Logitech harmony in univerzalni daljinci

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
ufm
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 16. Dec 2008 ob 23:25
T-2: Že imam
Paket: trio

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a ufm » 14. Jan 2011 ob 16:33

Čeprav imam VIP1003 sem moral izbrati VIP1919, da deluje vsaj za silo. Učljivost ne prime vsega. Vsekakor pa moram tudi jaz ciljat stran od naprave, da sploh prime. Je tudi pri drugih tako? Kako dobro je vam uspelo zrihtat Harmony na 1003? Vam dela vse?

ufm
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 16. Dec 2008 ob 23:25
T-2: Že imam
Paket: trio

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a ufm » 15. Jan 2011 ob 23:00

Nekatere funkcije mi še vedno ne delujejo... Ali kdo ve, kako se lahko pri tipkah, ki sem jih priučil delovanja z RAW načinom snemanja "dopovem", da bi hitreje delovale. Na primer kanal gor ali dol vsakič vmes traja eno sekundo, preden pošlje novo komando in zato na primer pregledovanje kanalov poteka nemogoče počasi.

ufm
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 16. Dec 2008 ob 23:25
T-2: Že imam
Paket: trio

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a ufm » 25. Jan 2011 ob 17:33

Očitno nobenemu ne deluje, kot je treba. To je pravzaprav moja trditev.

Uporabniški avatar
martis
Nadebudnež
Prispevkov: 489
Pridružen: 18. Nov 2010 ob 12:17
T-2: Že imam
Paket: T4 GIGA optika
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a martis » 26. Jan 2011 ob 10:37

Mogoče ga pa TV moti. Novejši imajo senzorje za svetlobo, oz. za gibanje. Je že bilo nekaj debate o tem. Malo pobrskaj po forumu.

ufm
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 16. Dec 2008 ob 23:25
T-2: Že imam
Paket: trio

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a ufm » 26. Jan 2011 ob 21:40

Hvala za namig, vendar ni problem v tem, temveč v samih "komandah", ki jih daljinec pošilja. Sem v navezi z Logitech Support in še iščemo rešitev - zato me čudi, da nekateri pravijo, da VSE deluje. Se priporočam za konkretne podatke, sicer ne verjamem. Gre pa prav za Motorolo VIP-1003 & Harmony - to je zaenkrat "neposrečena" kombinacija.

Omelo
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 24. Sep 2008 ob 12:02
T-2: Že imam
Paket: 20/20, IPTV HD, IPTV, IP Phone

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a Omelo » 28. Jan 2011 ob 19:14

ufm:

Se kar strinjam s tabo. Prosim sporoči, če boš kaj rešil z Logitechom. Baje je z 1910 manj problemov, če ne bo rešitve bom poizkušal pa 1910 dobit.

ufm
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 16. Dec 2008 ob 23:25
T-2: Že imam
Paket: trio

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a ufm » 28. Jan 2011 ob 21:52

Tole je nekaj iz moje komunikacije z Logitech Support - njihova ugotovitev in obljuba: "... It will fore some reason only accept
16 "raw" commands. When you learn command number 17 it gives you the error. This will of cource not be a problem when we have made the new test language for the device".

Sicer pa so sedaj nekateri tiho. Aha, jim vse deluje ;-)

Omelo
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 24. Sep 2008 ob 12:02
T-2: Že imam
Paket: 20/20, IPTV HD, IPTV, IP Phone

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a Omelo » 29. Jan 2011 ob 11:37

Zanimivo... kdaj se bo to zgodilo verjetno ne ve nihče :) Meni je denjansko z malo mukami uspelo daljinec sprogramirati do te meje, da lahko vsaj bolj ali manj normalno menjam kanale in uporabljam funkcijske tipke. Daljinec dela nekje 90% vsega časa. Upam da bodo to čim prej poštimal.

_jure
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 16. Jun 2010 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: t4

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a _jure » 29. Jan 2011 ob 13:50

Meni še vedno nič ne dela, sicer pa redno berem temo in sem neizmerno hvaležen vsem, ki še iščete rešitve.

Popravek. Do tem ko sem dodal VIP 1919, mi večino knofov dela, samo daljinca je potrebno orniti 90 stopinj v levo od STBja... Uff...

ufm
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 16. Dec 2008 ob 23:25
T-2: Že imam
Paket: trio

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a ufm » 29. Jan 2011 ob 14:16

Meni s pomočjo Logitech Support delujejo vse številčne in smerne tipke. Obrnjeno imam lahko normalno proti STB, oz. kamorkoli. Prej pa sem prav tako moral umerjati daljinca v strop ali vsaj 45°proč od STB.

matter
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 29. Jan 2011 ob 18:58
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a matter » 29. Jan 2011 ob 19:00

ufm:
Jaz imam enake težave. Ali lahko deliš z nami kaj si naredil, da ti sedaj vsaj dokaj dobro dela.

hvala

matter
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 29. Jan 2011 ob 18:58
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a matter » 30. Jan 2011 ob 14:54

Sedaj mi vse deluje (sicer je zamik med dvema klikoma kakšne pol sekunde).
Sem pa izbral Motorolo VIP 1003 in ročno posnel vse gumbe.
Sprva mi 2 nista delovala sploh (levo in 5) ampak sem ponovno posnel in sedaj deluje (v prvo sem posnel v "paketu").

Problemov z usmerjanjem nisem zaznal, le zamik med dvema komandoma je malo velik (kar niti ni toliko moteče pri meni, ker imam activity in glasnost spreminjam na TVju, kjer je to najbolj očitno sicer).
Morda bi se lahko še malo igral z nastavitvami delaya, da še to porihtam pa bo čisto ok.

Imam pa Harmony one že kar nekaj časa in je odličen.

ufm
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 16. Dec 2008 ob 23:25
T-2: Že imam
Paket: trio

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a ufm » 30. Jan 2011 ob 18:40

Obrnil sem se na Logitech Support in oni vidijo katere naprave imaš... Za testne namene so mi "popravili" številčne in smerne tipke. Ugotovili so, da se vseh funkcij noče priučiti in delajo na tem, da izboljšajo ukaze za VIP-1003.

Je pa polsekundni zamik pri pregledovanju kanalov tudi kar zoprna reč. Ni mogoče hitro preleteti čez kanale.

Zamik med tipkami lahko pri Logitechu ODPRAVIJO! Obrnite se na njih in poročajte. Več ko nas bo s težavami z VIP-1003 hitreje bodo našli rešitev - res so super s podporo.

Matter, a tebi delujejo sedaj prav vse funkcije?

ufm
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 16. Dec 2008 ob 23:25
T-2: Že imam
Paket: trio

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a ufm » 31. Jan 2011 ob 17:46

Še malo, pa bo problem odpravljen.

Testiram...

Now we got some testing to do. We have added a new unit called TEST 2...these device have new prototype language for your VIP-1003.
I am crossing my fingers that it will now work better. Please update and test.

ufm
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 16. Dec 2008 ob 23:25
T-2: Že imam
Paket: trio

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a ufm » 1. Feb 2011 ob 07:57

Vse dela kot mora.

Odgovori