Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
gasdopodna
Model
Prispevkov: 343
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 10:08
T-2: Že imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 10. Nov 2020 ob 12:23

bosttt napisal/-a:
9. Nov 2020 ob 21:42
Danes imam izredno slabe hitrosti na TS gosotovanju. 5Mbps v povprečju
Navadite se, da je to stalnica... Jaz imam k sreči zdej na razpolago 4G direkt pri T-2, ki je manj presiljen...

Na žalost so pa tudi tam hitrosti glede na paket omejene...
(Oranžni Mini pičlih 10/2)

bosttt
Faca
Prispevkov: 155
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a bosttt » 28. Mar 2021 ob 14:20

Je možno kako telefon prisiliti da ostane v omrežju T2? Namreč po porabi 50GB v Telekomu se baje zablokirajo podatki ampak še naprej je možno T2 4G uporabljat, ampak mi telefon takoj po nastavitvi T2 omrežja preklopi v Telekom kljub temu da ima T2 signal

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 727
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 15:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Tosho » 28. Mar 2021 ob 14:29

Nastavi ročno izbiro omrežja na T-2.
Slika

bosttt
Faca
Prispevkov: 155
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a bosttt » 28. Mar 2021 ob 16:04

Sem nastavil ročno, ampak vedno po nekaj minutah skoči nazaj v Telekom.

gasdopodna
Model
Prispevkov: 343
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 10:08
T-2: Že imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 28. Mar 2021 ob 18:57

Podobni problemi. Mam na T-2 4G, dobim klic, vrže na T-2 3G (to je vse normalno),
po klicu bi moralo pa vrečt nazaj na T2 4G, vrže pa na Telekom 4G... Nelogično...

Škoda da ni opcije v horizontu "Izključi nacionalni roaming", da lahko deaktiviraš, če imaš dober lastni signal...

bosttt
Faca
Prispevkov: 155
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a bosttt » 29. Mar 2021 ob 07:13

Ja čudno mi je to. Namreč v tujini ko ročno nastaviš nek operater in prideš na območje kjer nima signala ta operater, drug ga pa ima ne bo zamenjalo operaterja in boš pač brez signala. V Sloveniji pa kar preklopi v Telekom po nekaj minutah pa čeprav ima T2 signal in si ga ročno nastavil. Če kdo ve rešitev lahko pove

map
Znanec
Prispevkov: 57
Pridružen: 21. Maj 2009 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: OD HBO 750/150 - FTTH

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a map » 30. Mar 2021 ob 09:07

Me je danes kr avtomatsko v Telemach vrglo

Slika


Sent from my iPhone using Tapatalk

gasdopodna
Model
Prispevkov: 343
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 10:08
T-2: Že imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 31. Mar 2021 ob 06:24

Kk je pa to možno?

map
Znanec
Prispevkov: 57
Pridružen: 21. Maj 2009 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: OD HBO 750/150 - FTTH

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a map » 31. Mar 2021 ob 06:47

Nimam pojma

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8043
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 31. Mar 2021 ob 09:33

Tako kot pri Samsung telefonih, ki imajo 2x sim in imaš različno zonenje.... pa ti prikaže da te oseba kliče na SIM1 v resnici pa prikaže da te kliče na SIM2 in zvonec od SIM2....

vse je možno.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

map
Znanec
Prispevkov: 57
Pridružen: 21. Maj 2009 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: OD HBO 750/150 - FTTH

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a map » 31. Mar 2021 ob 11:19

Iphone ma sam en sim. No drugega ma virtualnega ampak ni v funkciji

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8043
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 31. Mar 2021 ob 12:47

Govoril sem v smislu da se napake dogajajo, reset telefona reši.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1197
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 10:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a mahi » 31. Mar 2021 ob 17:37

MrTwelveTrees napisal/-a:
31. Mar 2021 ob 09:33
Tako kot pri Samsung telefonih, ki imajo 2x sim in imaš različno zonenje.... pa ti prikaže da te oseba kliče na SIM1 v resnici pa prikaže da te kliče na SIM2 in zvonec od SIM2....

vse je možno.
Ali ni pri Samsungu tako, da če imaš 2 simki in je slučajno tisti trenutek ena nedosegljiva ti avtomatsko klic preusmeri na drugo simko? Mogoče pa je pri tebi bil ta slučaj. Seveda se ta funkicja posebej vključi v nastavitvah.
Slika

matjaz1
Legenda
Prispevkov: 1305
Pridružen: 27. Jul 2007 ob 12:28
T-2: Že imam
Paket: HBO oranžni optimum
Kraj: Novo mesto

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a matjaz1 » 31. Mar 2021 ob 19:50

Najbrž ni prava tema samo koliko je cena 1 gb porabe, če greš preko zakupljenega

Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Prispevkov: 930
Pridružen: 23. Maj 2008 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: išče alternativo

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a kekoke » 1. Apr 2021 ob 14:24

Najbrz ni prava tema, pa najbrž ti tudi odgovor ne bo všeč. Mene je 200MB prišlo 20€
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

Odgovori