LTE / 4G

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
krepki45
Model
Prispevkov: 273
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: LTE / 4G

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 18. Nov 2017 ob 10:29

Ne vem če ima LTE A ampak meni na telefonu kaže LTE kako pa to preverim?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: LTE / 4G

Odgovor Napisal/-a atepej » 18. Nov 2017 ob 10:35

Men na s7 edge, ko vključim mobilne podatke napiše 4g+
Slika

krepki45
Model
Prispevkov: 273
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: LTE / 4G

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 18. Nov 2017 ob 10:39

Ja se mi zdi da na samsung telefonih piše 4G jaz mam jabolko tako da piše LTE

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: LTE / 4G

Odgovor Napisal/-a atepej » 18. Nov 2017 ob 10:41

Po moje je 4G+ če deluje krati na 900 in 1800 MHz?
Slika

kReX
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 31. Maj 2017 ob 12:50
T-2: Že imam

Re: LTE / 4G

Odgovor Napisal/-a kReX » 18. Nov 2017 ob 18:32

LTE v Sloveniji deluje super, kdaj pa bo na voljo v tujini?

Sumy
Model
Prispevkov: 230
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Že imam
Kraj: Postojna

Re: LTE / 4G

Odgovor Napisal/-a Sumy » 19. Nov 2017 ob 11:01

atepej napisal/-a:Po moje je 4G+ če deluje krati na 900 in 1800 MHz?

LTE-A oz. 4G+ lahko deluje na frekvencah oz v gombinaciji 800/1800 , 1800/2600 ali 900/1800 Mhz itn.. odvisno od bazne do bazne kak majo nastavljeno.. V večjih primerih je 800/1800 Mhz.. ;-)

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: LTE / 4G

Odgovor Napisal/-a atepej » 19. Nov 2017 ob 11:47

LTE-A 1800/2600 imajo samo stožice - tam gre dejansko do 150/50.
Slika

smesko23
Faca
Prispevkov: 150
Pridružen: 9. Sep 2010 ob 10:35
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant HBO - vdsl2
Kraj: Škofja Loka

Re: LTE / 4G

Odgovor Napisal/-a smesko23 » 13. Dec 2017 ob 18:40

A je imel kdo tezavo da mu je mobilni prenos delal do 17:30 ire
Sedaj naprej se pa nove vec sconectat

Sem pa v mobitelovem omrezju

Tole je ze 2 dan isto

Zvecer po 21 pa spet dela normalno

Niti ne pomaga reset telefona

Kaksna ideja
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6969
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: LTE / 4G

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 13. Dec 2017 ob 19:00

To bi mogu testirat tudi na drugem oddajniku, na drugi lokaciji da bi videl če je isto.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: LTE / 4G

Odgovor Napisal/-a atepej » 13. Dec 2017 ob 19:26

Mobilno omrežje od predvčerajšnjega dne bolj tko - tko.
Slika

sondey
Znanec
Prispevkov: 57
Pridružen: 7. Jan 2009 ob 09:29
T-2: Že imam

Re: LTE / 4G

Odgovor Napisal/-a sondey » 5. Feb 2018 ob 03:17

Pred par dnevi sem presel na t2 telefonijo in imam zanimiv problem, namrec telefon se ne poveze na lte omrezje, samo 3g/2g. Tudi v nastavitvah ni mozno izbrati opcije lte. Na HDju so samo zmajevali z glavami, so rekli da me poklicejo nazaj, vendar zaenkrat se ni odgovora.

Zanimivo, na drugem telefonu deluje lte normalno, tudi ni bilo potrebno rocno vpisovat apnja medtem ko je bilo potrebno na mojem rocno vpisat apn, da so se podatki sploh zagnali. Telefon je S4 9505. Prej na iziju je lte normalno deloval.

Je imel se kdo podobne tezave?

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1340
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: LTE / 4G

Odgovor Napisal/-a oyoy » 5. Feb 2018 ob 08:01

lte boš imel samo v nacionalnem roamingu.
Slika
Slika

sondey
Znanec
Prispevkov: 57
Pridružen: 7. Jan 2009 ob 09:29
T-2: Že imam

Re: LTE / 4G

Odgovor Napisal/-a sondey » 5. Feb 2018 ob 08:22

To itak, problem je da tudi v telekomovem omrezju nimam lteja.

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1064
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: LTE / 4G

Odgovor Napisal/-a mahi » 5. Feb 2018 ob 08:28

Pri meni LTE nikoli še ni šel hitreje od 5-6 Mbps, tako da mi je prav vseeno ali sem na T-2 kjer je HSDPA ali pa v Telekomovem LTE.
Slika

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1340
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: LTE / 4G

Odgovor Napisal/-a oyoy » 5. Feb 2018 ob 08:47

stric google pravi tako;
Then I had to root my phone and use ES File Explorer and go to /data/property and find file persist.radio.lteon, opened and changed false to true. I just rebooted the phone and I had 4G/LTE option available in the menu, chose it and I had LTE!
varianta 2;
Root the phone, download a file explorer, grant the app root access then go to data/property then delete the file persist.lteon.xml and reboot the phone, worked for me!
Slika
Slika

Odgovori