Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
top58
Znanec
Prispevkov: 81
Pridružen: 15. Jul 2008 ob 22:13
T-2: Že imam
Paket: mobilni

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a top58 » 22. Apr 2015 ob 22:30

Žal se zgodovina ponavlja.
Če se peljete v Litijo, vam na koncu Dolskega še lepo prikazuje T2 signal. Potem pa do krožišča v Senožetih mrk in šele nato preklop na roaming.
Postopek na T2 ju vam je poznan: poklicati morate na Telekom, se dogovoriti za ključe, obuti gojzarje in jo ubrisati na hrib nad Lazami, kjer stoji BP in ročno urediti nemoteno prehajanje iz T2 v Telekom.
Bo šlo?

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4875
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 23. Apr 2015 ob 08:28

Bo ja če javiš na T-2.

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 843
Pridružen: 9. Nov 2006 ob 18:26
T-2: Že imam
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a obi » 26. Apr 2015 ob 08:33

top58 napisal/-a:Žal se zgodovina ponavlja.
Če se peljete v Litijo, vam na koncu Dolskega še lepo prikazuje T2 signal. Potem pa do krožišča v Senožetih mrk in šele nato preklop na roaming.
Postopek na T2 ju vam je poznan: poklicati morate na Telekom, se dogovoriti za ključe, obuti gojzarje in jo ubrisati na hrib nad Lazami, kjer stoji BP in ročno urediti nemoteno prehajanje iz T2 v Telekom.
Bo šlo?
Ne ta postopek mi ni znan? Ga lahko bolj detajlno opišeš. Načeloma je treba res ročno zadevo naredit ampak gojazrjev in ključev pa zato ne rabim, prav tako mi ni treba ubrisati na hrib nad Lazami. :)
Bo urejeno, po resnici povedano niso težave samo tukaj ampak še na nekaj "mikro" lokacijah, ki niso bile zajete v prvi optimizaciji po prehodu na TS.
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2216
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a RobertM » 4. Jun 2015 ob 16:56

Buda napisal/-a:Kako zdaj v N.G., ali bo stala bazna od T2 ali je ne bo?
Poišči "razpoložljiva omrežja" ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
maxus
Guru
Prispevkov: 767
Pridružen: 17. Nov 2006 ob 21:16
T-2: Že imam
Paket: bakreni T-3 + XL
Kraj: Izola

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a maxus » 4. Jun 2015 ob 17:41

Robert, Izola bo od jutri, 5.6.2015 povezana s tunelom pod Markovcem s hitro cesto.Pred skoraj desetletjem sem nekje na forumu optimistično izjavil, da bomo tri leta po odprtju tunela dobili optiko T2.Upanje je umrlo :jao: ...Ostaja pa mi upanje, da bomo dobili vsaj oranžno bazno anteno :hudicek: ...Če pa še te ne bo (velika verjetnost), pa upam, da nam bojo še naprej pomagali Telekomovci, Simobilovci ali Tuševci...
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2216
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a RobertM » 4. Jun 2015 ob 21:28

Otvoritev tunela bo po tvojih besedah 5.6.2015 > optiko torej lahko pričakuješ po tvojih prerokbah nekje 5.6.2018 :nevem:

Ja-malo žleht sem napisal ampak srčno želim optiko ali drug kvalitetni medij do vsake hiše (tudi moje) od bilo katerega ponudnika :namrec:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2711
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije Neo C
Kraj: Ljubljana

Re: Gostovanje po novem na Telekomu

Odgovor Napisal/-a Jaka » 7. Jul 2015 ob 14:05

Mark napisal/-a:LTE še nebo sedaj. Ko pa bo, pa bo potrebna menjava simke. Za USIM

http://www.justaskgemalto.com/en/commun ... usim-cards
Verjetno pride kar drago.
Slika

Uporabniški avatar
frojnd
Model
Prispevkov: 243
Pridružen: 25. Nov 2008 ob 11:23
T-2: Še nimam

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a frojnd » 11. Avg 2015 ob 07:52

Pozdravljeni!

Sem prešaltal iz Simobila na t-2 zaradi cene. Glede performance pa so mi zagotavljali v poslovalnicah da so večja mesta pokrita in da bi prenos podatkov moral delovati. No in že na ilovškem štradonu ne deluje v Ljubljani :( Konstano meče na telekomov signal.

Pa pojdimo proti verovškovi. Sem 200m stran od t-2 hiše na verovškovi a telefon mi konstantno sili v telekomovo omreažje in vidim r (roaming). Lastim si Android telefon Moto G z zadnjim sistemom Lollipop. Smešno mi je to, ker sem klical na tehnično pomoč in mi dejansko ni znal pomagati. Rekel je preprosto, da ko najde močnejši signal (telekomov signal je povsod dober) preklopi tja. Ja super :roll: a zdaj, ker imam s t-2 signalom vse črtice pa je par % slabši od telekomovega bo pa vedno v telekomovem signalu?

Ok pa ugasnem telefon in prižgem. In ponovno že po defaultu v telekomovem omrežju. V t-2 gre samo tako, ko grem pod Settings -> More -> mobile networks -> Choose a nework operator in izberem t-2.

Predlogi in nasveti, ker na tehnični pomoči mi niso znali kaj svetovati ampak je bil odgovor vedno enak: Telefon preklopi v telekomovo omrežje če je t-2 signal slabši. S čim si pomagate ostali oporabniki? Mi je pa nujno, da ko nisem na wifi imam podatkovni prenos vklopljen. In če izklopim, da je telefon v roaming mode-u sem skoz offline :S

MiHc
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 4. Jan 2008 ob 01:37
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA VDSL
Kraj: Begunje

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a MiHc » 11. Avg 2015 ob 09:40

V nastavitvah izberi, da se ti povezuje samo v 3G (WCDMA). Meni se s to izbiro poveže na Mobitel samo, ko T-2 omrežja res zmanjka, imam pa Xperio Z Ultra. Kako se ti bo pa aparat povezoval je pa dosti odvisno tudi od proizvajalca kako ima skonfigurirane nastavitve.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
frojnd
Model
Prispevkov: 243
Pridružen: 25. Nov 2008 ob 11:23
T-2: Še nimam

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a frojnd » 11. Avg 2015 ob 10:42

Sem preko tegale menija: *#*#4636#*#* izbral wcdma only. Pa da vidmo kako bo. Hvala za odgovor MiHc.

Uporabniški avatar
frojnd
Model
Prispevkov: 243
Pridružen: 25. Nov 2008 ob 11:23
T-2: Še nimam

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a frojnd » 12. Avg 2015 ob 07:48

Očitno ta nastavitev ne pomaga dosti. Nekje na poti mi switcha na mobitel-t-2 in potem tam tudi ostane in mi noče preklopiti nazaj na t-2 razen če jaz ročno tega ne naredim.

Ima kdo kake ideje? Lahko se poslužujem tudi kakšnih 3rd party aplikacij za android...

g33k
Legenda
Prispevkov: 1095
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a g33k » 12. Avg 2015 ob 16:54

Tudi sam se priporočam za kakšno rešitev, ker je tole nepreklaplanje iz TS na T-2 omrežje res moteče.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Atoll
Navdušenec
Prispevkov: 568
Pridružen: 9. Jul 2008 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: 100/10

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Atoll » 13. Avg 2015 ob 06:38

Tudi na Simobilu je bila enaka zgodba. Brez pametne rešitve. Škoda za T2.
Cord cutter.

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a roCkY » 13. Avg 2015 ob 08:07

Škoda da je t-2 sploh vtaknil te € v UMTS. Če bi takrat šli v optiko bi bilo veiko več od njih. Ampak nekdo je očitno misil, da se da kompletno infrastrukturo v EU postavit na puf.

Uporabniški avatar
frojnd
Model
Prispevkov: 243
Pridružen: 25. Nov 2008 ob 11:23
T-2: Še nimam

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a frojnd » 14. Avg 2015 ob 07:39

Ali mi lahko kdo od t-2 jevcev razloži kako točno to deluje in zakaj točno prihaja do tega, da iz telekom omrežje noče preiti na t-2 tudi če sem v neposredni bližini t-2 bazne postaje?

Zanima me ali je to na vseh telefonih ali samo na Android? Če je samo na android telefonih potem bi se to morda dalo rešiti na nivoju operacijskega sistema, xposed module ali kaj takega?

Prosil bi iz tehničnega vidika razlago zakaj prihaja do tega, da ne preide nazaj na t-2 signal in kako bi se to lahko rešilo na nivoju operacijskega sistema, če se že ne da na vaši strani.

Iskreno se priporočam za razlago.

Odgovori