Snemanje iptv

Vse o T-2 IP televiziji
roberthx
Znanec
Prispevkov: 69
Pridružen: 8. Apr 2006 ob 13:54
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA
Kraj: Ljutomer

Snemanje iptv

Odgovor Napisal/-a roberthx » 8. Apr 2006 ob 16:20

Ali VLC media player omogoča snemanje programov?
Kako naj posnamem kaj preko iptv v računalniku?
Prosim za obširna in natančna navodila

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Odgovor Napisal/-a KoMar » 8. Apr 2006 ob 18:25

Omogoča.

Kratek postopek, kako je bilo to pri SiOL TV-ju (verjetno je tukaj enako):

1. File -> Open Network Stream... -> izbereš UDP/RTP Multicast
2. Napišeš IP naslov in port od kanala, ki ga želiš snemati
3. Spodaj obkljukaš Stream output in klikneš gumb Settings...
(4a. Če bi rad kanal med snemanjem gledal, obkljukaš Play locally)
4b. Obkljukaš File in izbereš, kam želiš shraniti datoteko.
5. Ko imaš vse nastavljeno, dvakrat klikneš OK.

Verjetno boš moral eksperimentirati z nastavitvami, vendar se mi zdi, da bi privzeto (MPEG TS) že moralo shranjevati pravilno, da lahko nato zadevo gledaš z Video LAN-om. Da bi pa reč pretvoril v kakšen boljši format, si boš moral pa prebrati kakšen vodič o pretvarjanju TS datotek.

Jani
Znanec
Prispevkov: 93
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 11:31
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a Jani » 9. Apr 2006 ob 00:43

Snemanje meni dela preglavice.

Poskušam, kot je napisano, samo mi shrani samo fajl velikosti 0 in zmrzne VLC - če dam pa Dump raw output, pa samo zmrzne.

Isto je preko čarovnika, poskušal pa sem neki kombinirati avdio in video formate in mi je enkrat celo uspelo nekaj posneti, samo se je izkazalo, da je posnelo samo zvok.

Če ima kdo še kakšen namig...
Slika

yoo
Znanec
Prispevkov: 90
Pridružen: 2. Sep 2006 ob 09:25
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Kranj,SLO

dela normalno

Odgovor Napisal/-a yoo » 17. Sep 2006 ob 09:39

men dela normalno po napotkih k si jih napisal
Hvala!!!

Uporabniški avatar
Bljex
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 14. Sep 2006 ob 22:32
T-2: Že imam
Paket: 1/1 + TV + tel.pretv.
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Bljex » 22. Sep 2006 ob 22:46

Tudi meni dela. Hvala.
(Najprej sem pozabil dodati koncnico .mpg, pa mi ga zato ni odprlo.)
SlikaSlika

gio
Faca
Prispevkov: 149
Pridružen: 3. Jul 2006 ob 23:19
T-2: Že imam
Paket: Internet + TV + telefon
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a gio » 24. Sep 2006 ob 17:30

Najlažje je, da si ustvariš BAT datoteko (ime.bat). Notri vpišeš (npr.):

"C:\Program Files\vlc-0.8.5\vlc.exe" udp://@239.1.1.81:5000 --sout="#std{access=file, mux=ts, dst=c:\T2_TV\MEZZO.ts}"

V udp: vpišeš številko programa in v dst= pot in ime datoteke za zapis. Ko želiš snemati, samo zaženeš datoteko. Za vsak program ustvariš svojo.

lp

yoo
Znanec
Prispevkov: 90
Pridružen: 2. Sep 2006 ob 09:25
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Kranj,SLO

Odgovor Napisal/-a yoo » 24. Sep 2006 ob 20:23

Skermu programom pa ustvarš BAT končnico?

Jani
Znanec
Prispevkov: 93
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 11:31
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a Jani » 24. Sep 2006 ob 20:35

Ne rabiš nč programa - samo v beležnico napiši, pa spremeni končnico... :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Bljex
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 14. Sep 2006 ob 22:32
T-2: Že imam
Paket: 1/1 + TV + tel.pretv.
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Bljex » 24. Sep 2006 ob 22:15

Super!
Zdaj pa potrebujem samo še en programček, ki mi bo ob določenih časih zaganjal te bat-ke in lahko videorekorder vržem v smeti! :twisted:
(Pa še primeren format zapisa moram pogruntat; zadnjič sem posnel 5 minutno risanko in je požrla kar 230M placa :?. Any hint?)
SlikaSlika

strumf666
Novinec
Prispevkov: 23
Pridružen: 26. Avg 2006 ob 20:40
T-2: Že imam
Paket: VDSL2 20/4 + ipTV
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a strumf666 » 24. Sep 2006 ob 23:21

Taka velikost je normalna, ker shranjuje direktno stream, ki je v mpeg2 formatu (kot DVD) in je precej velik. Lahko pa naknadno prekompresiraš in narediš avi v xvidu, divx,... Mogoče se da tudi realnočasno, samo jes ne znam 8)

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 25. Sep 2006 ob 09:20

Snemat se da tudi z mojim programom. Proggy našibaš v task scheduler, daš /silent parameter pa sploh ne bo okna odprl :D. Snema se seveda v takem formatu ko pride, potem pa lahko naprej pretvarjaš...
Slika Optika od 30.5.2008

škl12
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 26. Sep 2006 ob 11:36
T-2: Še nimam
Paket: 1/1
Kraj: ŠKOFJA LOKA

Odgovor Napisal/-a škl12 » 26. Sep 2006 ob 11:44

Proggy našibaš v task scheduler, daš /silent parameter pa sploh ne bo okna odprl
živjo, a lahko prosim tole malo bolj po domače (kmečk) razložiš....jebiga, jest ne zastopim preveč računalniškega jezika :oops:

thx
Slika

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 26. Sep 2006 ob 17:05

Če greš v control panel imaš tam ikono Scheduled Tasks. Naštimaš nov task, uro začetka snemanja, poiščeš moj programček in nastaviš nekaj v stilu "iptv.exe /silent /ch=3 /t=60 /file=oddaja.mpg" (snemaj na kanalu 3, 60 minut, v ozadju, naredi datoteko oddaja.mpg)
Slika Optika od 30.5.2008

hr
Model
Prispevkov: 215
Pridružen: 26. Sep 2006 ob 17:29
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a hr » 27. Sep 2006 ob 00:07

Kakšen file pa nastaviš v nastavitvah pod "File"?

recimo jaz sem napisal TEST



in mi ga je tudi shranil kot "TEST" (brez končnice). Poskusil sem ga v BS Playerju zagnati, ni šlo. Poskusil v DVD Playerju.. ni šlo.. :?:
Samo v VLC gre..

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 27. Sep 2006 ob 08:21

file je mpeg transport stream, vrti ga recimo media player classic.
Slika Optika od 30.5.2008

Odgovori