Italija dodajanje predpone +39

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Tomaz9xx
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 18. Jun 2019 ob 13:22
T-2: Že imam
Paket: t4-giga

Italija dodajanje predpone +39

Odgovor Napisal/-a Tomaz9xx » 18. Jun 2019 ob 13:28

Zdravo,
mama je bila pretekli teden v Italiji in ni mogla klicat v SLO. Namreč ob strožitvi klica iz imenika se ji je avtomatsko dodala pripona +39. Če je številko tipkala sama je šlo. Ampak stik tudi v imeniku ni imel pripone +39, saj je hotela številko popraviti v imeniku.
Kaj se ji je zgodilo? Ima enako oizkušnjo, ko je bila na Hrvaškem, tam se ji je dodala pripona +385.

Hvala za odgovor.
Tomaž

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4884
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Italija dodajanje predpone +39

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 18. Jun 2019 ob 13:31

Pozdravljen,
če imaš v imeniku 040xxxx, 041xxxx, 064xxxxx...
ti samo omrežje, da predpono.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3295
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Italija dodajanje predpone +39

Odgovor Napisal/-a atepej » 18. Jun 2019 ob 13:48

Če želiš klicati iz Italije v Slovenijo moraš dodati +386 - na primer: +386 64 064 064.
Slika

Tomaz9xx
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 18. Jun 2019 ob 13:22
T-2: Že imam
Paket: t4-giga

Re: Italija dodajanje predpone +39

Odgovor Napisal/-a Tomaz9xx » 18. Jun 2019 ob 13:59

slow_slow, hočete reči, da v primeru ko ima v imeniku stik številko 040,041... mu sam operater v tujini doda svojo mednarodno pripono? To pa težko verjamem. Sedaj je mama v Sloveniji in želi ito klicati na 040,041... številke in ji še vedno doda mednarodno predpono +39 od Italije. Ko želim številko popravit v imeniku je tam številka 040.... brez +39 predpone. Od kje prileti ta +39 predpona?
lp
Tomaž

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4884
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Italija dodajanje predpone +39

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 18. Jun 2019 ob 14:01

NE doda predpone ampak kliče v svojem omrežju v danem primeru +39.
Jaz imam zato vse številke v telefonu s +386....

Če je sedaj v Sloveniji naj preveri omrežje vseeno.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3295
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Italija dodajanje predpone +39

Odgovor Napisal/-a atepej » 18. Jun 2019 ob 14:09

Lahko pa v https://contacts.google.com/ pod nastavitve - nastavitev: klicna koda države za telefonsko številko nastaviš na Slovenija pa ti bo Google dal sam +386
Slika

Odgovori