T2 lastno LTE omrežje 4G

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7330
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 24. Dec 2019 ob 12:21

Veš da nebi vlagali v svojo opremo in hkrati puščali vedno več uporabnikov da so samo v Telekom omrežju ?
Veš kaj se bo zgodilo ko bo T2 postavil še nekaj 10, 20, 30 novih oddajnikov ? Seveda da bo počasi začeli siliti naročnike da so vedno bolj v T2 omrežju.

Druga opcija pa je da odo počasi, nižali hitrost interneta v Telekom omrežju.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8041
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a kitl » 24. Dec 2019 ob 12:25

Kako boš pa silil. Potem bi že prej silili na 3g. Spreminja se nič samo 3g se nadgrajuje v 4g.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1137
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a mahi » 24. Dec 2019 ob 13:25

Verjetno bo tako kot je nekoč že bilo in sicer hipotetično razmišljanje
Paket midi, kjer imaš 20 GB prenosa bodo določili. V T-2 boš npr. imel 30 GB, v TS pa 20 GB.
Mogoče bodo nižali hitrost v TS omrežju.
Vendar, da si bodo to lahko privoščili bo potrebno še veliko postoriti na omrežju. Do takrat pa ostaja kot ostaja.....
Slika

bosttt
Znanec
Prispevkov: 94
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a bosttt » 24. Dec 2019 ob 15:23

Me zanima kdaj bodo sploh nadgradili 3G na 4G. V 2 mesecih jim je uspelo samo 16 baznih nadgradit.

Bayern1
Guru
Prispevkov: 960
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 24. Dec 2019 ob 16:33

kitl napisal/-a:Kaj pa delaš, da si tako odvisen od LTE povezave? Pri nas bolj optiko uporabljamo kot LTE.
jaz doma optiko uporabljam samo za gledanje filmov in serij preko kodija....za na teren pa preko telefona in LTE omrezja isto za gledanje video vsebin preko kodija....tukaj pa se za vikend, sobota in nedelja zacne zatikati....hitrosti podejo med 10-20Mbp/s in to je pa ze kockanje pri visoko kvaliteti video vsebin....

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8041
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a kitl » 24. Dec 2019 ob 20:12

Za na taeren gledanje kodi-ja. Kakšen teren pa imaš to? Služben sigurno ne, če ti je pa v civilizaciji dolgčas potem pa sam domov v sobo pa nazaj na optiko.
Slika


Lp, Kitl

Bayern1
Guru
Prispevkov: 960
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 25. Dec 2019 ob 14:41

kitl napisal/-a:Za na taeren gledanje kodi-ja. Kakšen teren pa imaš to? Služben sigurno ne, če ti je pa v civilizaciji dolgčas potem pa sam domov v sobo pa nazaj na optiko.
pod teren sem mislil prosti cas, dopust ipd....

Uporabniški avatar
hiberleaf
Model
Prispevkov: 222
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 25. Dec 2019 ob 20:52

Bayern1 napisal/-a:
23. Dec 2019 ob 14:00
jaz grem konec januarja na A1...dovolj imam teh polovicnih ali skoraj nicnih LTE hitrosti cez vikend preko Telekoma....to je glavni razlog za prehod....sicer sem bil na splosno zadovoljen pri T-2, ampak zal tako pri meni ne more iti vec naprej....T-2 LTE v mojem okraju pa itak ne bo nikoli, ker je najblizja postaja v Ivancni gorici od mene oddaljena 15km stran...to je pa predalec....
Si se prepričal, da ima A1 svojo bazno v bližini in da bo LTE deloval boljše kot zdaj pri TS? 8)

gasdopodna
Faca
Prispevkov: 185
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 25. Dec 2019 ob 21:33

Že pri meni dela boljše na 2 lokacijah... 😂

TS ima pač očitno že presiljene bazne postaje in prihaja do teh težav...

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3208
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a madpanter » 29. Dec 2019 ob 13:51

Najboljša fora s T-2 4G je bilo, ko sem prišel iz tujine 1 teden nazaj in sem pozabil ponovno ročno dat na Telekom in pičkarim zakaj imam spet X zraven 4G in da mi spet mobilni internet ne deluje in da kur*evi roaming na Telekomu spet serje in potem ugotovim, da sem na T-2 4G, ki deluje tako odlično kot njihov 3G (torej ne deluje) :hmm: ...

Lokacija je bila okolica BTC - Ljubljana
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Bayern1
Guru
Prispevkov: 960
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 29. Dec 2019 ob 16:43

hiberleaf napisal/-a:
Bayern1 napisal/-a:
23. Dec 2019 ob 14:00
jaz grem konec januarja na A1...dovolj imam teh polovicnih ali skoraj nicnih LTE hitrosti cez vikend preko Telekoma....to je glavni razlog za prehod....sicer sem bil na splosno zadovoljen pri T-2, ampak zal tako pri meni ne more iti vec naprej....T-2 LTE v mojem okraju pa itak ne bo nikoli, ker je najblizja postaja v Ivancni gorici od mene oddaljena 15km stran...to je pa predalec....
Si se prepričal, da ima A1 svojo bazno v bližini in da bo LTE deloval boljše kot zdaj pri TS? 8)
imam soseda, ki je pri A1 in je signal LTE boljsi pri njemu kot pri meni v Telekom|T-2 roaming varianta....merjeno tako v stanovanju kot zunaj....sicer pa ponujajo test, oziroma lahko v 10. dnevih prekines brez kakih stroskov, ce pac ne bi bil zadovoljen...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7330
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Dec 2019 ob 22:53

Sicer signal ni vse, pomembno je tudi koliko je bazna postaja "zasedena".
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

gasdopodna
Faca
Prispevkov: 185
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 29. Dec 2019 ob 23:45

TS je zadnje čase obupno zaseden...

bosttt
Znanec
Prispevkov: 94
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a bosttt » 30. Dec 2019 ob 22:15

Me zanima če še imajo namen nadgrajevat kaj več kot teh 16 baznih...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7330
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 30. Dec 2019 ob 22:17

Če poznaš koga gor v upravi boš dobil odgovor, drugače lahko samo ugibaš.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori