Izguba povezave mobilnih podatkov.

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Ledenko
Znanec
Prispevkov: 99
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: Izguba povezave mobilnih podatkov.

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 20. Sep 2019 ob 20:01

bosttt, kako pa T-2 konkurira oz. naj bi v prihodnje konkuriral z lastnim omrežjem? Npr. Telemach kot 3. največji operater se precej trudi na tem področju, pa mu glede pokritosti še manjka do preostalih (prvih) dveh. T-2 je pa že od Telemacha svetlobna leta oddaljen. Tistih 140 baznih postaj (al koliko jih je že) v 11ih letih je dovolj zgovorno, kako so resni s svojim mobilnim omrežjem. Plus to, da od 4G, katerega se je obljubljalo za to poletje, zdaj vse tiho.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7330
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Izguba povezave mobilnih podatkov.

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 20. Sep 2019 ob 22:10

Ne morejo. Razen če bi zdaj T2 zmetal ogromno denarja in postavil ogromno novih baznih, kar pa se ne bo zgodilo tako kmalu.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1137
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Izguba povezave mobilnih podatkov.

Odgovor Napisal/-a mahi » 5. Okt 2019 ob 09:24

Te dni me mobilni prenos podatkov spravlja ob živce. Vsakič ko ob ključnem trenutku potrebujem aplikacijo (mobilno plačevanje na blagajni ipd.) mi telefon javi da ni prenosa podatkov. in to se mi lahko zgodi tudi nekajkrat na dan. Kličem HD in svetujejo mi naj ročno nastavim na Telekomovo omrežje ker pač živim na področju kjer sta oba omrežja in se zato telefon neštetokrat na dan preklopi iz enega na drugo omrežje.
Vendar to ne želim ker sem pogosto v IT in med vožnjo z avtom res ne mislim tega delati. Še manj pa kako dopovedati ženi, kaj mora narediti ko ko gre s telefonom čez mejo.

Pozna mogoče kdo kakšno rešitev kako rešit to zagato? Razmišljal sem, če obstaja kakšna aplikacija, ki bi z njo lahko prepovedal povezovanje na določena omrežja npr. T-2?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7330
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Izguba povezave mobilnih podatkov.

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 5. Okt 2019 ob 10:41

E dragi moj, si v isti situaciji kot jaz (bil). Tukaj ti ni rešitve (ali samo da izbereš Telekom omrežje ročno, kar pa meni ni bilo všeč)
Ena skrb manj zame, sem zamenjal operaterja.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1137
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Izguba povezave mobilnih podatkov.

Odgovor Napisal/-a mahi » 25. Feb 2020 ob 23:05

Opažam, da sedaj, ko je na voljo tudi T2 4g ne prihaja več do izgube podatkov pri prehajanju iz T2 na TS in obratno.

Verjetno bo res nekaj na tem, kar so mi na HD zagotovili da za to težavo vedo in se pojavi takrat ko se telefon preveže iz T2 3g na TS 4g in da bo težava rešena, ko bo tudi T2 imel 4g. In res je. Že nekaj časa opažam, da te težave pri meni ni več.

Kaj pa ostali, ki tudi že imate na voljo T2 4g. Opažate tudi sami da te težave ni več?
Slika

bosttt
Znanec
Prispevkov: 94
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: Izguba povezave mobilnih podatkov.

Odgovor Napisal/-a bosttt » 25. Feb 2020 ob 23:33

Pri meni preklaplja med T2 TS brez da bi to sploh vedel v zadnjem času so kar izboljšali mobilno telefonijo. Pohvalno.

bosttt
Znanec
Prispevkov: 94
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: Izguba povezave mobilnih podatkov.

Odgovor Napisal/-a bosttt » 25. Feb 2020 ob 23:51

Bi pa mogli vse lokacije ki jih imajo na 4g nadgradit ker hitrost tam kjer je še 3g je pa porazna (tudi samo 1mbps dl)

starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 511
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Izguba povezave mobilnih podatkov.

Odgovor Napisal/-a starfotr » 26. Feb 2020 ob 18:52

Če imajo pa še DSL povezave do baznih.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Odgovori