T-2 omrežje in praznjenje baterije

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
peroa
Model
Prispevkov: 345
Pridružen: 12. Okt 2007 ob 09:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Ljubljana

T-2 omrežje in praznjenje baterije

Odgovor Napisal/-a peroa » 23. Jul 2013 ob 08:25

Po prehodu na T-2 omrežje sem opazil, da se mi baterija neprimerno hitreje prazni kot prej na simobilu (max. 2 dni, drugače 5-6 dni), tudi sam telefon je vedno topel.
Ko gostujem pri simobilu je poraba spet normalna, tudi na Hrvaškem je bila poraba po osmih dnevih normalna in prav tako v Nemčiji.

Tako, da me zanima, kaj hudiča ustvarjate z vašim omrežjem, ker to žal ni normalno.
Slika

Everybody lies!

mitja_i
Starešina
Prispevkov: 1523
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: T-2 omrežje in praznjenje baterije

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 23. Jul 2013 ob 08:33

T-2 ima zaenkrat :) manj baznih postaj. Telefon pač večkrat išče boljši signal postaje, za kar potrebuje več energije... Opazno je, če si res na meji signala.
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2025
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: T-2 omrežje in praznjenje baterije

Odgovor Napisal/-a webmaher » 23. Jul 2013 ob 09:39

točno tako, zato je bolje, da imaš kar SI mobil omrežje, edino takrat, ko veš da si na območju kjer je signala zihr dosti preklopiš na T-2...če si na meji tako kot jaz je baterija v eni noči adijoo :-)
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Netflix+BBCi player dodatki

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4929
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: T-2 omrežje in praznjenje baterije

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 23. Jul 2013 ob 10:06

webmaher, bolj se ne bi mogel strinjat... sam zaenkrat mejim na T-2 signal in če imam avtomatsko mi telefon zdrži maksimalno dan pa pol...

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: T-2 omrežje in praznjenje baterije

Odgovor Napisal/-a KoMar » 23. Jul 2013 ob 13:33

T-2 ima zgolj 3G omrežje, ta vedno pokurijo več kot 2G.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: T-2 omrežje in praznjenje baterije

Odgovor Napisal/-a RobertM » 23. Jul 2013 ob 17:22

Tako kot je naposal Komar in ne drugi "učenjaki" ;)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1290
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: T-2 omrežje in praznjenje baterije

Odgovor Napisal/-a Skorc » 23. Jul 2013 ob 18:09

Ja, ja ... in oboje je res. Naprava pogosteje išče bazno postajo, poleg tega pa pokuri več, ko je na 3G.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: T-2 omrežje in praznjenje baterije

Odgovor Napisal/-a Malkec » 23. Jul 2013 ob 22:48

Ali pa vgasni wlan in bo telefon zdržal 5 dni. Pri meni je pomagalo :mrgreen:

Odgovori