T2 lastno LTE omrežje 4G

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
gasdopodna
Model
Prispevkov: 205
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 31. Dec 2019 ob 12:05

bosttt napisal/-a:
30. Dec 2019 ob 22:15
Me zanima če še imajo namen nadgrajevat kaj več kot teh 16 baznih...
17 😂

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1148
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a mahi » 31. Dec 2019 ob 12:28

Ne vem, kaj se dogaja, vendar zadnje dneve je katastrofa. Če imam naštimano na samodejno skozi zgublja prenos podatkov pri preklopu TS-T2 in obratno. Če pa se poveže na T2 pa vse skupaj ne gre nikamor in je potrebno spet ročno postavit na TS. Cela štala.....
Slika

gasdopodna
Model
Prispevkov: 205
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 31. Dec 2019 ob 14:00

mahi napisal/-a:
31. Dec 2019 ob 12:28
Ne vem, kaj se dogaja, vendar zadnje dneve je katastrofa. Če imam naštimano na samodejno skozi zgublja prenos podatkov pri preklopu TS-T2 in obratno. Če pa se poveže na T2 pa vse skupaj ne gre nikamor in je potrebno spet ročno postavit na TS. Cela štala.....
Očitno je bila torej prava odločitev za to obračunsko zakupit HoT MAXI namesto Oranžni Midi...Je sicer 3 eur dražje, kot
doplačilo iz Oranžni Mini na Midi, ampak...
Zadnjič spremenil gasdopodna, dne 31. Dec 2019 ob 19:19, skupaj popravljeno 1 krat.

bosttt
Faca
Prispevkov: 109
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a bosttt » 31. Dec 2019 ob 14:36

Itak da ne gre nikamor jaz mam skos na TS nastavljeno. Na T-2 v neposredni bližini bazne postaje speedtest izmeri 0,75Mbps (sicer 3g) :roll:

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1148
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a mahi » 31. Dec 2019 ob 15:16

Torej polagamo T2 na srce, da v letu 2020 prioritetno uredi 3g, nato pa se gre 4g
Slika

gasdopodna
Model
Prispevkov: 205
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 31. Dec 2019 ob 17:27

Bazne od T-2 so nekatere enostavno presiljene/preobremenjene in na takih sploh ni prenosa... Počasi se to začenja tudi pri TS, kot nas je to že nekaj ugotovilo...

bosttt
Faca
Prispevkov: 109
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a bosttt » 31. Dec 2019 ob 20:50

Ne vem kako bi lahko bile bazne od T2 preobremenjene saj itak vsi ki smo na T2 uporabljamo TS :D

gasdopodna
Model
Prispevkov: 205
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 31. Dec 2019 ob 21:57

Problemi z netom so večinoma v večjih mestih na T-2 baznih... V manjših mestih ponavadi nimam težav z neton preko T-2 bazne postaje, hitrost je dovolj za brskanje in kaj manjšega...

bosttt
Faca
Prispevkov: 109
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a bosttt » 18. Jan 2020 ob 21:32

Je še kje opazil kdo novo 4G bazno?

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2270
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a RobertM » 18. Jan 2020 ob 21:38

Mislim, da se je zaradi kar dolgih praznikov malo ustavilo.
Na Svet idej je trenutno zabeleženih 16 LTE
https://www.mobilna-telefonija.com/apli ... trost.html
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

gasdopodna
Model
Prispevkov: 205
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 21. Jan 2020 ob 13:15

Danes bom preveril, če je še v Velenju kaka zraven, pa Maribor bi bilo treba... Zadnjič ga nisem mogel, ker je bil T-2 SIM v 2G slotu...

Zaznalo še eno nadgrajeno v Velenju (m-club), na občini Velenje pa očitno še ni nadgrajena... Ko preklopim iz 3G na 4G se kar preklopi nazaj na združenje NOB...

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 562
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a Veron » 22. Jan 2020 ob 13:05

Slika

Kater oddajnik bo tukaj lovilo? Je "X" predaleč za bilo kateri T-2 4G?

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2270
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a RobertM » 22. Jan 2020 ob 13:29

Vseh pet, ker si v geometrijskemu centru "peterokrake" :owned:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 562
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a Veron » 22. Jan 2020 ob 14:52

Torej to ni "predaleč" za 4G oddajnik? Nevem kako daleč določen oddajnik "pošlje" :)

gasdopodna
Model
Prispevkov: 205
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 22. Jan 2020 ob 19:32

bosttt napisal/-a:
18. Jan 2020 ob 21:32
Je še kje opazil kdo novo 4G bazno?
Eno dodatno v Velenju

Odgovori