motorola

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 12:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

motorola

Odgovor Napisal/-a obiskis » 3. Okt 2021 ob 08:17

Zdravo,

je še kdo imel od petka do danes zjutraj problem za motorolami (imamo 2x) ? :grrpc:
simptom brundanja ali če zmanjšaš hitrost na zvoku !?
na HDMI je delal le orf2 zvok, ostali so brundali; po priklopu na stari scart pa je delovalo
vse ostalo razen orf2; vmes sem neštetokrat resetiral in izklopil ..... štala :jao:

danes pa kot da ni bilo nič in vse spet deluje;

mogoče kdo ve kaj se je dogajalo; če ne bi imel starih skartov bi bili 2 TV 2 dni brez zvoka !?

najbolj kruta je da dobiš navodila za menjat vmesnika, in to za weekend

Hvala, Vito :grr:

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 12:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: motorola

Odgovor Napisal/-a obiskis » 3. Okt 2021 ob 08:23

je nekdo pomotoma poslal motorole v pokoj !?

Neprebrana objava Napisal/-a mikrohard » 28 Sep 2021, 21:37
Vse, kar je starejše od Motorole 1003, gre v pokoj.
Na vrh

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 12:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: motorola

Odgovor Napisal/-a obiskis » 3. Okt 2021 ob 10:38

dopoldne ko sem preveril je špilalo, sedaj pa spet po starem

ne morem verjeti, da obe motoroli odpovesta hkrati, žalostno

kako lahko odpove orf2 deluje, dugi ne

par dni na skartu bo že šlo

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2561
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: motorola

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Okt 2021 ob 11:08

ORF1 in ORF2 sta se pred kratkim prestavila iz SD na HD... verjetno je to vzrok za težave. Javi napako na T-2, pa bodo preverili, kaj je narobe. Glede na to, da je problem samo preko HDMI, preveri, če imaš vklopljen HDMI passthrough (prehajanje zvoka). Če imaš vklopljeno, poskusi izklopiti, ali pa obratno.

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 12:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: motorola

Odgovor Napisal/-a obiskis » 3. Okt 2021 ob 12:00

hvala

če vklopim prehajanje zvoka, potem je malo več kanalov brez brundanja

brez so sedaj še nekateri naši in orf1 in orf2, potem k1 .... brunda

zelo zanimivo

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 12:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: motorola

Odgovor Napisal/-a obiskis » 3. Okt 2021 ob 14:12

sem prijavil napako in me je tehnik zelo presenetili z odzivom, HVALA

modem je skoraj čisto premetal ; globalni reset motorole in zaenkrat deluje
malo sem se natelovadil med modemom in motorolami

glede na občutek, bi rekel da je bil Milan zakon samo čas prehitel

lpv

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8203
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: motorola

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Okt 2021 ob 15:36

Reset modema ? :hmm: :bad: :rofl: :smbravo:
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 12:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: motorola

Odgovor Napisal/-a obiskis » 12. Okt 2021 ob 07:33

Zdravo,
še zmeraj ne razumem, kaj bi bilo da dobim čez noč mukanje zaradi modema ?!
in to na obeh TV hkrati; razumem le da je pri skartu manjša hitrost
ko je bil milan sem resetiral na več let enkrat ?!

T2 naj bi se javil v torek, vendar se ni; res da mukanja ni, se pa zatika pri prestavljanju
kanalov, velikokrat vidim da se išče; casovni zamik se zelo zatika, večkrat ko grem za
5 minut naprej, da začne moram najmanj 1 sliko nazaj

Hvala, Vito

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8203
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: motorola

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 12. Okt 2021 ob 11:01

Jaz bi vztrajal da ti za TEST priklopijo nazaj Milana, potem pa če bi delalo normalno z Milanom bi se reševalo naprej (pa tudi če bi bi bilo enako z Milanom)
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 12:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: motorola

Odgovor Napisal/-a obiskis » 22. Okt 2021 ob 15:04

T2 šravba in imam vsakič manj

3.10. petek so na T2 nekaj spremenili, da se je vse podrlo
začelo se je z mukanjem (zvok zamuja) ....

lp vito

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 12:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: motorola

Odgovor Napisal/-a obiskis » 25. Okt 2021 ob 12:21

Zdravo,
končno sem ponovno nazaj z normalnim delovanjem; moral sem se vrniti na baker
in tu mi ni čisto jasno kaj se je dogajalo od 3.10.; imel sem cca 80m dolgo POF optično
povezavo; po prvih težavah sem zamenjal oba POF adapterja in namesto boljše je postalo
slabše; vmes smo zamenjali vmesnik in novi je na POF povezavi bilo kot da ne dela; pri starem
se je vse naložilo do slike, ki je ni bilo
upam da mi lahko kdo pove kaj se je zgodilo po 3.10, ter v čem je problem za POF
POF je deloval od 2007 in sedaj tudi z zamenjavo ne

v nadaljevanju je link do 2 generacije POF
https://www.conrad.de/de/p/fuba-webfibe ... 17919.html

hvala za informacijo, saj me zelo muči v čem je težava in zakaj, zakaj deluje smo na baker

Vito

Odgovori