Ne slišim klicatelja

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Veron
Navdušenec
Prispevkov: 509
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Ne slišim klicatelja

Odgovor Napisal/-a Veron » 27. Mar 2019 ob 13:06

Sodelavec je pred kratkim vzel T2 mobilno, nastavljeno ima ročno na Telekom omrežje.
Ampak kar pogosto se mu dogaja, da ne sliši klicatelja, ko prejme klic. Nato prekine, pokliče nazaj in je ok.

Vse skupaj se je začelo s prehodomo na T2, prej teh težav ni bilo, telefon je isti.

Je kaka rešitev oz. kako iskat rešitev?

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3171
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Ne slišim klicatelja

Odgovor Napisal/-a madpanter » 27. Mar 2019 ob 13:13

Menjaj operaterja. Nažalost kar se tiče T-2 mobilne telefonije je to najboljša rešitev...
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Ne slišim klicatelja

Odgovor Napisal/-a kitl » 27. Mar 2019 ob 13:31

To se mnei še v življenju ni zgodilo. Naj za foro poskusi z drugim aparatom, če ne pa naj prijavi napako na tehnično pomoč.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7134
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Ne slišim klicatelja

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Mar 2019 ob 14:54

Zapisovati si mora, kje je on, kje je oseba ki jo kliče, v katerem omrežji si ti, v katerem oseba ki jo kliče, številko, čas klica, kateri telefon uporablja on in druga oseba,... vse te podatke mora poslati na T2 kjer pogledajo, kje je težava.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 509
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Ne slišim klicatelja

Odgovor Napisal/-a Veron » 27. Mar 2019 ob 15:08

kitl napisal/-a:To se mnei še v življenju ni zgodilo. Naj za foro poskusi z drugim aparatom, če ne pa naj prijavi napako na tehnično pomoč.
moja mama (iphone) tudi nikoli ni pojamrala, da bi se ji kaj takega zgodilo (ima pa v službi T2 signal, doma Telekom - avtomatično). Sodelavc pa pravi, da pogosto.

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 509
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Ne slišim klicatelja

Odgovor Napisal/-a Veron » 27. Mar 2019 ob 15:56

Sva s sodelcem zdele sprobala njegovo sim kartico v mojem telefonu.

T-2 3G speedtest je obupen, Štarta vredu 5-8mbps, nato pa po 1s pade praktično na 0, vmes še kak "spike", ampak povprečje 0.2-1mbps (skoraj nedelujoče).
Telekom 4G (ročno) sicer prenos dela vredu 20/5.

Nevem katera bazna postaja je najbližja Litostroju.
Težava se je pojavila, ko ga je sodelavec klical iz Telemach omrežja ali njegova žena iz Telekom (Telekom naročnica) omrežja. Torej je tako, da ko se težava pojavi, se pojavi pri vseh klicih, ko dela, dela iz vseh.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Ne slišim klicatelja

Odgovor Napisal/-a kitl » 28. Mar 2019 ob 11:31

Tam bi morala se vezati direktno na Verovškovo. Drugače pa speedtest nima neke veze z izgubo glasu klicatelja.
Slika


Lp, Kitl

Sumy
Model
Prispevkov: 264
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Že imam
Kraj: Postojna

Re: Ne slišim klicatelja

Odgovor Napisal/-a Sumy » 28. Mar 2019 ob 14:40

Veron napisal/-a:Sva s sodelcem zdele sprobala njegovo sim kartico v mojem telefonu.

T-2 3G speedtest je obupen, Štarta vredu 5-8mbps, nato pa po 1s pade praktično na 0, vmes še kak "spike", ampak povprečje 0.2-1mbps (skoraj nedelujoče).
Telekom 4G (ročno) sicer prenos dela vredu 20/5.

Nevem katera bazna postaja je najbližja Litostroju.
Težava se je pojavila, ko ga je sodelavec klical iz Telemach omrežja ali njegova žena iz Telekom (Telekom naročnica) omrežja. Torej je tako, da ko se težava pojavi, se pojavi pri vseh klicih, ko dela, dela iz vseh.
če maš android telefon si naložit tole aplikacijo: https://play.google.com/store/apps/deta ... tidej.info Pa boš vedel na keri bazni si trenutno povezan itn.. ;-)

Odgovori