NAKUP ROUTERJA -Multicast

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
humaxboy
Uporabnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 5. Jul 2007 ob 12:25
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10 Mb

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a humaxboy » 8. Jan 2022 ob 12:43

Trenutno imam RT-AX86U, ki je drugače bomba od routerja samo ni pomoči glede prepuščanja multicasta preko LAN portov. MIslim, da RT-AC86U spada tudi v to kategorijo in vsi RT-AXxx. Če bi mi to nekdo potrdil 100% vsaj za RT-AC86U, bi bil hvaležen. Pri RT-AC68U pa to še gre...

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3395
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a madpanter » 25. Sep 2022 ob 10:01

Ali ima kdo kaki predlog za router.

Trenutni Linksys EA8500 ne prebavi več kot 350mbit na openwrt (na orginalu brez problema gre).

Želje:
- wifi mora bit vsaj toliko dober kot obstoječi (obstoječi iz 4. nadstropja armirano betonskega bloka nese cca 50m stran na parkirišče),
- odlična podpora openwrt (uporabljam igmpproxy, udpxy (brez tega zaenkrat lahko živim v kolikor igmp deluje ok preko wifi), wireguard)
- če ima še sfp, da optiko direkt not vtaknem bi bilo top da odstranim iz enačbe levelone.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5344
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 26. Sep 2022 ob 11:33

mene pa zanima če ima kdo kaj takega Turris Omnia
doma? :)

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3395
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a madpanter » 26. Sep 2022 ob 21:12

mah na openwrt berem, da s turrisom niso toliko zadovoljni... pomoje da bom moral iti v samogradnjo kot npr. neki thinclient ala fujitsu futro S9x0 ali HP thinclient T7x0, pa potem notri dual SFP+ kartico. V en port bi direkt vtaknil T-2 optiko iz drugega pa v neki switch... bom razmislil pa videl kaj in kako.

Nekaj takega npr:

https://www.youtube.com/watch?v=uAxe2pAUY50
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

staher
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 23. Jan 2011 ob 09:16
T-2: Že imam
Paket: t4

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a staher » 2. Okt 2022 ob 12:37

POZDRAVLJENI!
Prosim za pomoč.
Imam router Asus RT-AC68U, pa ne vem kaj moram nastavit, da mi IPTV aplikacija deluje preko WIFI-ja.
Sem že mel nastavjeno in je delovalo samo se je sesul in zdaj se ne spolnim kako sem mel nastavljenega, da je to delovalo.

hvala vsem.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3395
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a madpanter » 7. Okt 2022 ob 12:17

Sem očitno našel skoraj "idealni" router samo cena je še malo huda ima pa vse tisto kar potrebujem gre se za: CCR2004-16G-2S+PC. Pomoje bom še malo počakal z nakupom da se pojavi kaki test ampak po specifikacijah zgleda obetavno. Kako je z IPTV na mikrotik routerjih? Ali to sedaj deluje? Kateri acess point bi priporočali da uporabim v kombinicaiji z mikrotik?

@staher: poglej če imaš kje na voljo v nastavitvah udpxy ali igmp, kakor se jaz spomnim ko sem še imel pred leti asus router je nekje neki bilo pri firewalu če se ne motim v zvezi s tem oziroma je celo pisalo prav IPTV filtering. Nisem prepričan več kaj je bilo ker je že dolgo tega.
Zadnjič spremenil madpanter, dne 15. Okt 2022 ob 11:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1458
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast

Odgovor Napisal/-a Skorc » 7. Okt 2022 ob 12:57

En zapis oz leta 2019: https://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=1&t=9422
Če si se odločil za MikroTik, bi verjetno bilo smisleno tudi AP nabaviti od MikroTika. Zadevo pol skonfiguriraš, da ti je "glavni" router CAPsManager, AP pa resetiraš na CAPs. Zadeva deluje super. Sam sicer nimam zahtevnega omrežja, "glavni" router je hap ac3, ter 2 AP - poceni zadeve (RB941-2nD).
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Odgovori