IPTV na računalniku
Re: IPTV na računalniku
v čem je fora da je pri Sportklub Slovenija ni slike ampak samo zvok?
ostali programi delajo ok...
ostali programi delajo ok...
Pozdravljeni!
Pred parimi tedni mi je VLC player prenehal tekoče predvajati programe. Slika in zvok sta po 5-10 sekundah po zagonu playerja "zamrznila", in se nista popravila, dokler nisem prestavila na drug program ali na novo zagnala playerja. In po 5-10 sekundah se je zgodba spet ponovila. Nato sem naložila zadnjo verzijo VLCja, a se stvar ni nič izboljšala.
Imam optiko 10/10 Mbps.
Prosim za pomoč!
Hvala:)
Pred parimi tedni mi je VLC player prenehal tekoče predvajati programe. Slika in zvok sta po 5-10 sekundah po zagonu playerja "zamrznila", in se nista popravila, dokler nisem prestavila na drug program ali na novo zagnala playerja. In po 5-10 sekundah se je zgodba spet ponovila. Nato sem naložila zadnjo verzijo VLCja, a se stvar ni nič izboljšala.
Imam optiko 10/10 Mbps.
Prosim za pomoč!
Hvala:)
-
- Model
- T-2: Že imam
- Paket: paket štirica na 10/10 optiki
- Kraj: Koper
Naloži si nazaj eno starejših verzij, npr. 0.8.6h, pri instalaciji pobriši tudi cache in nastavi ponovno po mojem vodiču. S temi verzijam od 0.9. je kar nekaj težav. Še to: meni dela b.p.
Hvala za odgovor, sem naredila, kot si napisala, a je stanje še vedno enako, tudi pri starejših verzijah VLCja.
Pol leta je vse delalo brez problemov, nato pa se je začelo dogajati to, kar sem prej opisala. Poizkusila sem že več verzij VLCja, pobrisala cacheje, a še vedno ni izboljšave. Brskala sem tudi po tej temi in po ostalih na forumu, prebrala vodiče, a pravega odgovora nisem našla.
Pol leta je vse delalo brez problemov, nato pa se je začelo dogajati to, kar sem prej opisala. Poizkusila sem že več verzij VLCja, pobrisala cacheje, a še vedno ni izboljšave. Brskala sem tudi po tej temi in po ostalih na forumu, prebrala vodiče, a pravega odgovora nisem našla.
-
- Model
- Paket: paket štirica na 10/10 optiki
- Kraj: Koper
Še dve ideji. Kdaj si zadnjič resetirala Milan?
In povečaj vrednost cachea na 700 ms (Preferences -> Stream output (obkljukaj advanced options) -> Access Output -> UDP -> Caching Value (ms) = 700. Shrani. Zapri in poženi ponovno.
Potem mi že zmanjkuje idej .
In povečaj vrednost cachea na 700 ms (Preferences -> Stream output (obkljukaj advanced options) -> Access Output -> UDP -> Caching Value (ms) = 700. Shrani. Zapri in poženi ponovno.
Potem mi že zmanjkuje idej .
Evo, sem povečala vrednost cacheja na 700 ms, a se stanje ni spremenilo.
Bom jutri poizkusila še z resetiranjem switcha.
Hvala za vso tvojo pomoč!
Bom jutri poizkusila še z resetiranjem switcha.
Hvala za vso tvojo pomoč!
Joj, kolk sem jst idiot. Sem pretaknila povezavo še na drug računalnik, zagnala VLC verzijo 0.8.6h, in tam pa dela bp.
Očitno imam problem samo na tem računalniku Blah, sploh ne vem, kje naj začnem iskat, kje se mu je zataknilo.
Očitno imam problem samo na tem računalniku Blah, sploh ne vem, kje naj začnem iskat, kje se mu je zataknilo.
Problem solved, ZoneAlarm me je blokiral. Očitno se je to zgodilo, ko sem ga posodabljala.
Hvala obema za pomoč takšni tepki kot sem jaz.
Hvala obema za pomoč takšni tepki kot sem jaz.
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
-
- Novinec
- Paket: 4/1 + 2 x TV
Ok, ne vem ali sem samo jaz tako neumen, ali pa je to vse skupaj bolj znanstvena fantastika...
Enostavno mi ne uspe dobiti iptv na računalnik preko VLC 0.8.6.a (poizkusil tudi z 0.9.8.a) s samo eno mrežno (z dvema nisem poizkusil, ker nimam napeljanega še enega kabla)
Imam SV2M104 (VDSL 2, baker), internet 4/1, 2 IPTV (2 x amino), router Buffalo WHR HP G54 s Tomato fw in eno mrežno v rač.
Moja "shema" povezav: port 1 na modemu gre v router wan, iz routerja pa mrežni kabel do rač., porta 2 in 4 pa do 2x iptv amino.
Na routerju omogočil multicast ampak brez uspeha
Poizkusil sem tudi s kablom direktno v modem, port 3, ip na mrežni 10.100.100.100, izklopljen firewall, prav tako ip v vlc + udp port 5000, force ipv4
V tej zmedi 100+ strani sem našel samo navodila za povezave z vood-om ali milan-om.
Tako da bi resnično prosil za kratka navodila oz. link do le-teh, če so bila že napisana (kot so npr. za optiko in iptv)
Hvala
Enostavno mi ne uspe dobiti iptv na računalnik preko VLC 0.8.6.a (poizkusil tudi z 0.9.8.a) s samo eno mrežno (z dvema nisem poizkusil, ker nimam napeljanega še enega kabla)
Imam SV2M104 (VDSL 2, baker), internet 4/1, 2 IPTV (2 x amino), router Buffalo WHR HP G54 s Tomato fw in eno mrežno v rač.
Moja "shema" povezav: port 1 na modemu gre v router wan, iz routerja pa mrežni kabel do rač., porta 2 in 4 pa do 2x iptv amino.
Na routerju omogočil multicast ampak brez uspeha
Poizkusil sem tudi s kablom direktno v modem, port 3, ip na mrežni 10.100.100.100, izklopljen firewall, prav tako ip v vlc + udp port 5000, force ipv4
V tej zmedi 100+ strani sem našel samo navodila za povezave z vood-om ali milan-om.
Tako da bi resnično prosil za kratka navodila oz. link do le-teh, če so bila že napisana (kot so npr. za optiko in iptv)
Hvala
- nathanhund
- Guru
- T-2: Še nimam
- Paket: migriral na A1
- Kraj: Poljčane
meni tudi z vlc jem ni ratalo kljub mnogim poskusom z ProgDVB6 pa s prve
LP Robert
-
- Faca