Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
hdi
Znanec
Prispevkov: 62
Pridružen: 10. Jun 2007 ob 14:34
T-2: Že imam
Paket: all inclusive OPTIKA 100/10
Kraj: Murska Sobota

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a hdi » 14. Avg 2015 ob 08:29

Imam isti problem. Prekinjanje pri preklapljanju.
Slika

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1343
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a roCkY » 14. Avg 2015 ob 13:16

frojnd napisal/-a:Ali mi lahko kdo od t-2 jevcev razloži kako točno to deluje in zakaj točno prihaja do tega, da iz telekom omrežje noče preiti na t-2 tudi če sem v neposredni bližini t-2 bazne postaje?

Zanima me ali je to na vseh telefonih ali samo na Android? Če je samo na android telefonih potem bi se to morda dalo rešiti na nivoju operacijskega sistema, xposed module ali kaj takega?

Prosil bi iz tehničnega vidika razlago zakaj prihaja do tega, da ne preide nazaj na t-2 signal in kako bi se to lahko rešilo na nivoju operacijskega sistema, če se že ne da na vaši strani.

Iskreno se priporočam za razlago.
Dvomim, da boš kaj konkretnega zvedel. Nenazadnje pa sama razlaga, če ni rešitve nič ne pomaga. Sam sem v preteklosti kar nekajkrat vrtal na to temo. Povedanega ni bilo nič uporabnega. Še manj vsaj nakazana priročna rešitev.
Kolikor se spomnim je bil pred leti na E71 isti šmoren. T-2 mi je bil sicer takrat zanimiv zaradi podatkov in relativno dobre pokritosti okoli doma in na kar nekaj lokacijah kamor pogosto hodim. Naročnik sem bil kar nekaj let. A je ta neprehod nazaj "domov", ko nisem ročno izklopil roaminga začel konkretno motiti...

Uporabniški avatar
frojnd
Model
Prispevkov: 243
Pridružen: 25. Nov 2008 ob 11:23
T-2: Še nimam

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a frojnd » 14. Avg 2015 ob 13:35

roCkY napisal/-a:Dvomim, da boš kaj konkretnega zvedel. Nenazadnje pa sama razlaga, če ni rešitve nič ne pomaga.
Ne vidim razloga zakaj t-2 jevci nebi povedali kako točno delujejo te zadeve in zakaj do tega prihaja? Predvsem me zanima ali do tega prihaja na vseh telefonih ali samo na določenih in ali je odvisno od opereacijskega sistema in/ali od strojne opreme na uporabnikovi strani. Ali pa je to kaka fora, ki je samo na baznih postajah. Torej t-2 jevci zakaj nismo deležni razlage? Rade volje me preusmerite do literature, da se podučim kako vaše antene delujejo.
roCkY napisal/-a:Še manj vsaj nakazana priročna rešitev.
Se morda spomniš kakšna je bila takrat ta nakazana rešitev?

BoruTi
Faca
Prispevkov: 183
Pridružen: 29. Jul 2008 ob 18:38
T-2: Že imam
Paket: 10/10, Iptv

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a BoruTi » 27. Avg 2015 ob 12:12

Pozdravljeni!

konec meseca se odpravljam na Hrvaško, pa me zanima, če pred 1.9. aktiviram podatkovni prenos za 9.99€ (recimo 30.08)... se mi obračuna za avgust celotni znesek + september celotni znesek?
Se da aktivirati to tudi, ko si že na Hrvaškem?

Ancka Pomarancka
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 15. Avg 2015 ob 11:15
T-2: Še nimam

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Ancka Pomarancka » 27. Avg 2015 ob 18:17

Med programi se mi je pri prehodu na T2 pojavila ikona "T-2" Ob kliku nanjo se v seznamu izpiše samo "Roaming", ob kliku na to pa "Roaming 1 in Roaming 2". Kaj so te nastavitve, oziroma katera opcija je "boljša izbira"?

Hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3053
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Mark » 27. Avg 2015 ob 18:34

Izberi Roaming 1.

Kar se pa tiče mobilnega interneta na Hrvaškem pa priporočam raje vklop 1.9.2015, saj je obračun mesečen. Možno je poslati tudi sms iz Hrvaške za vkop.

http://www.t-2.net/novice/2015/06/vklop ... askem.html

BoruTi
Faca
Prispevkov: 183
Pridružen: 29. Jul 2008 ob 18:38
T-2: Že imam
Paket: 10/10, Iptv

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a BoruTi » 27. Avg 2015 ob 22:40

Mark...hvala za pomoc...se mi je kar zdelo...student na helpdesku mi tega ni znal obrazloziti

fopi
Faca
Prispevkov: 111
Pridružen: 8. Jan 2007 ob 15:07
T-2: Že imam
Paket: T-4 Mega Optika

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a fopi » 29. Sep 2015 ob 21:56

Tudi sam sem presel na T-2 in imam sedaj nekaj vprasanj.

Kaj pomeni: Vsem, ki imate trenutno ročno izbiro omrežja, svetujemo izbiro dvojnega načina gostovanja in samodejni način izbire operaterja pa ne bo nobenih težav pri spremembi.

Imam android. Nekako sem uspel vnesti nastavitve v APN (od T-2) in sedaj mi na mobitel omrezju dela mms in internet ce je vklopljen roaming. Ce pa izklopim roaming pa ne dela nic. A je treba vnesti tudi APN za mobitel in bo potem delalo brez vklopljenega roaminga? Ali moram vedno ko sem na mobitel omrezju imeti vklopljen roaming? To zame ne bo sprejemljivo, ker se dosti vozim blizu meje in me lahko vrže na hrvaski signal in potem bo roaming zelo drag.
Ali se da kako nastaviti ročni način, da bo se povezalo samo na T-2 ali mobitel in da bo vse delalo brez vklopljenega roaminga?
Ali obstaja kaka druga varianta, da skoz ne sarim potelefonu in gledam kateri signal je in ce rabim roaming ali ne....uuuufff.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1291
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Skorc » 30. Sep 2015 ob 05:44

A ne bi zadostovalo, da na servisnih straneh onemogočiš prenos podatkov v tujini?
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

fopi
Faca
Prispevkov: 111
Pridružen: 8. Jan 2007 ob 15:07
T-2: Že imam
Paket: T-4 Mega Optika

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a fopi » 30. Sep 2015 ob 09:24

Hvala za idejo. Bom probal in povem kako se obnese.

fopi
Faca
Prispevkov: 111
Pridružen: 8. Jan 2007 ob 15:07
T-2: Že imam
Paket: T-4 Mega Optika

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a fopi » 5. Okt 2015 ob 10:11

Ce komu pomaga, jaz imam zdaj takole:

ročna izbira T-2 omrežja - ko ni signala se mi sam poveže na Mobitel
vklopjen imam roaming za podatke
na Horizontu se izklopi prenos podatkov v tujini

V SLO se SIMka sploh naj ne bi mogla povezat drugam kot v T-2 in Mobitel, torej je roaming lahko vklopljen. Za prenos podatkov v tujini pa izklopite na Horizontu (na netu) podatke v tujini in bo ok (lahko pa izklopite tudi klice...)

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7142
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Okt 2015 ob 11:22

"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Buda
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 2. Maj 2014 ob 14:23
T-2: Že imam
Paket: T2 optika, T4 Giga
Kraj: Nova Gorica

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Buda » 9. Okt 2015 ob 11:36

V bistvu vsi, ki nočete rominga v T1.

v horizont, telefonija, nastavitve, izb. tel, blokade:

Blokiran podatkovni promet v tujini in nacionalnem omrežju
.

evo zdaj posakušam, če bo.

ps, zakaj različno obračunavanje, t2 1000 mb, t1 100mb?!?
T-2 je milina za oči... Slika

Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 13. Feb 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Spodnja Idrija

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a borutz » 29. Okt 2015 ob 12:55

deluje?
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a RobertM » 29. Okt 2015 ob 19:53

@Buda: Kako kaj "seva oranžno" pri tebi ?
Prejšnji teden sem delal "analizo" v Kingsu pa je kar letelo 8)

BDW: Novi Brezčasni paketi imajo v obeh omrežjih enako količino podatkov ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Odgovori