Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
gasdopodna
Model
Prispevkov: 205
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 24. Jan 2020 ob 08:51

To, da so na Mobitel 4G storitve vedno slabše?!?

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3219
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a madpanter » 24. Jan 2020 ob 13:02

No jaz moram rečt da kljub temu da imam star (one plus x) in bolj podn telefon zadnje čase deluje telefonijo ok:

Slika
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

lukiluke1
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 13. Okt 2019 ob 22:23
T-2: Že imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a lukiluke1 » 28. Jan 2020 ob 00:41

No sedaj pa vprašanje. Ker sem pred nekaj meseci presedlal na T-2 in (žal) sklenil vezavo za 2 leti, me zanima, če lahko kljub temu prekinim sodelovanje za njihovo mobilno telefonijo, brez kake "finančne kazni". Kot tudi vsi ostali uporabniki ugotavljate, je njihova ponudba na mobilnem področju, iz leta 1990. Seveda bi pa ostal naročnik TV in internet. To špila kot mora.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1343
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Skorc » 28. Jan 2020 ob 08:44

Paketa "Net + TV" ni, so le trojčki ali pa se odločiš za posamezne produkte, kar bo v končni fazi dražja opcija :) Moj predlog: Ostani na izbranem paketu "trojček" (nisi napisal kateri je) ter mobilno telefonijo prenesi na stacionarno. Pri XY ponudniku mobilne telefonije pa skleni naročniško razmerje.
Sicer pa boš z obiskom ene od poslovalnic T-2 rešil vse dileme in probleme :)
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3219
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a madpanter » 28. Jan 2020 ob 20:05

lukiluke1 napisal/-a:
28. Jan 2020 ob 00:41
No sedaj pa vprašanje. Ker sem pred nekaj meseci presedlal na T-2 in (žal) sklenil vezavo za 2 leti, me zanima, če lahko kljub temu prekinim sodelovanje za njihovo mobilno telefonijo, brez kake "finančne kazni". Kot tudi vsi ostali uporabniki ugotavljate, je njihova ponudba na mobilnem področju, iz leta 1990. Seveda bi pa ostal naročnik TV in internet. To špila kot mora.
No tudi sam konkretno pljuvam čez T-2 mobilno ponudbo ampak iz leta 1990 pa glih ni... Je pa nekje na rangu simobila iz bolj začetnih let.... Pač mene če se vpraša investicija v novo 4G opremo je izguba cajta, postaviti raje čim več svojih anten kjer se le da, dogovorit se kjer je plac na telekom stolpih da dajo svoje antene... če bi hoteli bi iz denarja iz poravnave lahko lepo postavili svoje omrežje na rang telemacha v roku 2-3 let :hmm:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

svetidej
Uporabnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 13. Jul 2013 ob 14:09
T-2: Še nimam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a svetidej » 29. Jan 2020 ob 17:28

Telemach ima čez 800 baznih postaj. Povečanje iz 120 na 800 baznih je v 3 letih nemogoče.

Telekom in A1 imata okrog 1100. A1 je imel 800 baznih postaj leta 2013.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3219
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a madpanter » 30. Jan 2020 ob 09:37

Če se rukne konkreten denar je možno marsikaj narest v 3 letih samo če je pa ekonomsko upravičeno je pa povsem druga zgodba tako kot vzdrževanje teh 130 anten...
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8067
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a kitl » 30. Jan 2020 ob 10:36

Na Kitajskem bolnico postavijo v 1 tednu se pravi se da 800 baznih postaj postaviti v dveh dneh.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1148
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a mahi » 30. Jan 2020 ob 10:43

Ja ma ne pri nas, kjer je potrebno mesece za vsa dovoljenja in druge papirje.... :(
Slika

Uporabniški avatar
nathanhund
Guru
Prispevkov: 833
Pridružen: 4. Dec 2007 ob 14:34
T-2: Že imam
Paket: oranžni optimum+1sdtv+čz+1mob
Kraj: Poljčane

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a nathanhund » 30. Jan 2020 ob 11:33

ni vedno tako, je pa vedno dober izgovor tistim, ki itak nimajo interesa, da bi kaj naredili. rečeš ne gre, pa mirna bosna.
LP Robert

svetidej
Uporabnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 13. Jul 2013 ob 14:09
T-2: Še nimam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a svetidej » 30. Jan 2020 ob 16:43

madpanter napisal/-a:
30. Jan 2020 ob 09:37
Če se rukne konkreten denar je možno marsikaj narest v 3 letih samo če je pa ekonomsko upravičeno je pa povsem druga zgodba tako kot vzdrževanje teh 130 anten...
Brez dovoljenj bi se dalo.

Z dovoljenji se lahko ena bazna gradi 8 let (primer Telekom N096 v Novem mestu). Tukaj ni dovolj, da se postavi steber. Potrebno je tudi povezava na optiko oziroma relejne linke. Tukaj imaš vpleteno državo, AKOS, sosede, civilne iniciative, ostale operaterje.

Konkreten denar je 200 mio €+.

bosttt
Faca
Prispevkov: 109
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a bosttt » 30. Jan 2020 ob 22:03

Kaj pa če se enostavno na že obstoječe stebre montirajo antene kot pa da kazijo okolje z novimi stebri?

svetidej
Uporabnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 13. Jul 2013 ob 14:09
T-2: Še nimam

Re: Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a svetidej » 30. Jan 2020 ob 22:17

Lastnik stebra jim mora to dovoliti. Še vedno mora zahtevati dovoljenja, samo teh je manj.

Plus ko ima operater anteno na stebru drugega operaterja mu mora zadnji dovoliti vstop, če želi narediti kako spremembo na stolpu. Glede na podatke bi rekel, da imajo to določeno že mesece vnaprej.

Zaradi tega ponavadi Telekom, A1 in Telemach posodabljajo omrežje/stolpe hkrati na istem delu Slovenije.

Odgovori