VLC na AMINO

Vse o T-2 IP televiziji
dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

VLC na AMINO

Odgovor Napisal/-a dule17 » 9. Nov 2007 ob 22:08

Upam, da tema paše sem. Če ne naj mi administrator oprosti. Sem že spraševal in brskal po vseh živih možnih forumih pa še nisem našel odgovora. Iščem pač enostavno rešitev za odstranitev vseh možnih dvd playerjev in računalnikov od TVja in sestavt praktičen uporabniški vmesnik za predvajanje vseh možnih vsebin. Preko oddaljenega računalnika (preko mreže) streamat vse vsebine prek Aminota. O tem je bilo že govora in zadeva dejansko deluje. Problem nastane pri večini .avi datotekah, se pravi večinoma dvix-ih. Amino enostavno teh ne predvaja.

Sprašujem, če je mogoče že kdo ugotovil v čem je problem (če se je kdo s tem sploh ukvarjal). VLC naj bi načeloma predvajal vse datoteke, vprašanje je samo kako zadeva streama zadevo. Sicer vedno pravi da "producira" mpeg stream, ki ga amino prebavlja, pa v praksi ni tako. Če posnamem film z IPTV recorderjem zadeva deluje vrhunsko, sicer pa niti ne. Vse žive možne nastavitve v VLC-ju ne pomagajo.

Mogoče kdo ve, če je kakšna skrivna formula za uspeh. Meni osebno bi bilo vrhunsko, da bi preko RDPja predvajal vse, brez glasnih ventilatorjev itd.

Je kdo?

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2052
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 20:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: VLC na AMINO

Odgovor Napisal/-a NoName » 9. Nov 2007 ob 22:54

js mam bolj boge izkusnje s tem... nazadnje sm gledal casino royale prek aminota... stvar je taka...
ko v vlcju odpres datoteko spodaj kliknes Stream/Save ter Settings... nato pa v novem oknu pr Outputs nastavis UDP address recimo ip od parlamentarnega kanala (239.1.1.11), port 5000, Encapsulation Method naj bo MPEG TS, Transcoding options pa Video codec menda na mp2v, Audio codec na mpga.
Prvo prizges aminota, da tv laufa normalno... potem preklopis aminotov kabl iz LAN4 na modemu v tvoje lokalno omrezje, nato zacnes z vlcjem streamat in preklopis aminota na kanal 10 (parlamentarni kanal). mogl bi delat.. vsaj tak men dela... ne vem pa zakaj mi streama na LAN ip, ceprav sm v vlcju eksplicitno nastavu ip iz druge mrezke (tiste, ki je prklopljena na switch, preko katerega gledam tv).
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: VLC na AMINO

Odgovor Napisal/-a dule17 » 9. Nov 2007 ob 23:05

to že vse vem. pravm da dela ja. samo je problem dvix, xvid, mkv,...fajlov. to je problem, da o podnapisih ne govorim.

Rabm nasvet glede tega, ne kako se stvar vzpostav ( o tem je blo že velik govora).

upam d sm jasn

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2052
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 20:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: VLC na AMINO

Odgovor Napisal/-a NoName » 10. Nov 2007 ob 09:16

umm.. sj js pravim za divx in xvid fajle... transcoding pomeni PREKODIRANJE.. oz.. da dekodira iz enega (divx) v drugega (mpeg2). aja.. mal bl pozno je blo vcer zame.. slika ni ravno hvalevredna... ponavad mas mal razpotegnjeno al kaj takega... mogoc robove zgoraj pa spodaj.. pac.. odvisno..
za podnapise pa ne vem.. men jih ni uspelo streamat zraven.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: VLC na AMINO

Odgovor Napisal/-a dule17 » 10. Nov 2007 ob 09:33

vem kaj pomen transcoding, sam vem pa da več kot polovica dvix in xvid fajlov sploh ne dela. Če maš sliko čudno, je problem v formatu, se da tut to naštimat ( če je 4:3 je ok, če je 16:9 je treba pa nastavt pa je slika lepa).

tole je link za problem s sliko - http://slo-tech.com/script/forum/izpisi ... &mesto=399

Sam še zmer mi večina dvixov ne dela...

vijavaja
Model
Prispevkov: 317
Pridružen: 14. Nov 2006 ob 17:35
T-2: Že imam
Paket: paket štirica na 10/10 optiki
Kraj: Koper

Re: VLC na AMINO

Odgovor Napisal/-a vijavaja » 11. Nov 2007 ob 23:45

Tole streamanje na TV preko Aminota je bolj ubogo. Sem naredila preizkus. Od desetih filmov je bil samo eden spodoben, vse ostalo pa..., kot piše Dule. Nekateri sploh ne delajo, nekateri so razvlečeni, ali pa polovica slike manjka. Problemi so očitno na obeh straneh - tako pri Aminotu kot pri kodekih v VLC-ju. Preko Motorole 1910 je bilo vsaj s formatom manj težav. Da pa VLC nima ravno najboljših kodekov za prekodiranje iz xvid oz. divx formata v mpg format, pa je znano. Še podnapisi... vsaj to deluje. Podnapise dobiš, če pri "Encapsulation method" -> "Subtitles codec" obkljukaš "Subtitles overlay". Škoda, da zadeva ni bolj uporabna, čeprav bi bila verjetno samo potrebna ustrezna nadgradnja firmwara kot kaže primer z Motorolo, ki mimogrede brez težav streama tudi mp3 brez prekodiranja.
Slika

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: VLC na AMINO

Odgovor Napisal/-a dule17 » 12. Nov 2007 ob 08:54

se strinjam, da bi bila zadeva lahko zelo uporabna. V tem primeru odpadejo vsi dvx in dvd playerji. Kaj pa kakšen firmware, če bi človk po nesreč dobil kkšn amino v trajno last? Da bi ga imel samo za to?

vijavaja
Model
Prispevkov: 317
Pridružen: 14. Nov 2006 ob 17:35
T-2: Že imam
Paket: paket štirica na 10/10 optiki
Kraj: Koper

Re: VLC na AMINO

Odgovor Napisal/-a vijavaja » 12. Nov 2007 ob 10:48

Kaj vem. Očitno niti proizvajalec Amino Technologies niti naš preljubi T-2 niso zainteresirani za nadgradnjo. T-2 ju že tako gre VLC malo v nos.
Slika

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: VLC na AMINO

Odgovor Napisal/-a dule17 » 12. Nov 2007 ob 11:57

se strinjam, da jim gre v nos, čeprav ne vem zakaj. Se mi zdi, da imajo vse vzvode preprečevanja "švercanja" preko VLC-ja( pasovna širina, tv priključek), zato bi bil to lahko samo nadstandard storitev. Moje osebno mnenje je, da v tem primeru ne bi prav nič manj plačevali storitev, ki so na voljo. A ne bi bilo lepo imet en privaten kanal na seznamu vse kanalov na TV shemi, prek katerga bi človek po lastni presoji predvajal konec koncev lahko tudi lastne posnetke, npr: Draga družina, danes zvečer ob 21.00 bomo na "družinskem kanalu" lahko gledali posnetke z morja, ki jih je posnel naš skrbni očka. In to na vseh TV sprejemnikih, preko katerih gledamo T-2 IPTV.


Mogoče pa zahtevamo preveč...

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Prispevkov: 1454
Pridružen: 1. Jun 2007 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: VLC na AMINO

Odgovor Napisal/-a Fry » 12. Nov 2007 ob 12:34

Od "švercanja" preko VLC najbrž nima T-2 niti zgube, niti koristi.
TV naročnina je enaka, za eden ali n tv sprejemnikov.
Za 2€ plačuješ zgolj najemnino sprejemnika. Za ta denar pa ni pokrito veliko več kot strošek samega sprejemnika (amortizacija, popravila ali zamenjave).
Zato kakega "blaznega" zaslužka s tem T-2 najbrž nima.
Za pasovno širino pa je itak vseeno na optiki, na VDSL pa kolikor pač gre.

Glede enega "praznega kanala", ideja ni slaba.
Je pa najbolj enostavna vezava računalnika preko TVout (ali DVI, VGA), brez za**ja preko VLC in AMINO

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: VLC na AMINO

Odgovor Napisal/-a dule17 » 12. Nov 2007 ob 13:23

se strinjam, bistvene razlike za T-2 ni. V bistvu ni nobene.

KAr se tiče komforta in tv-out kartice. A ni bolj enostavno met nekje daleč stran računalnik, preko njega dostopat oddaljeno in gledat zadeve prek AMinota? Lepo tišina in brez dodatne krame. Sicer je ena opcija pač kakšen kiss predvajalnik z mrežno kartico, samo nimam velik izkušenj s tem, kako dela in kako ne. al pa tut x-boxi. Sam še vedno zagovarjam, da bi blo to najbolj praktičen način. Za vse te opcije rabš še računalnik, razen standardne variante - Pečen CD v player in to je to.

Še vedno upam, da bom nekak nahecu en program da bo to delal, če že VLC tega ne sestav.

Uporabniški avatar
moglasi
Uporabnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 15. Dec 2006 ob 23:12
T-2: Že imam
Paket: TV
Kraj: Ljubljana

Re: VLC na AMINO

Odgovor Napisal/-a moglasi » 14. Nov 2007 ob 21:47

Glasujem za "prazen kanal" !!! T-2 lahko preprogramira Aminote/Vmesnik zelo hitro. Če pa bi se moral odpovedati kakšnemu kanalu zaradi tega... ahhh, koliko zanič lokalnih tv je tu gor... torej izbira je velika.
Zadnjič spremenil moglasi, dne 14. Nov 2007 ob 22:04, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Prispevkov: 1454
Pridružen: 1. Jun 2007 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: VLC na AMINO

Odgovor Napisal/-a Fry » 14. Nov 2007 ob 22:01

@dule17
Sam imam zvezan računalnik na TV preko 15 m kabla, ker se računalnik ne nahaja v istem prostoru.
Tako tudi nobenega hrupa ni.
Zadeva špila brez problemov in slika je odlična.

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: VLC na AMINO

Odgovor Napisal/-a dule17 » 15. Nov 2007 ob 09:48

Fry

Vem da je to možno. Sam jst bi rad računalnik dal nekam res daleč v hladno klet, do njega pa imel sam dva (al enga) mrežna kabla. Fizično mi je nemogoče vlečt še en kabl, ker je bil to že pred leti (hvala bogu d nismo takrat še mel wireless-a, drugač bi mogu zdej vlečt) cel projekt. Zato iščem elegantno rešitev.

Če ne bo druge bo pa en računalnik pač nek v bližini "zazidan" u steno al nekam. Ker kabl pa maš to? jst mam enga low-price 1,5m pa je slika katastrofa....Obstaja kakšna varianta da bi direkt vleku vga v scart? k drugač morm TV-out nabavt. pa baje je tko lepš slika.

lp

gr
Navdušenec
Prispevkov: 516
Pridružen: 15. Apr 2007 ob 11:15
T-2: Že imam
Paket: T4 20M, 2xTV, Patton
Kraj: Obalala

Re: VLC na AMINO

Odgovor Napisal/-a gr » 15. Nov 2007 ob 10:54

Jaz imam podobno kot Fry - računalnik je v 'server room', TV-OUT in coax na receiver s 5m kabli, z receiverja pa na TV; ATI Remote Wonder daljinc za upravljanje. Kvaliteta slike? Boljše od antene in IPTV, če je le vir dovolj kvaliteten.

Če ima televizija VGA-In ali HDMI vhod lahko vlečeš direktno, drugače pa rabiš grafično kartico s TV-Out izhodom. Boljša rešitev od realtime prekodiranja in streamanja na STB sta tudi HTPC ali konzola.

Bi pa prazen kanal vseeno prišel prav za eksperimetiranje ali kot izhod v sili. Konec koncev zna parlamentarni program enkrat tudi začet z oddajanjem. ;)

Odgovori