Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Vse o T-2 mobilni telefoniji
fortex
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 15. Apr 2012 ob 18:00
T-2: Že imam
Paket: mobilni i-net

Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Odgovor Napisal/-a fortex » 15. Apr 2012 ob 18:06

Pozdravljeni,
Sem uporabnik T-2 mobilnega interneta - torej data only SIM kartica.
Imam problem kako izklopiti možnost roaminga (do 8.4. teh težav nisem imel, saj na Mobitelu ni bilo data roaminga)

Problem imam kadar SIM kartico uporabljam v Edimax 3g-6200n routerju (večinoma z Huawei E1750 3G modemom) - ta namreč sploh nima nikakršne možnosti izbire omrežja (niti ne javi na katero omrežje je sploh povezan). Kadar je T-2 signal preslab, se pač poveže na Si.mobil, kar pa mi ni všeč...

Je možno roaming izklopiti na sistemskem nivoju (pri operaterju), saj ga pač ne želim uporabljati...

hvala!

MiHc
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 4. Jan 2008 ob 01:37
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA VDSL
Kraj: Begunje

Re: Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Odgovor Napisal/-a MiHc » 15. Apr 2012 ob 18:23

Izklop roaminga lahko zahtevaš pisno ali v poslovalnici
Slika
Slika

fortex
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 15. Apr 2012 ob 18:00
T-2: Že imam
Paket: mobilni i-net

Re: Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Odgovor Napisal/-a fortex » 16. Apr 2012 ob 07:52

Hvala, upam da res :)

Na 0806464 so mi namreč rekli da se to ne da...
Bom šel v poslovalnico in preveril.

fortex
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 15. Apr 2012 ob 18:00
T-2: Že imam
Paket: mobilni i-net

Re: Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Odgovor Napisal/-a fortex » 17. Apr 2012 ob 06:49

Bil včeraj v poslovalnici.

So mi naredili blokado mobilnih podatkovnih storitev v tujini

Naj bi delovalo takoj, tudi v Sloveniji. Zaenkrat še ne deluje (=še vedno se lahko povežem na Si.mobil); upam da bo :-)

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Odgovor Napisal/-a roCkY » 17. Apr 2012 ob 06:56

Tudi pri meni težava. Enako včeraj osebno v poslovalnici.
Sedaj se sploh ne poveže na T-2. Se pa poveže v Simobil kjer pa vsaj prek tablice ob vklopu podatkov v romingu blokada dela. Čakam odgovor prek maila oz./in ureditev zadeve saj sem snoči obupal prek telefona. No nisem ravno vztrajen. 4-5* kakih 5 min pa sem poslušal reklame...

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3043
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Odgovor Napisal/-a Mark » 17. Apr 2012 ob 16:44

Sedaj bi zadeva morala delovati. Možno je blokirati data v tujini ali v Simobilu, oboje ali neodvisno med sabo. Vse stvari se urejejo z dopisom oz. v poslovalnicah.

Sumy
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Že imam
Kraj: Postojna

Re: Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Odgovor Napisal/-a Sumy » 17. Apr 2012 ob 17:50

Zelo slabo je to zamišljeno urejanje blokade...nekdo ki živi izven lubljane mora al v ljubljano ali Koper v mojem primeru tak da si delam dodaten stroške..tak da t-2 ne hvala...

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Odgovor Napisal/-a roCkY » 17. Apr 2012 ob 18:00

Saj lahko dopis pošlješ, če nisi dnevno/tednesko nikoli toliko blizu poslovalnice, da spotoma zaviješ vanjo.

Meni sicer zadeva še ne funkcionira. Jah, med prvimi v vrsti marsikdaj ni dobro biti.

Sumy
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Že imam
Kraj: Postojna

Re: Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Odgovor Napisal/-a Sumy » 17. Apr 2012 ob 18:12

Vse se da naredit prek ukaznega niza...kot majo ostali ;)

fortex
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 15. Apr 2012 ob 18:00
T-2: Že imam
Paket: mobilni i-net

Re: Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Odgovor Napisal/-a fortex » 19. Apr 2012 ob 21:43

AT komande ali USSD koda?
Predvidevam da je AT komanda veljavna samo za vsakokratni session, USSD koda bi pa lahko kaj spremenila na nivoju operaterja...

Lahko napišeš kakšna mora biti za izklop roaminga?
Jaz sedaj uporabljam "standardni" GPRS connect *99#

Meni so v poslovalnici (LJ, Celovška) rekli da roaminga na Simobil ni možno izklopiti (razen v telefonu, bla, bla..). Ko sem rekel, da sem to prebral na forumu, je referent poklical tehnika, ki mu je rekel da blokada data roaminga v tujini deluje tudi pri simobilu in da blokada samo za simobil ne obstaja...

Kakorkoli že, blokado data roaminga v tujini sem naročil v ponedeljek in naj bi delovala takoj (ja, seveda...) pa se še vedno lahko povežem na Simobil...

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3043
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Odgovor Napisal/-a Mark » 19. Apr 2012 ob 21:47

Možno je blokirati tujino posebej in Simobil nacionalni roaming posebej ali pa oboje na nivoju operaterja in z dopisom. Tako, da rešitev za tvoj problem obstaja.

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Odgovor Napisal/-a roCkY » 19. Apr 2012 ob 22:13

fortex napisal/-a:AT komande ali USSD koda?
Predvidevam da je AT komanda veljavna samo za vsakokratni session, USSD koda bi pa lahko kaj spremenila na nivoju operaterja...

Lahko napišeš kakšna mora biti za izklop roaminga?
Jaz sedaj uporabljam "standardni" GPRS connect *99#

Meni so v poslovalnici (LJ, Celovška) rekli da roaminga na Simobil ni možno izklopiti (razen v telefonu, bla, bla..). Ko sem rekel, da sem to prebral na forumu, je referent poklical tehnika, ki mu je rekel da blokada data roaminga v tujini deluje tudi pri simobilu in da blokada samo za simobil ne obstaja...

Kakorkoli že, blokado data roaminga v tujini sem naročil v ponedeljek in naj bi delovala takoj (ja, seveda...) pa se še vedno lahko povežem na Simobil...
V ponedeljek sva bila nekoliko prezgodaj v poslovalnici.
Pošlji PM Marku, da ti porihta.

Sam sem ga za rokav pocukal takoj, ko se je pofočkal v temi saj ostale komunikacijske poti nekako niso obrodile željenega hitrega rezultata.
Od včeraj sredi dneva je roaming izklopljen T-2 pa mi spet dela.

fortex
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 15. Apr 2012 ob 18:00
T-2: Že imam
Paket: mobilni i-net

Re: Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Odgovor Napisal/-a fortex » 20. Apr 2012 ob 09:59

PM poslan.
Izgleda da je data roaming tudi pri meni že izklopljen. Na Simobil se sicer lahko povežem, data connection pa se zgleda ne vzpostavi...

fortex
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 15. Apr 2012 ob 18:00
T-2: Že imam
Paket: mobilni i-net

Re: Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Odgovor Napisal/-a fortex » 22. Apr 2012 ob 09:49

Urejeno.
Mark je zakon, hvala!

mitt
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 29. Avg 2012 ob 12:40
T-2: Že imam
Paket: Mobilni internet

Re: Mobilni Internet - kako izklopiti roaming

Odgovor Napisal/-a mitt » 29. Avg 2012 ob 12:55

Jest mam tud problem: uporabljam samo mobilni internet in od četrtka se USB3G po defaultu spet connecta samo na Simobil roaming. V Mobile partnerju moram zato ročno zadaj iz nastavitev izbrat T2, da potem to seanso dela na T2.
Od včeraj sem zadevo priklopil na router, ki podpira USB3G, pa se mi po defaultu verjetno spet connecta na Simobil roaming, ampak v tem primeru na žalost tega nikjer ne morem preverit (z mobile partnerjem sem vsaj videl, preko koga sem priklopljen). Potem sem na T2 servisnih straneh vklopil blokado roaminga in valjda mi crkne net. V glavnem: kašna je fora, da ne morte naštelat, da je T2 3G primarno omrežje, roaming pa imaš potem itak izklopljen in modem zato najprej poišče T2 3G. Tko se mi pa po defaultu prijavi na Simobil roaming ampak seveda ne začne pretoka podatkov. Na žalost si na routerju in USB 3G ne morem izbrat točno določeno omrežje ali izklopit roaminga.
Zadeva se mi je dogajala, ko ste šli na Simobil, pa še enkrat vmes in sedaj od četrtka. V vmesnem času pa ni bilo problema in je šlo direkt na T2 3G. Fužine.

Odgovori