"Roaming" v Italiji

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Spirit
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 11:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

"Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a Spirit » 16. Jun 2017 ob 22:29

Ali ima še kdo izkušnje s T2 mobilno telefonijo te dni, da v tujini (v mojem primeru v Italiji) ne dobi nobenega signala, telefon ni možno registrirati na omrežje niti ročno, niti samodejno.

Celo več, telefon (iphone 5s) mi je dobesedno zmrzoval, ko se je poskušal priklopiti na omrežje v Italiji. Dvakrat se je uspešno priklopil, ampak le za 30 sekund...v tistem času tako ali tako ni nič delalo, dokler ni telefon zmrznil.

In zanimivost...takoj ko smo prišli do meje, se je telefon sam od sebe "zbudil", priklopil na Mobitel omrežje in zmrzovanje telefona se je končalo, vse je delovalo tekoče.
Do danes vse skupaj nisem opravil toliko hard-resetov, kot sem jih samo danes v celem dnevu. Sem že mislil, da je problem s telefonom, pa sem potem ob povratku v Slovenijo videl, da je težava s T-2.

:grr:
:jao:

:plosk:

Kaj ko bi T2 spet malo podražil pakete in odvzel enote? To bi bilo super.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3029
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a Mark » 17. Jun 2017 ob 07:15

Kakšno serijo sim imaš? Za iPhone je priporočljivo imeti sim s serijsko zadnjih nekaj številk 89386640000018* in višje. Sicer pa pazi, da je nastavljeno na Roaming 1.

Spirit
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 11:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a Spirit » 17. Jun 2017 ob 11:01

Serijska moje simke je 893866400000134****

In kaj naj zdaj?

Kje nastavim Roaming 1 ?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a atepej » 17. Jun 2017 ob 11:42

Mark lahko bi podprli Apple SIM?
Slika

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3029
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a Mark » 17. Jun 2017 ob 15:24

Na Apple se roaming nastavi pod General - Phone - Sim Applications. Sim pa ob prvi priložnosti zamenjaš.

Spirit
Znanec
Prispevkov: 85
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 11:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a Spirit » 17. Jun 2017 ob 15:54

OK hvala. Roaming 1 sem že imel nastavljeno, torej je razlaga še samo v kartici.

To grem v poslovalnico in povem, da mi dajo novo SIMko (kakšen naj bo utemeljen razlog)?
In to bo brezplačno?

Luna
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 25. Dec 2013 ob 23:51
T-2: Že imam

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a Luna » 22. Jul 2017 ob 20:10

Zivjo, imam podoben problem v Italiji, sicer se nekako poveze v omrezje I WIND (prej zelo dolgo melje in vmes zmrzuje), kaze crtice signala, ampak dejansko pa ne dela, v nastavitvah pise, da je omrezje prekinjeno. Poskusila sem rocno spremenit omrezje (ne dela nobeno), ponovno zagnala telefon...problem ostaja. Ne dela klic, sms, prenos podatkov. Telefon je Lenovo Vibe X2. Ker bom tukaj kar dolgo, res rabim to zrihtat. Kaksen nasvet?

Uporabniški avatar
PaJo
Model
Prispevkov: 203
Pridružen: 22. Maj 2007 ob 12:56
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10 - služba
Kraj: Slov. Bistrica

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a PaJo » 22. Jul 2017 ob 20:29

Pod t2 meniju nastavit Roaming 1 in če to ne pomaga menjava SIM kartice, obe kombinaciji običajno rešita vse težave.
Pa ne se poizkušat v LTE omrežje povezat, max kar dela je običajno 3G.

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a Krypto » 22. Jul 2017 ob 21:10

Meni je Lenovo X3 prejšnji teden v Italiji delal BP po rahli telovadbi. Vrgel sem ga v oba Roaminga1 in 2, prestavljal na ročno in samodejno, nakar sem ga resetiral in se je zbudil na samodejno. Po tistem je delal cel teden OK.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a atepej » 22. Jul 2017 ob 22:19

Kje pa se to sploh nastavi, ker na s7 tega ne najdem ...
Slika

Uporabniški avatar
PaJo
Model
Prispevkov: 203
Pridružen: 22. Maj 2007 ob 12:56
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10 - služba
Kraj: Slov. Bistrica

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a PaJo » 23. Jul 2017 ob 09:50

Med vsemi aplikacijami moraš imet t2 meni tudi, ker to je iz SIM kartice nastavitev. Poišči in tam noter je potem roaming opcija. Največkrat pa pomaga tudi reset telefona, ker takrat se vse lepo na novo nastavi in običajno se takrat uspešno registrira v omrežje.

Luna
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 25. Dec 2013 ob 23:51
T-2: Že imam

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a Luna » 23. Jul 2017 ob 10:41

Sem sla pod "Orodja za SIM"- roaming 1 in je zacel delat. Upam, da bo zdrzal...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3264
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a atepej » 23. Jul 2017 ob 22:49

PaJo napisal/-a:Med vsemi aplikacijami moraš imet t2 meni tudi, ker to je iz SIM kartice nastavitev. Poišči in tam noter je potem roaming opcija. Največkrat pa pomaga tudi reset telefona, ker takrat se vse lepo na novo nastavi in običajno se takrat uspešno registrira v omrežje.
Misliš pod stanje kartice sim?
Slika

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3029
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a Mark » 24. Jul 2017 ob 08:40

Malo poišči med aplikacijami in odpri. Odpre se menu roaming in potem imaš roaming 1 in roaming 2 (Nekatere sim imajo tudi auto roaming). V sosednjih državah se uporablja roaming 1.

kReX
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 31. Maj 2017 ob 12:50
T-2: Že imam

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a kReX » 2. Avg 2017 ob 15:03

A komu v Italiji gre povezati na Vodafone IT? Meni to namreč nikakor ne uspe.

Odgovori