Ruter Mikrotik in mobilnik

Vse o T-2 mobilni telefoniji
samm
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: VDSL 1 Oranžni diamant

Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a samm » 22. Okt 2012 ob 12:14

Živjo. V omrežnih zadevah nimam nekega velikega pojma, zato tukaj sprašujem.
Priklopil sem ruter Mikrotik na modem. Žično sem nanj priklopil PC. Tukaj deluje vse ok.
Mato sem na mobilniku vklopil Wi-Fi pa niti ne zazna omrežja. Kakj storiti ?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 22. Okt 2012 ob 16:14

druga omrežja pa ti zazna (recimo od soseda?)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Atoll
Navdušenec
Prispevkov: 568
Pridružen: 9. Jul 2008 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: 100/10

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a Atoll » 22. Okt 2012 ob 18:39

Je wifi omogočen out-of-the-box?
Cord cutter.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3029
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a Mark » 22. Okt 2012 ob 19:40

Predlagam reset Mikrotika na tovarniške nastavitve. Drži tipko reset nekaj sekund, dokler lučka ACT začne utripat. S tem se naloži privzeta konfiguracija in bo WiFi vključen out of the box.

Uporabniški avatar
ervins
Model
Prispevkov: 208
Pridružen: 17. Nov 2006 ob 16:36
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant, FTTH
Kraj: Kranj/Primskovo

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a ervins » 22. Okt 2012 ob 19:40

Moraš v nastavitvah routerja potrditi vsakega uporabnika-(copy to acl) Sicer pa je res da moraš za prvo prijavo večkrat probat. I-Pad pa se poveže brez težav
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2216
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a RobertM » 22. Okt 2012 ob 20:41

Mark napisal/-a:Predlagam reset Mikrotika na tovarniške nastavitve. Drži tipko reset nekaj sekund, dokler lučka ACT začne utripat. S tem se naloži privzeta konfiguracija in bo WiFi vključen out of the box.
Nič ni potrebe po resetu - Mikrrotik ima mrežo vključeno "out-of-the-box" z SSID (ime mreže) Mikrotik T2.
Geslo za dostop je napisano v navodilih na drugi (tretji) strani ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2018
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a NoName » 22. Okt 2012 ob 20:44

Nekateri telefonski aparati se ne razumejo ravno najbolje z WPA2 šifriranjem, zato je ga je potrebno v nekaterih primerih izključiti. To lahko stori tehnik na T-2 ali uporabnik sam preko vmesnika (webfig, winbox, ssh).
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

samm
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: VDSL 1 Oranžni diamant

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a samm » 23. Okt 2012 ob 02:12

Ruter sem resetiral in sedaj ga telefon najde, ampak se ne poveže. Čez nekaj minut napiše da ni v obsegu. Probal sem še brezžično povezati računalnik in stvar deluje. Torej sklepam da je kriv telefon.

samm
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: VDSL 1 Oranžni diamant

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a samm » 23. Okt 2012 ob 13:38

Torej sem probal izklopit WPA2 Security v ruterju in zadeva je zlaufala . Hvala.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3029
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a Mark » 23. Okt 2012 ob 15:08

Ni problema. Samo, da si uredil :rtmT2:

samm
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: VDSL 1 Oranžni diamant

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a samm » 23. Okt 2012 ob 16:53

Sem se mal prehitro veselil ko sem vidu ikono da se je telefon povezal na mrežo. Zdaj je povezan ampak internet stani pa ne odpira.Zgleda da je še en problem nekje.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 23. Okt 2012 ob 16:54

brežično z presnosnikom pa ti dela ? kaj pa če probaš z drugim mobilnikom ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

samm
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: VDSL 1 Oranžni diamant

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a samm » 23. Okt 2012 ob 17:24

Brezžično na PC dela , z drugim telefonom pa trenutno ne morem probat.

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a Krypto » 23. Okt 2012 ob 17:54

Zamenjaj geslo in poresetiraj security, nekaj podobnega se je meni nedolgo nazaj na drugem ruterju dogajalo.

Uporabniški avatar
lithium
Nadebudnež
Prispevkov: 463
Pridružen: 30. Nov 2006 ob 20:52
T-2: Že imam
Paket: VDSL 8/1

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a lithium » 25. Okt 2012 ob 20:24

Tile mikrotiki se z androidom včasih čudno obnašajo. Imam na to temo odprt case z mikrotik supportom.

Namreč določeni mobilniki se povežejo in prenašajo podatke samo če je wpa1(2)-tkip.
Če je wpa1(2)-aes pa zadeva ne dela. Z ostalimi routerji ala Buffalo pa dela telefon v wpa2-aes brez problema. :hmm:
Slika
Neuradni forum Telemacha -> forum070.net

Odgovori