Ruter Mikrotik in mobilnik

Vse o T-2 mobilni telefoniji
samm
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: VDSL 1 Oranžni diamant

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a samm » 16. Nov 2012 ob 14:27

A so se komu težave uredile.
Meni se sedaj poveže na omrežje tudi, če je WPA2 vklopljen, strani pa še vedno ne odpira

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 15. Okt 2012 ob 16:47
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega 20/2 Mbps
Kraj: Ruše

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a Godward » 16. Nov 2012 ob 18:06

pri meni je še vedno isto, sporoči da je napačno geslo. telefon je pa nokia asha 302. :jao:
Slika

Uporabniški avatar
Seeker
Navdušenec
Prispevkov: 644
Pridružen: 29. Avg 2006 ob 21:41
T-2: Že imam
Paket: Kraljevi

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a Seeker » 5. Jan 2013 ob 21:36

NoName napisal/-a:rešitev za tiste s težavami pri povezljivosti je v pripravi... za tiste najbolj neučakane - pošljite mi zasebno sporočilo z naročniškimi podatki.
Kaj je sedaj glede te težave s povezljivostjo? Je že avtomatsko popatchana pri vseh, kaj je sploh bilo narobe? Je potrebno T-2jev Mikrotik update-at?

mitjak
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 29. Jan 2013 ob 10:12
T-2: Že imam
Paket: t4

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a mitjak » 29. Jan 2013 ob 10:31

Mogoče malo offtopic..
Pred kratkim sem nadgradil paket in sem dobil mikrotik-ov router 951-2n. Na začetku so bile težave, z povezavo wifi-ja z pc, ki se je sama od sebe rešila, nato enako z mobilniki.. :? :roll:
Z ipadom pa se še zdaj noče povezati..oz. poveže se, ni pa prenosa podatkov. Nato sem opazil da je tudi na pc-ju precej počasnejše nalaganje strani, gledanje youtuba je bilo skoraj nemogoče DL filmov, kot pred 10 leti z klicno linijo...Čez par dni, zopet sam od sebe začel normalno delat...ampak hitrost DL-ja ne gre več kot 40-50 Mb...zakupljen paket 100Mb.(ja sem ugasnil vse porabnike, na novo zagnal pc..ipd). Nato sem klical na t2 servis in mi je prijazen možakar na hitro razložil, da je to zelo hiter prenos za wifi in da že to je full,full hitro, ter da če bi hotel imeti prek wifi ja hitrejši prenos, bi moral meti wifi kartico, vredno 1000 eur..( njegove besede, ne moje), ter računalnik , ki je primeren za NASO in podobno.. :hmm: . Ima kdo podobne težave? ker ne gre se zato, da potrebujem za brskanje po netu 100Mb linijo ipd..ampak za princip.. Če plačujem takšno linijo, bi rad takšno hitrost tudi imel..Kdo ve kakšno hitrost je pa ta router sploh sposoben spuščati za wifi..sem malo pobrskal po netu, pa nisem kaj našel.
Pa še nekaj ..dostikrat router zablokira..priklopljena sta še 2 pc-ja na router(žično), ter tv in to se dogaja kar pogosto...1xna teden.. :grr: :grrpc:
Kakšen nasvet bi prav prišel, drugače menjam router. Prej sem imel buffalo whr-hp-g54, ki je že precej star(cca 4 leta), pa še vedno dela, vendar je samo 20 Mb prenosa, vendar niti 1x ni zablokiral ali karkoli drugega..

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7142
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Jan 2013 ob 13:09

ja wifi router in 40-50mb je čisto NORMALNO, če boš želel hitrejši prenos boš moral kupiti svoj bolj zmogljivejši router na 100 eur oz veliko več. ali najceneje da daš na kabel in ti dela v polno.

youtube je pa slošna težava za vse uporabnike, je odprta tema za to debato.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Sumy
Model
Prispevkov: 269
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Že imam
Kraj: Postojna

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a Sumy » 30. Jan 2013 ob 18:01

že za 40€ se dobi ruter ki spusti do 150Mb/s tko bi tvoja linia ki jo maš naročeno delovala na polno..

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7142
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 30. Jan 2013 ob 18:02

ja na papirju.... v praksi pa ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Sumy
Model
Prispevkov: 269
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Že imam
Kraj: Postojna

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a Sumy » 31. Jan 2013 ob 10:40

Sam mam doma ruter ki spusti do 150Mb/s tako kot piše na papirju... in sem za njega dal 40€...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7142
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 31. Jan 2013 ob 13:47

testiraj optiko 100/10 na speedtest, na kabel in na wireless
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

gaja1000
Uporabnik
Prispevkov: 42
Pridružen: 10. Jan 2008 ob 20:30
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a gaja1000 » 24. Feb 2013 ob 21:28

Tale router je bolj igračka,kot pa uporaben.Dela mogoče v stanovanju,za hišo pa ni je prešvoh.Jaz sem mu odprl wifi pa je še kar delal,če sem bil do 10m oddaljen,dalje so bili pa problemi,in sem ga enostavno odklopil.

ŽGI
Faca
Prispevkov: 115
Pridružen: 2. Sep 2008 ob 10:30
T-2: Že imam
Paket: 100/100 + IPTV
Kraj: Novo mesto

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a ŽGI » 17. Mar 2013 ob 15:55

Sumy napisal/-a:Sam mam doma ruter ki spusti do 150Mb/s tako kot piše na papirju... in sem za njega dal 40€...
150mbit znotraj LAN-a je verjetno, poskusi speedtest ali torrente, presenecan bos. ;-)
Slika

Vodokotlič
Faca
Prispevkov: 139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:54
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Kranj

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a Vodokotlič » 2. Apr 2013 ob 14:32

Sumy napisal/-a:Sam mam doma ruter ki spusti do 150Mb/s tako kot piše na papirju... in sem za njega dal 40€...
Vrjetno gledaš lastnosti wifi povezave, ki ti pravi da ej linija 150Mbit/s. To še nič ne pomeni ;) Recimo zelo dobra referenca http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/r ... 4-ghz-dn-c

Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 13. Feb 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Spodnja Idrija

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a borutz » 3. Maj 2013 ob 03:20

jaz imam na mikrotiku stalne probleme z ipad ali iphone in wifi. Šele ko sem premaknil na g-only stvar deluje. Ima veliko nastavitev in zlahka vse modificiraš samo performančno pa mislim da mu je prastari wrt-54g+tomato superioren.
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2021
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a NoName » 3. Maj 2013 ob 10:10

borutz, a lahko malo več napišeš? jaz namreč nimam nikakršnih problemov z mikrotikom (ros 5.24) in ipadom (ios 6)... 802.11n, 802.11i, 802.1x, ... skratka, dela mi vse na tavečih hitrostih s tabolšimi šifriranji/avtentikacijami...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 13. Feb 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Spodnja Idrija

Re: Ruter Mikrotik in mobilnik

Odgovor Napisal/-a borutz » 3. Maj 2013 ob 11:22

tudi jaz imam to verzijo in obe iNaprave do konca poupdejtane. Če imam vključen n-draft moram po nekaj časa neuporabe na iNapravah disejblat wifi in nazaj vkljuciti. Ce dam na g only je pa ok.
Slika

Odgovori