Logitech harmony in univerzalni daljinci

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Navaroff
Faca
Prispevkov: 135
Pridružen: 7. Dec 2006 ob 15:07
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH, 2x T2 UMTS, 2xTV
Kraj: Ljubljana

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a Navaroff » 2. Feb 2009 ob 09:56

DeeKay napisal/-a:Jaz sem pa danes zamenja Motorolo 1510 za Motorolo 1910, nastavitev za daljinca Harmony 555 pa sploh nisem spreminjal - dela z nastavitvami za Motorolo 1510. Moram reči, da dela zelo dobro in nimam nobenih problemov.
Imel sem 1510, šel sem na 1910. Nastavitve dal za 1910 in mi je potem ko sem hotel premikati programe gor ali dol, kar skokaklo za dva ali tri programe... potem sem pa dal nazaj nastavitve na 1510 in je tako kot pri DeeKay-u - ni problema.

blze
Faca
Prispevkov: 127
Pridružen: 20. Mar 2007 ob 16:49
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant
Kraj: Ilirska Bistrica

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a blze » 11. Feb 2009 ob 21:34

hello
no zdj sm si tudi jz nabavu tega famoznega 555 :D
vendar so že problemi in sicer imam problem ker mi noče nastavit na željen izhod na tv ko rečen da bi rad gldu tv in vžge tv in motorolo vendar ne da na prav izhod :grrpc:

problem je ta da ko sem prvič naštimu je delalo čist ql in lepo nastavlo potem sem pa neki spreminju nastavitve in sedaj noče več samo naridt na kanal
probal sem izbrisat use naprave vendar isto noče več
obstaja kej tazga da bi formatiru tale dalinc? :owned:

al kako se bi rešlo težavo da bi samo nastavlo na željen izhod?
imam pa lcd tv LG in pa šrotorolo 1510

Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 584
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 11. Feb 2009 ob 21:41

alo bize, naštimat moraš zamik. Nastavi recimo na 1500ms in spet poročaj. Cifro sem pobral na logitech forumu, eni uproabljajo tudi 7000ms, celo 13000ms. Probaj...
Namreč tvoj harmony pošlje signal za preklop izhoda prehitro, TV ga ne more registirat!

Jst sicer nimam harmonyja, dobim ONE čez dva dni. Sem pa mel nekaj časa 525 pa to ni to.

blze
Faca
Prispevkov: 127
Pridružen: 20. Mar 2007 ob 16:49
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant
Kraj: Ilirska Bistrica

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a blze » 11. Feb 2009 ob 21:59

hmm sm dal na 5000 pa nič boljše, sedaj sm pršu do tega da ko užge use potrebno da potem začne prekpaljat med av1 in av2 in tako naprej sam se ne ustavi na av1 ampak eno prej.
ne vem kako mu dopovedat da nej gre na AV1 madonca.
U nastavitvah imam tko narjeno po vrsti izhode kakor jim ima tv,
pa pri tem Remote button displays and cycles through source inputs
imam izbrano inputnext a more bit kej druzga izbrano da bo sam preklopu?

P.S
Zanima me ali ste mogli kej sami programirat gume za upravljat motorolo?ker meni pou gumbov ne prepozna če upišem sam motorola vip 1510??

mali-40
Legenda
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. Apr 2006 ob 08:40
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 12. Feb 2009 ob 21:08

jaz sem danes kupil univerzalni daljinc v Lidlu SilverCrest in sem ga brez težav sprogramiral na philips lcd prav tako na modem sagem od telekoma ima možnost učenja iz orginalnega daljinca,pravtako lahko ugasneš in prižgeš vse naprave na enkrat.Cena je pa bila samo 8€.

Uporabniški avatar
lithium
Nadebudnež
Prispevkov: 463
Pridružen: 30. Nov 2006 ob 20:52
T-2: Že imam
Paket: VDSL 8/1

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a lithium » 12. Feb 2009 ob 22:08

Kako si pa za ta lidlov našel kode za sagem?
A si ga učil? Kako pa zaključiš učenje (LEARN) (oz. s katero tipko prenehaš določanje funkcij posamezne tipke).

Meni ga namreč ne uspe nastaviti za motorolo 1510. V learning mode prepozna ukaz, ampak motorola ne reagira najn :grrpc:

Lithium
Slika
Neuradni forum Telemacha -> forum070.net

mali-40
Legenda
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. Apr 2006 ob 08:40
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 13. Feb 2009 ob 10:02

Kot prvo sem dal da je sam poiskal kodo za sagem nato pa sem šel na učenje iz orginalnega daljinca,prvo sem pritisnil tipko na lidlovem daljincu takoj zatem pa na orginalnem,ko je zadevo potrdilo sem pritisnil ok,ker pa nisem ugotovil z katero tipko naj zaključim učenje sem za vsak postopek iztaknil baterijo,to pomeni ko sem nastavljal za povečanje glasnosti sem prekinil baterijo prav tako za zmanjšanje in sprobal če deluje tako da pri meni deluje vse meni vod barvne tipke itd.
Pravtako sem na drugem daljincu za drug tv samsung in dvd predvajalniku scott naredil isto in tudi tam zazna vse komande.

Uporabniški avatar
lithium
Nadebudnež
Prispevkov: 463
Pridružen: 30. Nov 2006 ob 20:52
T-2: Že imam
Paket: VDSL 8/1

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a lithium » 13. Feb 2009 ob 14:00

Da ti poenostavim, učenje prekineš z izborom naprave, ki jo programiraš, recimo TV, DVD, AUX ...

Ampak naučil se je vse (toshiba LDC, Yamaha receiver...), razen te klinčene motorole 1510 ne zna simulirati. Kode kao sprejme, ampak motorola ne reagira nanje...grrrrrrr! :grr:

Lithium
Slika
Neuradni forum Telemacha -> forum070.net

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1281
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera na FTTH
Kraj: Ljubljana, Dravlje

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 13. Feb 2009 ob 19:25

blze napisal/-a:...obstaja kej tazga da bi formatiru tale dalinc? :owned: ...
Ja, če naložiš firmware. Meni je to enkrat pomagalo.

komarcek
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 16. Feb 2009 ob 18:51
T-2: Že imam
Paket: trio 8/1

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a komarcek » 16. Feb 2009 ob 19:01

Tudi jaz sem se odločil preizkusiti Lidlov daljinec, le da na Aminotu. In kakorkoli se trudim, daljinec ne uspe najti kode. A imam kateri od vas kak predlog (razen nakupa Logitechovega daljinca, seveda :D)? Neuspeh sem doživel tudi pri googlanju, a ker mi je daljinec všeč in odlično deluje na tvju in dvd predvajalniku, bi ga res rad usposobil za delovanje na aminu. Vsak predlog bo dobrodošel.

Uporabniški avatar
nathanhund
Guru
Prispevkov: 833
Pridružen: 4. Dec 2007 ob 14:34
T-2: Že imam
Paket: oranžni optimum+1sdtv+čz+1mob
Kraj: Poljčane

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a nathanhund » 21. Feb 2009 ob 15:18

Sadarj79 napisal/-a:alo bize, naštimat moraš zamik. Nastavi recimo na 1500ms in spet poročaj. Cifro sem pobral na logitech forumu, eni uproabljajo tudi 7000ms, celo 13000ms. Probaj...
Namreč tvoj harmony pošlje signal za preklop izhoda prehitro, TV ga ne more registirat!

Jst sicer nimam harmonyja, dobim ONE čez dva dni. Sem pa mel nekaj časa 525 pa to ni to.
a pol 525 ni dober, sem mislil ga naročit v EneA majo 525 new
LP Robert

Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 584
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 21. Feb 2009 ob 16:27

525 (tastara verzije, ne NEW) je ok, samo pri men je bil problem to,da se mi je zdel daljinec preslabo izdelan za to ceno. Pol sem ga prodal...

Zdej mam harmony one, pa je res zakon dalinc. Resda drag, samo se splača. Napredek je očiten. Tako oblikovno kot kakovostno. Seveda je tu še touchscreen LCD, kar je pa sploh odlična zadeva.
Zadnjič spremenil Sadarj79, dne 24. Feb 2009 ob 12:17, skupaj popravljeno 1 krat.

Nooee
Uporabnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 30. Nov 2008 ob 23:10
T-2: Že imam
Paket: 20/4
Kraj: Kočevje

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a Nooee » 21. Feb 2009 ob 19:32

Res je!

Uporabniški avatar
WAR-DOG
Faca
Prispevkov: 114
Pridružen: 30. Okt 2007 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + 2xTV
Kraj: Murska Sobota / Ljubljana

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a WAR-DOG » 22. Feb 2009 ob 21:16

a bi se dalo kako s harmony upravljat na računalniku VLC? recimo če nabavim IR sprejemnik?

Uporabniški avatar
Tedy
Navdušenec
Prispevkov: 512
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 21:51
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: KR

Re: logitech harmony

Odgovor Napisal/-a Tedy » 22. Feb 2009 ob 23:37

uuu to bi bilo carsko.
Slika

Odgovori