"Roaming" v Italiji

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Jaka
Starešina
Prispevkov: 2711
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a Jaka » 4. Avg 2017 ob 01:04

Si nastavil na Roaming2?
Slika

kReX
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 31. Maj 2017 ob 12:50
T-2: Že imam

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a kReX » 4. Avg 2017 ob 12:13

@Jaka
Sem probal vse živo, pa ne gre. Roaming 2, restart telefona, avtomatsko iskanje operaterja... Zanimivo pa je, da I WIND, ki je tudi na Roaming 2, deluje povsem normalno in brez težav. SIM kartico so mi junija letos zamenjali, tako da tu tudi ne bi smelo biti težav.

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2711
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a Jaka » 4. Avg 2017 ob 15:19

Samo še eno vprašanj kako imaš nastavljeno v horizontu glede omejitev prenosa podatkov? Imaš nastavljeno na omejitev po porabi 50€ v tujini?
Slika

kReX
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 31. Maj 2017 ob 12:50
T-2: Že imam

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a kReX » 4. Avg 2017 ob 16:56

@Jaka
Tako je. Uporabljam pa iOS 10.3.3.

kReX
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 31. Maj 2017 ob 12:50
T-2: Že imam

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a kReX » 16. Avg 2017 ob 12:49

Za takšen primer torej ni rešitve?

Tomaž1965
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 18. Okt 2017 ob 14:56
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a Tomaž1965 » 18. Okt 2017 ob 15:05

Ma ja
V Italiji je živa loterija. Imam stalno neke težave. Roaming 1 ni šanse da bi sploh se lahko kam povezal. Telefon avtomatsko vrže na roaming2 in se poveže. Edino zanesljivo kar mi dela tam je omrežje I WIND ki pa ima dokaj slabo pokritost na delu kjer se gibljem. Vodafon je pa tako tako. Telefon povezan sprejmeš SMS s cenami paketov potlej pa je konec kljub močnemu signalu. Ne moreš klicati in nisi dosegljiv.
Ko obvestiš tehnično podporo je pa vedno ista pesem - gospod ste prestavili na roming poskusite to, poskusite ono. Kako le če sem že doma in dela. Za prijavo v domače omrežje pa spet ista pesem - ročno iskanje omrežja.
Pripeljal sem se iz Nove gorice v Benetke pa se telefon ni povezal, nazaj grede ista pesem - pridem do Kranja in spet ročno iščem omrežje. Skratka NE DELA tako kot je trebe. Bo potrebno operaterja zamenjat ali kaj?

MihaP
Faca
Prispevkov: 112
Pridružen: 2. Feb 2017 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: start t4

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a MihaP » 18. Okt 2017 ob 15:17

Točno tako, menjaj operaterja.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3356
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a atepej » 18. Okt 2017 ob 17:13

Telecom Italia SpA (ITASI) je pod roaming 1
Slika

Tomaž1965
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 18. Okt 2017 ob 14:56
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a Tomaž1965 » 18. Okt 2017 ob 20:49

V navodilih in seznamu JA.
Da bi se pa povezal v to omrežje pa ni šans. 1x v Vodafon IT, drugače pa samo v I WIND.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3356
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a atepej » 18. Okt 2017 ob 20:55

ja ker ste imeli nastavljeno na roaming 2
Slika

Tomaž1965
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 18. Okt 2017 ob 14:56
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a Tomaž1965 » 18. Okt 2017 ob 21:18

Ne. Kljub ročnemu prestavljanju na roming1 in iskanju operaterejev ga je našel ni pa se povezal z njim. Povezal se je z I WIND enkrat samkrat pa se mi je uspelo povezati v VODAFONE IT.
Kljub vsemu sem moral nato po povratku ponovno vse ročno nastaviti. Poskusil sem z avtomatic mode, roming 1, celo v SLO sem si že nastavil roming 2 pa se telefon kljub temu ni uspel sam povezati.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3356
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a atepej » 18. Okt 2017 ob 21:29

Pokličite na 064 064 064
Slika

Uporabniški avatar
nemo
Starešina
Prispevkov: 1591
Pridružen: 30. Avg 2007 ob 15:58
T-2: Že imam
Paket: t4 tera na optiki

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a nemo » 29. Okt 2017 ob 20:19

Ne bo nič pomagalo. T2 mobilna telefonija je pač samo za stare mame, ki telefonirajo po Sloveniji.
Plačaš 100, dobiš 90.

xerces8
Nadebudnež
Prispevkov: 494
Pridružen: 3. Sep 2006 ob 14:45
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL
Kraj: Maribor

Re: "Roaming" v Italiji

Odgovor Napisal/-a xerces8 » 28. Avg 2018 ob 16:14

Mark napisal/-a:Malo poišči med aplikacijami in odpri. Odpre se menu roaming in potem imaš roaming 1 in roaming 2 (Nekatere sim imajo tudi auto roaming).
Katere SIM imajo auto roaming?
Če moj nima, kakšen je postopek za menjavo?

Odgovori