Mobilno gostovanje na Telekomu (roaming)

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
gorann3
Model
Prispevkov: 238
Pridružen: 5. Jan 2015 ob 14:04
T-2: Že imam
Paket: T4 giga

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a gorann3 » 26. Nov 2015 ob 11:01

zivjo

kmalu dobim t4 giga paket in zraven dve mobilni stevilki skupaj 200 enot

ker se mi ne da ubadat z omrezji, me zanima, ce dam rocno na telekom omrezje in bi imel vedno telekom omrezje nastimano
a mi ne bojo nic dodatno zaracunaval gostovanja, imel bi pa enote samo za klice, sms/mms

Uporabniški avatar
Ika13
Navdušenec
Prispevkov: 549
Pridružen: 29. Apr 2007 ob 20:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant
Kraj: Kidričevo

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Ika13 » 26. Nov 2015 ob 16:46

Dokler imaš enote jih lahko porabljaš v obeh omrežjih ( T2 in telekom) in se ti enota obračunava enako; 1 enota = 1 minuta pogovora, oz. 1 SMS. Ko porabiš enote se obračunava po veljavnem ceniku.
Slika

lp, Ika13

gorann3
Model
Prispevkov: 238
Pridružen: 5. Jan 2015 ob 14:04
T-2: Že imam
Paket: T4 giga

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a gorann3 » 26. Nov 2015 ob 17:11

super, to me je zanimalo

:pivo:

mitja_i
Starešina
Prispevkov: 1523
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 4. Jan 2016 ob 11:21

Jaz sem v zadnjih dneh v Ljubljani opazil, da hitreje preklaplja iz TS nazaj na T-2. Ste se kaj poigravali s tem?
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

Uporabniški avatar
Buda
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 2. Maj 2014 ob 14:23
T-2: Že imam
Paket: T2 optika, T4 Giga
Kraj: Nova Gorica

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Buda » 21. Jan 2016 ob 19:22

Kako naj Androida Lollipop na telefonu LG F60 prepričam, da naj se NE povezuje na drugega operaterja, razen v T2?

Na starih telefonih si dal, kar samo v ročno in se ni povezal. Danes pa... ali je avtomatika ali ročno, se vseeno povezuje. Tega nočem.

prosim?
T-2 je milina za oči... Slika

mitja_i
Starešina
Prispevkov: 1523
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 21. Jan 2016 ob 19:47

Mislim, da se ne da.
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

Uporabniški avatar
hdvideo
Uporabnik
Prispevkov: 28
Pridružen: 27. Feb 2016 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a hdvideo » 12. Mar 2016 ob 17:03

Pozdravljeni
Zadnje čase imam težave z prenosom mobilnih podatkov. Ker v glavnem uporabljam Wi-fi, včasih pa pride prav tudi vklop mobilnih podatkov. Klical sem servisno pomoč na T-2, in mi je operater povedal nastavitve ki sem jih vnesel:
Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov za NOTE3
Dostopanje: Nastavitve/več omrežij/mobilna omrežja/imena dostopnih točk (+ dodaj)

• Dostopna točka internet.t-2.net
• Ime t-2
• APN internet.t-2.net
• Proxy
• Vrata
• Uporabniško ime
• Geslo
• Strežnik
• MMSC http://www.mms.t-2.net:8002

• MMS Proxy 172.20.18.137
• Vrata MMS 8080
• MCC 293
• MNC 64
• Vrsta potrjevanja
• Vrsta APN default,supl,mms
• APN protokol IPv4

No in ob vklopu mi je potem delovalo. Čez kakšen dan ko sem spet vklopil mobilne podatke, le teh spet ne vklopi.Nastavitve pa so take kot sem jih navedel zgoraj. Mi lahko kdo pomaga v čem je problem. So še kakšne druge nastavitve?

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 642
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Tosho » 12. Mar 2016 ob 18:39

Če ti je slučajno preklopilo na mobitelovo omrežje, potem moraš imet omogočeno podatkovno gostovanje.
Slika

Uporabniški avatar
hdvideo
Uporabnik
Prispevkov: 28
Pridružen: 27. Feb 2016 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a hdvideo » 12. Mar 2016 ob 19:58

Ja saj imam. Sem naredil restart in sedaj mi spet dela.

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 642
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Tosho » 12. Mar 2016 ob 20:16

A imaš mogoče LTE omrežje izbrano?
Slika

Uporabniški avatar
hdvideo
Uporabnik
Prispevkov: 28
Pridružen: 27. Feb 2016 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a hdvideo » 13. Mar 2016 ob 11:17

LTE/WCDMA/GSM
(samodejna povezava) to imam, bi bilo bolje
WCDMA/GSM ali samo WCDMA ?
Pa še nekaj. Kako je, ko moram imeti vklopljeno gostovanje, če grem v tujino, da si ne nakopljem stroškov?

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 642
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Tosho » 13. Mar 2016 ob 15:21

No, verjetno bo to krivo... Naštimaj si omrežni način na WCDMA/GSM, pa bi moralo bit boljše. Pa pri omrežnih operaterjih morš imet na izberi samodejno. Če greš v tujino, pa samo izklopiš prenos podatkov oz. podatkovno gostovanje, pri omrežju pa pustiš tako kot je.
Slika

Atoll
Navdušenec
Prispevkov: 568
Pridružen: 9. Jul 2008 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: 100/10

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Atoll » 13. Mar 2016 ob 16:11

Idealen setup za nekoga, ki živi na mejnem območju. Not.
Cord cutter.

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 642
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a Tosho » 13. Mar 2016 ob 16:30

To je pa že druga pesem... Tam pa res že ni druge izbire, kot ročna nastavitev omrežja...
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7058
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Mobilno gostovanje po novem na Telekomu (roaming)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 13. Mar 2016 ob 16:38

Nastavi ti ročno nastavitev enemu stricu ki ne obvlada nstavitev telefona, bo šel recimo na Hrvaško pa mu ne bo delal telefon.... pol jih boš pa slišal ! :D
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori