Logitech harmony in univerzalni daljinci

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
poiuztrewq

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 9. Dec 2008 ob 13:08

ATI Oddaljeni Čudež?

alessio2
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 28. Avg 2008 ob 20:16
T-2: Že imam
Paket: 10/2 + IP TV

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a alessio2 » 18. Dec 2008 ob 17:49

Remote wonder ima žal radijsko povezavo.. rabil bi IR!

p.s. Če je že tema od Logitech Harmony... kakšna je razlika med Harmony 525 in Harmony 555 modelom razen v
barvi zaslona (ki jo ima 525 za moje pojme lepšo) in to da je model 555 dražji za pičlih 5 eur??

k4vz0024
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 13. Jan 2009 ob 01:40
T-2: Še nimam
Paket: 38fwp86

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a k4vz0024 » 13. Jan 2009 ob 01:47

A se da s pri harmony 555 nastaviti za vsak kanal posebej glasnost?

lp

andrejs
Guru
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. Nov 2007 ob 08:42
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a andrejs » 13. Jan 2009 ob 09:13

Se ne da.

Razen če bi stvar zelo zakompliciral in bi si naredil za vsak program kombinacijo tipk

Primer
- 1 komanda preklopi tv na program 15
- 2 komanda z VOL- daj glasnost na 0
- 3 komanda z VOL+ daj glasnost na željeno vrednost

Samo potem bi si moral po takem sistemu na komandne tipke one zraven LCD ekrana sprogramirati vse programe pa še za preklapljanje med posameznimi programi bi moral potem uporabljati te tipke in ne tipk 1-0 ali CH+/-
Slika

k4vz0024
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 13. Jan 2009 ob 01:40
T-2: Še nimam
Paket: 38fwp86

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a k4vz0024 » 13. Jan 2009 ob 14:12

A je možno dodati funkcije, ki jih originalni daljinec ne podpira, jih pa naprava?

andrejs
Guru
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. Nov 2007 ob 08:42
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a andrejs » 13. Jan 2009 ob 15:41

funkcije lahko dodajaš na dva načina
- ukaz se prenese iz baze vseh funkcij za posamezno napravo pri doloćenem proizvajalcu
- ukaz se sprogramira s pomočjo starega daljinca (harmony prebere funkcijo preko IR iz starega daljinca)

dodatno pa lahko še potem delaš kombinacije posameznih ukazov, torej sprogramiraš zaporedje ukazov katere potem harmony pošilja enega za drugim.
Slika

Navaroff
Faca
Prispevkov: 135
Pridružen: 7. Dec 2006 ob 15:07
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH, 2x T2 UMTS, 2xTV
Kraj: Ljubljana

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a Navaroff » 13. Jan 2009 ob 16:31

k4vz0024 napisal/-a:A je možno dodati funkcije, ki jih originalni daljinec ne podpira, jih pa naprava?
Teoretično, da.

k4vz0024
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 13. Jan 2009 ob 01:40
T-2: Še nimam
Paket: 38fwp86

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a k4vz0024 » 13. Jan 2009 ob 16:51

Kaj to pomeni "teoretično"?

Navaroff
Faca
Prispevkov: 135
Pridružen: 7. Dec 2006 ob 15:07
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH, 2x T2 UMTS, 2xTV
Kraj: Ljubljana

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a Navaroff » 13. Jan 2009 ob 22:09

pomeni, da če veš da neka funkcija na TVju obstaja, originalni daljinec pa je ne podpira recimo, je tu Harmony, kateremu daš "Infra Red" ukaz za to funkcijo da se jo nauči, in hola.
Teoretično pravim zato, ker originalnemu daljincu ne bi mogel dodati funkcije (no ja kakšen elektronik se ne bi strinjal), ki je ni sprogramirane na njem, Harmoniju pa bi to uspelo, vendar je tukaj problem, kako ga naučiti neke funkcije... zato teoretično. Zakompliciral :shock:

k4vz0024
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 13. Jan 2009 ob 01:40
T-2: Še nimam
Paket: 38fwp86

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a k4vz0024 » 14. Jan 2009 ob 00:11

Rešitev: pošlješ ukaz z daljinca, ki ni originalen.

Je pa res čudn, da originalen daljinc nima tipke za to, imajo pa neoriginalen :mrgreen:

k4vz0024
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 13. Jan 2009 ob 01:40
T-2: Še nimam
Paket: 38fwp86

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a k4vz0024 » 14. Jan 2009 ob 18:52

Se Harmony 555 zapomni nastavitve, če vzameš ven baterije?

andrejs
Guru
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. Nov 2007 ob 08:42
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a andrejs » 14. Jan 2009 ob 19:30

Nisem še probal baterij zamenjat, pomoje si zapomni če pa ne pa ga priklopiš na PC in ponovno sprogramiraš.

Ob zagonu programe se ti vse nastavitve shranijo na strežnik pri logitechu, tako da če ga moraš ponovno konfigurirati in nimaš niti starega PC od prve konfiguracije pri roki lahko še vedno rešiš zelo preprosto in hitro
- 5min za download programa
- 2min za instalacijo programa
- 2min za zagon programa, prijavo na server in prenos podatkov v daljinca

Torej si končal prej kot v 10min, prvič lahko pa za celotno konfiguracijo po lastnih željah računaš vsaj 30 min za vsako napravo katero želiš nadzirati.
Slika

k4vz0024
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 13. Jan 2009 ob 01:40
T-2: Še nimam
Paket: 38fwp86

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a k4vz0024 » 14. Jan 2009 ob 19:39

Kako pa se preklapla med napravami?

Če prav vidim, ni direkt tipke za TXT? Si potem določiš drugo tipko?

lp

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1281
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera na FTTH
Kraj: Ljubljana, Dravlje

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 14. Jan 2009 ob 19:44

k4vz0024 napisal/-a:Se Harmony 555 zapomni nastavitve, če vzameš ven baterije?
Ja, si zapomni. Vgrajen ima flash ram.

andrejs
Guru
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. Nov 2007 ob 08:42
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a andrejs » 14. Jan 2009 ob 20:37

za TXT uporabiš eno izmed 4 univerzalnih tipk zraven LCD zaslona, katere so namenjene za funkcije katere daljinec direktno ne podpira. Zraven tipke na ekranu imaš tudi pripisano kaj v tistem trenutko tipka dela.
Slika

Odgovori