Logitech harmony in univerzalni daljinci

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
tursca
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 5. Maj 2006 ob 09:33
T-2: Že imam
Kraj: Slovenske Konjice

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a tursca » 30. Sep 2010 ob 08:47

Jaz sem zamenjal novo Motorolo za staro (1910) in zadeva sedaj deluje normalno.

jreber2
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 20. Jun 2010 ob 12:45
T-2: Že imam

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a jreber2 » 17. Nov 2010 ob 09:06

Po treh mesecih dopisovanja z Logitech Customer Support mi Harmony 555 končno upravlja Motorolo VIP 1003. Delovanje sicer ni perfektno, deluje pa do te mere, da je daljinec uporaben. Ta STB naj bi uporabljal različne IR kode v različnih regijah. Zato takšne težave. Vsem, ki zadeva ne deluje priporočam, da tipke poizkušate posneti z uporabo originalnega daljinca. Snemajte obvezno v prostoru brez ostale elektronike in osvetljave z led lučmi. Sam sem v dnevni sobi snemal tipke in nič ni delovalo. Nato sem program namestil na prenosnik in šel snemat v klet, kjer ni nič elektronike (še luč sem ugasnil). Presenetljivo je potem skoraj vse delovalo. Tipke, ki tudi po tem postopku niso delovale sem posnel v "raw" formatu. Če s čim ne boste zadovoljni pa kontaktirajte Logitech Customer Support.

blackmack
Navdušenec
Prispevkov: 621
Pridružen: 7. Okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + 1TV

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a blackmack » 17. Nov 2010 ob 09:42

Jaz že nekaj časa uporabljam tega http://www.philips.de/c/fernbedienungen ... 15_10/prd/ in je pravi šus. Okrog 75€ s poštnino iz nemškega amazona.
Slika

vijavaja
Model
Prispevkov: 317
Pridružen: 14. Nov 2006 ob 18:35
T-2: Že imam
Paket: paket štirica na 10/10 optiki
Kraj: Koper

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a vijavaja » 17. Nov 2010 ob 11:19

Tisti hip, ko sem dobila daljinca od motorole 1003, sem se nehala zaj.... z Logitechom in njihovim, za moje pojme, čudaškim setupom preko interneta. Saj ideja za Logitech ni slaba, tako jim uporabniki brezplačno polnimo njihovo bazo podatkov :( . Tudi nad ergonomijo nisem bila navdušena.
Zato je pa Motorolin delal iz prve, tri minute učenja daljinca, pa je bilo opravljeno.
Slika

s53zo
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 28. Avg 2006 ob 09:25
T-2: Že imam
Paket: Brezčasna optika 100/10
Kraj: MS

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a s53zo » 17. Nov 2010 ob 16:44

Jaz sem s svojim Logitech Harmony One po dveh letih uporabe zelo zadovoljen, če ne celo navdušen.

Prvi setup je trajal dve uri, po tistem pa skoraj ni kaj za popravljat in dela vse kot se šika.

jej30
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 16. Okt 2010 ob 20:16
T-2: Že imam
Paket: T4 KING - optika

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a jej30 » 18. Nov 2010 ob 06:56

Jaz imam Logitechov RC že cca 5 let (Harmony 525,555,650 - vsakič sem ga zamenjal zaradi mehanskih poškodb in krivde nekoga v družini) in do sedaj nisem imel nobenih problemov ne z Motorolinimi STB-ji (sedaj imam VIP 1003) ne z Grundigovimi in LG-jevimi TV-ji ali Philipsovimi DVD-ji. Treba se je usesti in zadevo pravilno namestiti, naložiti najnovejše programe. Trenutno imam na RC-ju vse nastavitve LG plasme in VIP 1003 motorole, vključno z menjavo dveh programov in vseh malenkosti ki jih zelo redko uporabljam (vse gumbe iz STB-jevega RC-ja sem prenesel na Logitechov RC 650) Treba je malo pregledati tudi tuje forume, kjer je veliko uporabnih rešitev. Zadevo sem nastavljal cca. 30 minut in še 2 -3 x 5 minut popravkov in to zraven PC-ja in ob prižganem Laptopu zraven televizije.

_jure
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 16. Jun 2010 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: t4

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a _jure » 7. Dec 2010 ob 16:12

jreber2 napisal/-a:Po treh mesecih dopisovanja z Logitech Customer Support mi Harmony 555 končno upravlja Motorolo VIP 1003. Delovanje sicer ni perfektno, deluje pa do te mere, da je daljinec uporaben. Ta STB naj bi uporabljal različne IR kode v različnih regijah. Zato takšne težave. Vsem, ki zadeva ne deluje priporočam, da tipke poizkušate posneti z uporabo originalnega daljinca. Snemajte obvezno v prostoru brez ostale elektronike in osvetljave z led lučmi. Sam sem v dnevni sobi snemal tipke in nič ni delovalo. Nato sem program namestil na prenosnik in šel snemat v klet, kjer ni nič elektronike (še luč sem ugasnil). Presenetljivo je potem skoraj vse delovalo. Tipke, ki tudi po tem postopku niso delovale sem posnel v "raw" formatu. Če s čim ne boste zadovoljni pa kontaktirajte Logitech Customer Support.
Sem poizkusil vse po zgoraj danih navodilih, in še vedno dela le "Channel Down" knof. Prav tako ne pomaga pošiljanje komand iz različnih kotov...

Čakam nove ideje :D

lp

Svedr
Uporabnik
Prispevkov: 44
Pridružen: 24. Nov 2009 ob 12:47
T-2: Že imam
Paket: 10/2

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a Svedr » 9. Dec 2010 ob 19:47

Hojla, ravnokar fajn jezn sem našel pravi forum........
Imam isto harmony 555, prej vse delalo , zdej pa zaradi hdmi izhoda zamenjau motorola za 1003, fak in šit, ni blo naprave ki je ne bi mogel sprogramirat s harmoni, a tale jajca črna od motorole 1003 pa noče, pa isto , k ležim na sedežni ne dela , če grem pa v haldilnik po pir pa dela ( hahhahahaah , isto je pod kotom 45 st od motorole) ..........

Ima že kdo kaj uspeha pri motorolah ? To zihr ni kriv harmoni ! Drugač gremo pa skupno protestirat !

LP

jej30
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 16. Okt 2010 ob 20:16
T-2: Že imam
Paket: T4 KING - optika

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a jej30 » 10. Dec 2010 ob 16:42

Jaz imam sicer 650-ko in mi deluje čist BP na motoroli 1003 in LG tv-ju (ter vseh ostalih pritiklinah). Sicer sem pred nalaganjem podatkov na daljinc naložil novi firmware in za motorolo praktično vse funkcije ponastavil ročno preko IR-ja.

Svedr
Uporabnik
Prispevkov: 44
Pridružen: 24. Nov 2009 ob 12:47
T-2: Že imam
Paket: 10/2

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a Svedr » 10. Dec 2010 ob 17:16

Logitec se itak sam update ko ga prključim, razn če mislš prav nov firmware da naložim, lahk mal bolj razložiš ?
Sm včer opazu, en cajt dela čist sam ene tipke, pol čist nč, pol pa včas kr vse , ni mi jasn zakaj glih z motorolo problem

Uporabniški avatar
martis
Nadebudnež
Prispevkov: 489
Pridružen: 18. Nov 2010 ob 12:17
T-2: Že imam
Paket: T4 GIGA optika
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a martis » 13. Dec 2010 ob 13:57

Sem nabavil univerzalnega daljinca Medion (v Hoferju) z LCD zaslonom za 10€. Deluje super, ima možnost makrojev, tipke lahko
učiš vsako posebaj in si tako ustvariš določene funkcije na poljubnih tipkah.

To je še posebaj primerno za Amino 110, kjer na prime nobena koda (vsaj meni ne).

Tako da gredo vsi moji daljinci (5kom) v en temen predal...

megane
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 24. Nov 2006 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: 1/256, tel, TV
Kraj: Ljubljana

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a megane » 4. Jan 2011 ob 11:52

Tudi jaz sem decembra v Hoferju kupil Medion univerzalni daljinec. Imam pa problem, da ga ne morem prilagoditi za uporabo Aminota 110. Omogoča mi le priučitev tipk 1-5 in tipke CH+. Za ostale tipke mi sicer priučitev javi kot uspešno, dela pa ne. Ostale naprave (DVD, audio...) delajo brez problema. Martis prosim opiši postopek priučitve za Amino.

P.S: Ali so tudi pri tebi za prikaz ure rezervirana le 3 mesta, npr. uro prikaže 21.5 namesto 21.58 ?

Hvala za odgovor oz. pomoč

Uporabniški avatar
martis
Nadebudnež
Prispevkov: 489
Pridružen: 18. Nov 2010 ob 12:17
T-2: Že imam
Paket: T4 GIGA optika
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a martis » 4. Jan 2011 ob 13:51

Aminota110 sem sprogramiral na tipki DVB. Je malo muhast za programiranje ta daljinec, ampak se da. Tipke sem programiral (naučil - funkcija learn) vsako posebaj, ker nisem nikjer uspel izvedeti, kakšna je koda za Aminota110 :grr:

Daljinec imatudi možnost preprogramirati tipke za jakost zvoka - brez preklapljanja lahko uravnavam jakost zvoka na mojem receiverju.

Uro mi prokazuje v čisto normalenm formatu HH:MM - možno je, da si dobil kak polprozvod... samo v Hoferju to ni problem - ti ga takoj zamenjajo, če ga imajo še na zalogi, samo dvomim, ker so pri nas vse v istem dnevu pokupili. Folk pač ve, da za 10€ ne dobiš takega daljinca: LCD, makro funkcija, učenje tipk....

Sam sem moral enkrat povrniti (resetirati) vse nastavitve, ker se mi je vse pomešalo. Potem pa jovo na novo... pa mi je ratalo.

megane
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 24. Nov 2006 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: 1/256, tel, TV
Kraj: Ljubljana

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a megane » 4. Jan 2011 ob 15:51

Hvala za info. Očitno ga bom moral zamenjati.

ufm
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 16. Dec 2008 ob 23:25
T-2: Že imam
Paket: trio

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a ufm » 13. Jan 2011 ob 20:33

Aminota sem sedaj zamenjal za MOTOROLO VIP1003. Prebral sem forum, a LOGITECH HARMONY 525 mi ne uspe zrihtat. V bazi ga najdem, pa nič ne dela. Nato sem ročno učil funkcije z originalnega daljinca. Še vseeno ne deluje. Sicer je ta daljinec super, tokrat pa se je prvič zataknilo. Prosim vas za pomoč.

Odgovori