Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7330
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Nov 2019 ob 23:00

Ja pa kaj še. Daj povej mi zakaj bi to T2 opcijo dal v Horizonta. ?
Postavi se v hlače T2 lastnika. Veš da bo prihodnost hotela da je naročnik vedno več v T2 omrežju kot pa v Telekom.
Le zakaj je nastavljeno da telefon če se le da se prvo poveže v T2 in NE v Telekom, samo ko ni signala T2.
Le zakaj, zaradi lepšega ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1137
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a mahi » 29. Nov 2019 ob 23:37

Zato, ker ko so težave na HD takoj svetujejo, da naj ročno nastavimo na TS omrežje. Vse je res kot praviš, vendar bo moral T2 kar veliko še postoriti, če bo želel, da uporabniki več upravljajo njihovo omrežje.
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3208
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a madpanter » 30. Nov 2019 ob 18:52

wickedboy napisal/-a:
29. Nov 2019 ob 22:19
Kaj so kake nove sim-ke? manj porabe baterije na gosotovanju?
Evo da strnem prve vtise:
- se mi zdi da skeniranje omrežij, ki so na voljo poteka hitreje,
- sama prijava v telekomovo omrežje je tudi bistveno hitreje,
- ponavadi sem moral pred prijavo oz iskanjem prvo izbrat letalski način in nato iskanje omrežij tokrat je delovalo brez tega,
- ali je možno da so pogovori zaradi sim kartice bolj razločni?!?... :hmm:

So pa to moja subjektivna mnenja...
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7330
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 30. Nov 2019 ob 20:10

mahi napisal/-a:
29. Nov 2019 ob 23:37
Zato, ker ko so težave na HD takoj svetujejo, da naj ročno nastavimo na TS omrežje. Vse je res kot praviš, vendar bo moral T2 kar veliko še postoriti, če bo želel, da uporabniki več upravljajo njihovo omrežje.
Heh, sanja svinja o koruzi....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

wickedboy
Faca
Prispevkov: 183
Pridružen: 3. Okt 2015 ob 12:06
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a wickedboy » 6. Dec 2019 ob 16:48

Danes sem tudi sam zamenjal eno sim... Hotel vse pa bi bili ostali baje nedosegljivi, je to res? zakaj ta prilagoditev ne drži vsaj nekaj ur

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3208
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a madpanter » 6. Dec 2019 ob 19:20

Men je takoj, ko jo je poskeniral in dodal v sistem vse delovalo ...
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

wickedboy
Faca
Prispevkov: 183
Pridružen: 3. Okt 2015 ob 12:06
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a wickedboy » 6. Dec 2019 ob 21:03

sj meni tudi vse delalo takoj. Samo če bi hotel zamenjati še za 3 ljudi bi bili nedosegljivi dokler jim ne bi predal nove sim...

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1137
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a mahi » 6. Dec 2019 ob 22:33

Kakšna pa je razlika?
Baje ni več R1 in R2. Kaj to pomeni da T2 ne uporablja več Španskega operaterja ali karkoli je že bilo?
Se z novo SIMko še vedno pojavljajo težave z izgubo prenosa podatkov pri preklopu med T2 in TS?
Slika

Uporabniški avatar
peroa
Nadebudnež
Prispevkov: 351
Pridružen: 12. Okt 2007 ob 09:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Ljubljana

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a peroa » 7. Dec 2019 ob 22:34

Sem zamenjal simke v dveh telefonih, v enem (iphone7) dela brez težav, v drugem (iphoneSE) pa po ca dveh dnevih, preklapljanje med T-2 in Mobitelom ne deluje več. V omrežje se sicer prijavi vendar so vse črtice za signal prazne, telefon pa nedosegljiv. Pomaga flight mode on/off.

Ne vem, če je težava v sami sim-kartici ali kje drugje ...
Slika

Everybody lies!

Uporabniški avatar
odpisani
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 18. Sep 2007 ob 13:18
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant - FTTH
Kraj: Ljubljana - Dravlje

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a odpisani » 8. Dec 2019 ob 14:07

Pri nas so se pričele težave s preklapljanjem, dosegljivostjo... šele po zamenjavi za nove SIM. S starimi ni bilo nobenih težav. Tako sem sedaj obema uporabnikoma T-2 telefonije moral nastaviti ročno izbiro omrežja.

rockytmin
Faca
Prispevkov: 131
Pridružen: 31. Jul 2006 ob 15:48
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Tolmin

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a rockytmin » 10. Dec 2019 ob 17:34

Po menjavi sim-kartice se je preklapljanje hitro uredilo, tako pogovorno kot podatkovni promet.
Je pa res, da lahko sedaj neprekinjeno govorim med vožnjo, ko se vozim po ˝sivih lisah˝, saj se mi telefon nič več ne obeša in prekine signal.

Lahko samo pohvalim zamenjavo, tudi R1 in R2 ni več, torej super. V Italiji in na Hrvaškem zaenkrat dela 4G b.p.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3676
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a atepej » 10. Dec 2019 ob 19:00

R1 in R2 bo onemogočen tudi na dosedanjih SIM karticah.
Slika

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1137
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a mahi » 10. Dec 2019 ob 20:01

Kaj to pomeni da ni več vmes Španskega operaterja?
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3208
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a madpanter » 10. Dec 2019 ob 20:59

rockytmin napisal/-a:
10. Dec 2019 ob 17:34
Po menjavi sim-kartice se je preklapljanje hitro uredilo, tako pogovorno kot podatkovni promet.
Je pa res, da lahko sedaj neprekinjeno govorim med vožnjo, ko se vozim po ˝sivih lisah˝, saj se mi telefon nič več ne obeša in prekine signal.

Lahko samo pohvalim zamenjavo, tudi R1 in R2 ni več, torej super. V Italiji in na Hrvaškem zaenkrat dela 4G b.p.
Hočeš rečt da normalno preklopi med T-2 in Telekomom med pogovorom?
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1137
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a mahi » 10. Dec 2019 ob 21:41

To se že s sedanjo SIMko preklaplja. Sam opažam da sem pred pogovorom v T2 omrežju, po pogovoru pa v TS
Slika

Odgovori