Klicanje prek Wifi (Telekom)

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7202
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Klicanje prek Wifi (Telekom)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Avg 2018 ob 18:57

Pri Telekomu so uporabnikom novejših Samsungovih telefonov omogočili glasovno klicanje (in pošiljanje SMSov) preko lokalne omrežne povezave Wifi.

mogljivosti se reče VoWiFi (Voice over WiFi) in načeloma omogoča manjšo porabo akumulatorja in boljšo dosegljivost v območjih, kjer je slabša pokritost z mobilnim signalom. Telekomovi naročniki morajo s telefona (podprti so Samsung od modela A3 2017 naprej) najprej poslati vklopni SMS (WIFIKLIC na 1918) in paziti, da so že prej vklopili VoLTE (Voice over LTE), nato pa v nastavitvah klicne aplikacije (Phone) storitev vklopiti še na telefonu.

Pri Telekomu poudarjajo, da je za avtentikacijo uporabnika (in, dodali bi – za obračunavanje klicev) še vedno v uporabi kartica SIM, po čemer se sistem razlikuje od priljubljenih storitev kot sta Viber ali Skype

https://www.monitor.si/novica/klicanje- ... fi/186872/
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

RAST
Model
Prispevkov: 220
Pridružen: 16. Nov 2008 ob 14:23
T-2: Že imam
Paket: Optika 400/50+TV

Re: Klicanje prek Wifi (Telekom)

Odgovor Napisal/-a RAST » 15. Avg 2018 ob 07:07

Ja, jaz sem včeraj to vklopil in deluje dobro, vsaj za enkrat. Moraš pa predhodno vklopiti tudi VoLTE ki je pogoj za VoWiFi, potem pa fon sam preklaplja med enim in drugim glede na razpoložljivost WiFi. Obljubljajo manjšo porabo baterije ampak ne vem, nisem prepričan, bom testiral...Bi pa prišlo prav v tujini izven EU kjer paketi ne pokrivajo mobilnih podatkov in kjer bi bil na razpolago WiFi (recimo kak hotel in podobno). Sicer ne vidim drugega razloga za uporabo ali pač???

Odgovori