste profitirali.

MMSji bodo sedaj delovali povsod, in 10% zakupljene porabe prenosa podatkov boste lahko uporabili v Simobilovemu omrežju, torej če imate 100MB prenosa je to 100MB v T-2 omrežju in 10MB v Simobilovemu, ni veliko za kakšno hitro nujo pa je dovolj dobro :).
Tole je pa dobra novica.
Bo to razmerje fiksno ali se bo dalo na roamingu zakupit več drugačen delež? 300M na telefonu mi bo sicer zadosti, če se bo le na avtomatski nastavitvi preklop na domače omrežje izvajal hitro.

Kaj pa na neomejenem paketu? Koliko G bo vključeno roaminga.
Upam, da se cena podatkovnega prenosa s tem ne bo preveč zredila.

zizitop
Faca
Prispevkov: 194
Pridružen: 27. Feb 2007 ob 22:58
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Ljubljana

Re: T-2 roaming odslej preko Simobila

Odgovor Napisal/-a zizitop » 5. Apr 2012 ob 07:54

Huh, tole je res dobra novica. Se mi zdi Simobil omrežje res boljše, pa tudi monopolist bbo sedaj malo manjši monopolist... :)


Če pa so zraven še dodatki, potem je to zmaga

Atoll
Navdušenec
Prispevkov: 568
Pridružen: 9. Jul 2008 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: 100/10

Re: T-2 roaming odslej preko Simobila

Odgovor Napisal/-a Atoll » 5. Apr 2012 ob 08:29

shorto napisal/-a:Ja tudi uporabniki boste profitirali.

MMSji bodo sedaj delovali povsod, in 10% zakupljene porabe prenosa podatkov boste lahko uporabili v Simobilovemu omrežju, torej če imate 100MB prenosa je to 100MB v T-2 omrežju in 10MB v Simobilovemu, ni veliko za kakšno hitro nujo pa je dovolj dobro :).
Koliko je 10 % od neomejenega paketa? :)
Cord cutter.

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1346
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: T-2 roaming odslej preko Simobila

Odgovor Napisal/-a roCkY » 5. Apr 2012 ob 09:41

Kakih 3G + T-2 HLS bi se lahko spravil v to "matematično" formulo za kaj več pa sprejemljivo doplačilo ?

titu
Faca
Prispevkov: 192
Pridružen: 12. Apr 2006 ob 22:37
T-2: Že imam
Kraj: M. Sobota

Re: T-2 roaming odslej preko Simobila

Odgovor Napisal/-a titu » 5. Apr 2012 ob 10:08

Slika

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: T-2 roaming odslej preko Simobila

Odgovor Napisal/-a KoMar » 5. Apr 2012 ob 10:16

shorto napisal/-a:Ja tudi uporabniki boste profitirali.

MMSji bodo sedaj delovali povsod, in 10% zakupljene porabe prenosa podatkov boste lahko uporabili v Simobilovemu omrežju, torej če imate 100MB prenosa je to 100MB v T-2 omrežju in 10MB v Simobilovemu, ni veliko za kakšno hitro nujo pa je dovolj dobro :).
:plosk: :rtmT2: :rtmT2:

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1281
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera na FTTH
Kraj: Ljubljana, Dravlje

Re: T-2 roaming odslej preko Simobila

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 5. Apr 2012 ob 10:57

Se pridružujem pohvalam! :plosk:

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 652
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: T-2 roaming odslej preko Simobila

Odgovor Napisal/-a Tosho » 5. Apr 2012 ob 11:01

Tut jest... :rtmT2: :pivo:
Slika

Zaklenjeno