Težava po nadgradnji Philips Android TV

Vse o T-2 IP televiziji

Re: Težava po nadgradnji Philips Android TV

OdgovorNapisal/-a seckorama » 18. jun 2017 ob 10:53

@loremipsum sem probal tudi to, ma ne pomaga, ne glede če je ethernet kabel vključen v aris škatlo ali ne, imam rumeno na bilokaterem HDMI vhodu, tudi če izklopim UHD...malo mi je že dovolj vsega...
seckorama
Novinec
 
Prispevkov: 19
Pridružen: 22. maj 2011 ob 18:28
T-2: Že imam
Paket: brezčasni vdsl

Re: Težava po nadgradnji Philips Android TV

OdgovorNapisal/-a MihaP » 18. jun 2017 ob 11:02

Nimaš opcije tv vmesnik priklopit na drugo tv? V hiši/stanovanj, pri prijatelju, sosedu, po sreči če ima T2 in potem v nastavitvah nastaviš resolucijo 720p, nato pa doma sprobaš.
MihaP
Znanec
 
Prispevkov: 76
Pridružen: 2. feb 2017 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: start t4

Re: Težava po nadgradnji Philips Android TV

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 18. jun 2017 ob 11:08

Resolucija mu tukaj ne bo nič pomagala... problem je HDCP. Če nastavitve na TV-ju ne pomagajo, bo (mogoče) lahko pomagal le nov (ali star) firmware na Arrisu... ali pa drug model STB-ja (mogoče stara Motorola 1003, ali pa še starejši boxi).
mikrohard
Guru
 
Prispevkov: 815
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Težava po nadgradnji Philips Android TV

OdgovorNapisal/-a Lorem Ipsum » 18. jun 2017 ob 17:49

HDCP 2.2 je na HDMI1 & 2.

Če meniš, da bo pomagalo, je tu predzadnji firmware za tvoj model TVja, vendar je tudi že z Androidom 6.0.1. Če si tokrat prvič nadgradil FW, potem dvomim, da bo ta predzadnji pomagal, ker si pred nadgradnjo imel še starejšega z Adroidom 5... Tvoja odločitev, koliko se ti da tvegat/eksperimentirat. :)

QM163E_U_0.6.188.12 – Date: 2017/03/08
Navodila za namestitev z USB ključka
Software history

Poskusi še izklopit EasyLink.. Poleg nastavitev za Ultra HD, se mi zdi, da je to edino, kar se da nastavljat in je povezano s HDMI vhodi.

Jaz imam model 49PUS7181 (uporablja isti FW kot tvoj), pa dela brez težav z Motorolo vmesnikom.
Uporabniški avatar
Lorem Ipsum
Novinec
 
Prispevkov: 24
Pridružen: 1. apr 2016 ob 14:16
T-2: Že imam

Re: Težava po nadgradnji Philips Android TV

OdgovorNapisal/-a seckorama » 18. jun 2017 ob 21:41

@Lorem Ipsum Hvala za odgovor.
To sem že naredil in sicer z novim upgradom QM163E_U_0.10.15.1 – Date: 2017/04/21, torej istim ki je že gor. Hotel sem ga povozit da bi se še enkrat isti naložil. Neuspešno. TV je javil da je softvare isti in da istega ali starejšega ne more naložiti. Probal sem avtomatsko in skozi Local Update - isti odgovor. No, lahko probam še s starejšim.
Tudi Easy Link še nisem izklopil.
--------------------------
sem pa danes prinesel in priklopil enega starega Philipsa, 32inč, HDready, ima 2 HDMI vhoda, na oba sem priklopil aris škatlo in je delovalo brez težav.
seckorama
Novinec
 
Prispevkov: 19
Pridružen: 22. maj 2011 ob 18:28
T-2: Že imam
Paket: brezčasni vdsl

Re: Težava po nadgradnji Philips Android TV

OdgovorNapisal/-a THJ » 19. jun 2017 ob 11:06

@seckorama: Poskusi sedaj, če slika in zvok deluje na novo nadgrajenem Philips TV-ju.
Slika
Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec
 
Prispevkov: 524
Pridružen: 26. jun 2014 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga+L+Timeshift+UMTS

Re: Težava po nadgradnji Philips Android TV

OdgovorNapisal/-a seckorama » 19. jun 2017 ob 17:47

Sedaj pa je stanje naslednje: po downgradanem arisu vidim T2 logo, najprej eno uro najlepša slika najlepši zvok in 0%, zgleda pa kot da se stalno restarta, da se ne more naložit...
seckorama
Novinec
 
Prispevkov: 19
Pridružen: 22. maj 2011 ob 18:28
T-2: Že imam
Paket: brezčasni vdsl

Re: Težava po nadgradnji Philips Android TV

OdgovorNapisal/-a RobertM » 19. jun 2017 ob 18:05

Ena verzija starega FW ima probleme z HDMI kablom - menjaj HDMI !
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
 
Prispevkov: 2168
Pridružen: 24. dec 2006 ob 13:51
Kraj: Okolica Tolmina
T-2: Že imam
Paket: Bakreni Diamant

Re: Težava po nadgradnji Philips Android TV

OdgovorNapisal/-a THJ » 19. jun 2017 ob 19:41

Deluje sedaj STB in TV?
Slika
Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec
 
Prispevkov: 524
Pridružen: 26. jun 2014 ob 09:56
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga+L+Timeshift+UMTS

Re: Težava po nadgradnji Philips Android TV

OdgovorNapisal/-a seckorama » 19. jun 2017 ob 19:46

Ne. Ko se stb zbuta, je črnina. sem se nekak zmenil da me jutri pokličejo in mi prinesejo en starejši (baje motorola) stb.
seckorama
Novinec
 
Prispevkov: 19
Pridružen: 22. maj 2011 ob 18:28
T-2: Že imam
Paket: brezčasni vdsl

Re: Težava po nadgradnji Philips Android TV

OdgovorNapisal/-a seckorama » 19. jun 2017 ob 19:46

RobertM Napisal/-a:Ena verzija starega FW ima probleme z HDMI kablom - menjaj HDMI !

trenutno mam tri hdmi kable, vse sem zamenjal in jih obrnil pa nič. Tudi preklopil na vse 4 HDMI vhode, izključil UHD na HDMI - to edino lahko nastavljam na hdmi na TVju.
seckorama
Novinec
 
Prispevkov: 19
Pridružen: 22. maj 2011 ob 18:28
T-2: Že imam
Paket: brezčasni vdsl

Re: Težava po nadgradnji Philips Android TV

OdgovorNapisal/-a peroa » 20. jun 2017 ob 12:43

Kombinacija preverjeno dela, kot že rečeno, je treba na HDMI 1/2 izklopit UHD nastavitve, da dobiš zvok, ali ga pa priklopiš na HDMI 3/4.

Glede na to, da se je vse zgodilo po posodobitvi je verjetno kriv failan update droida.

Si TV ponastavil na tovarniške nastavitve?
Slika

Everybody lies!
Uporabniški avatar
peroa
Model
 
Prispevkov: 332
Pridružen: 12. okt 2007 ob 09:22
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Težava po nadgradnji Philips Android TV

OdgovorNapisal/-a seckorama » 20. jun 2017 ob 19:21

Danes je prišel serviser, zamenjal aris z motorolo in ....isto.... začasna rešitev: priklop na scart....deluje...ma to ni to.
seckorama
Novinec
 
Prispevkov: 19
Pridružen: 22. maj 2011 ob 18:28
T-2: Že imam
Paket: brezčasni vdsl

Re: Težava po nadgradnji Philips Android TV

OdgovorNapisal/-a seckorama » 20. jun 2017 ob 19:25

peroa Napisal/-a:Kombinacija preverjeno dela, kot že rečeno, je treba na HDMI 1/2 izklopit UHD nastavitve, da dobiš zvok, ali ga pa priklopiš na HDMI 3/4.

Glede na to, da se je vse zgodilo po posodobitvi je verjetno kriv failan update droida.

Si TV ponastavil na tovarniške nastavitve?


Zvok itak dobim, UHD izklopljen na HDMI 1 in 2, izklopljen tudi na HDMI 3 in 4...stanje enako...na tovarniške nastavitve večkrat ponastavljen in z aris in z motorolo....

faljen update androida? ne vem...mogoče...sem hotel ga prek USB še enkrat naložit, imam starejšo in sedanjo različico, vendar mi ga ne pusti, TV javi da ne more nadgraditi s starejšo ali enako različico...
seckorama
Novinec
 
Prispevkov: 19
Pridružen: 22. maj 2011 ob 18:28
T-2: Že imam
Paket: brezčasni vdsl

Re: Težava po nadgradnji Philips Android TV

OdgovorNapisal/-a Lorem Ipsum » 20. jun 2017 ob 21:31

A to si probal samo "Tovarniške nastavitve" ali pa tudi "Znova nastavi televizor"? Ker prva opcija je samo za ponastavitev splošnih nastavitev, druga pa za brisanje in ponovno namestitev vsega.

Sicer se pa da namestiti tudi starejši in znova isti FW, ampak preko Android System Recovery.

Downgrade FW - Philips Support forum

Pri meni je bil problem bootloop - konstano restartanje TVja do Androidovega loga, ko sem pred časom nadgradila FW z Androidom 6, ker sem ga direktno preko "Posodobitev programske opreme", brez da bi prej ponastavila TV. Philips support me je napotil na servis, serviser pa je hotel, da prinesem 25 kg težak :P TV s stojalom! k njim za en teden... Ker ga že premaknem težko, sem se pač morala znajti drugače :)

Po ponovni namestitvi FW preko Recovery mode deluje v redu.

Edina težava je bila, ker se Recovery ni zagnal samo s tipkami napisanimi v tem vodiču, pač pa sem eksperimentirala in mi je uspelo (opozarjam zato, da poskusiš drugo kombinacijo, če tudi pri tebi ne bo delovalo) s kombinacijo joypad zadaj na TV, ter "Vol -" in "Home" tipkama na daljincu... Se mi zdi, ampak zafrknit nimaš kaj, če ni prav, če pa je, bo pa tak vidno :)

Če nisi vajen tovrstnega eksperimentiranja, potem je bolje, da se posvetuješ s servisom.
Uporabniški avatar
Lorem Ipsum
Novinec
 
Prispevkov: 24
Pridružen: 1. apr 2016 ob 14:16
T-2: Že imam

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na IP TV

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 8 gostov