Tujina (roaming)

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
xerces8
Nadebudnež
Prispevkov: 493
Pridružen: 3. Sep 2006 ob 14:45
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL
Kraj: Maribor

Tujina (roaming)

Odgovor Napisal/-a xerces8 » 16. Mar 2018 ob 17:26

1.) LTE ni podprt? Je treba v telefonu nastaviti na 3G ali bi naj sam preklopil?
2.) SMS stanje "PORABA" na 1111 dela tudi v tujini?

So kake težave te dni? V enem evropskem mestu dela, v drugem ne, potem delajo klici a ne dela data...

Lp,
David

MihaP
Faca
Prispevkov: 110
Pridružen: 2. Feb 2017 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: start t4

Re: Tujina (roaming)

Odgovor Napisal/-a MihaP » 16. Mar 2018 ob 17:40

Ne dela, kaj pa si pričakoval? Malo denarja malo muske.
Smo mi imeli v podjetju enake težave pa smo zamenjali operaterja zaradi enakih težav kot jih imaš ti.

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 704
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Tujina (roaming)

Odgovor Napisal/-a rossi » 16. Mar 2018 ob 18:34

1) LTE v tujini ni podprt. Preklopi samodejno na 3G oz 2G
2) za SMS ne vem. Uporabljam T-2 aplikacijo. DATA pa je začelo normalno delovat ko so mi zamenjali SIM kartico.

Včeraj je v AUT vse normalno delalo... in tudi za nazaj... kot rečeno, potem ko so mi menjali SIM kartico.

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1063
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Tujina (roaming)

Odgovor Napisal/-a mahi » 16. Mar 2018 ob 19:41

MihaP napisal/-a:Ne dela, kaj pa si pričakoval? Malo denarja malo muske.
Smo mi imeli v podjetju enake težave pa smo zamenjali operaterja zaradi enakih težav kot jih imaš ti.
Res da je cenejši od Telekoma ali A1, ni pa prav nič cenejši od Telemacha, Boba, Hot ipd.
Ali omenjeni imajo težave v tujini?
Slika

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1063
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Tujina (roaming)

Odgovor Napisal/-a mahi » 16. Mar 2018 ob 19:42

rossi napisal/-a:1) LTE v tujini ni podprt. Preklopi samodejno na 3G oz 2G
2) za SMS ne vem. Uporabljam T-2 aplikacijo. DATA pa je začelo normalno delovat ko so mi zamenjali SIM kartico.

Včeraj je v AUT vse normalno delalo... in tudi za nazaj... kot rečeno, potem ko so mi menjali SIM kartico.
Kdaj so ti menjali SIM?
Ma kaj od SIMke zavisi kako dela v tujini?
Slika

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 704
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Tujina (roaming)

Odgovor Napisal/-a rossi » 16. Mar 2018 ob 19:49

Imel sem težave s signalom v SLO in pa v tujini mi niso delali podatki, ali pa ni povezalo operaterja. Pred kakšnima 2-3 meseci so mi predlagali menjavo kartice in po tistem nimam več težav.

V SLO imam sicer fiksno izbran mobitel, ko grem čez mejo pa dam na avtomatiko in vse dela bp.

Odgovori