Stran 1 od 12

Logitech harmony in univerzalni daljinci

Objavljeno: 1. Okt 2008 ob 00:05
Napisal/-a stesi
Pozdravljeni,

pred kratkim ko sem prešel na optiko sem tudi vzel HD paket televizijo, pred tem sem ravno z razlogom ker uporabljam veliko funkcij televizije (in pri tem je bil aminotov daljinec neuporaben) kupil logitech harmony 555. v povezavi z aminotom in lg televizijo ter ostalo multimedijo je vse delovalo odlično. Nato sem dobil motorolo HD (vip1910), katere daljinec tudi ni uporaben popolnoma. čeprav harmony lepo prenese nastvitve iz neta in si jih posname, motorola ne reagira, tudi če harmony dam v learning način in posnamem tipko po tipko si vse lepo shrani, ampak motorola še vedno ne reagira.

če ima kdo rešitev tega naj prosim pove, v nasportnem primeru bom pa mogu nekako nazaj dobit aminota.

lp

Re: logitech harmony

Objavljeno: 1. Okt 2008 ob 04:29
Napisal/-a ppsskk
Meni Harmony One deluje z Motorolo 1910 čudovito in brez kakršnih koli problemov.

Re: logitech harmony

Objavljeno: 7. Okt 2008 ob 22:23
Napisal/-a alessio2
Odločam se med nakupom Harmony 555 ali Harmony One (verjamem da je ne boljši, samo je cena krat 2)
Zadeve še nisem sprobal v živo in me zanima kako se obnese v kombinaciji z tv, dvd/divx, amino?
Ali lahko menjujem programe na aminotu in upravljam glasnost od tv brez šaltanja med tv in stb?

Kako je kaj z baterijami? Koliko zdržijo pri modelu 555?
In kako se obnese to polnjenje pri One?

lp

Re: logitech harmony

Objavljeno: 8. Okt 2008 ob 04:43
Napisal/-a ppsskk
Mnogo zanimivega o problematiki daljincev Harmony se najde na sledečem forumu:
http://www.remotecentral.com/cgi-bin/mb ... y/list.cgi

Lep pozdrav.

Re: logitech harmony

Objavljeno: 8. Okt 2008 ob 07:09
Napisal/-a Pizzicato
Že kar nekaj časa uporabljam Harmony 555 in Motorolo 1910 in zadeva deluje odlično - brez težav. Življenja brez Harmony555 si ne znam več predstavljati (kup različnih daljincev). :plosk:

Re: logitech harmony

Objavljeno: 10. Okt 2008 ob 12:33
Napisal/-a andrejs
pri harmoniju imaš v bistvu dva ničina uporabe
- po posameznih napravah (izbereš med napravami katere pač imaš nastavljene za krmiljene, se pravi daljinec deluje kot vsak star daljinec)
- po aktivnostih (rečeš recimo glej TV, in daljinec krmile hkrati vse naprave katere so potrebne)

Primer - uporaba po aktivnostih
- pritisneš tipko "Glej TV", prižge se TV, prižge se STB, prižge se AV reciver
- pritisneš tipko za spremembo programa, zamenja se program na STB-ju
- pritisneš tipko za glasnost, spremeni se glasnost na AV reciverju (lahko tudi na TV če za zvok ne uporabljaš reciverja)
- pritisneš tipko za nastavitev slike (barva, svetloba), spremenijo se lastnosti na televizorju

Torej v načinu GlejTV daljinec krmili več naprav hkrati, tudi če pritisneš tipko za izklop ti avtomatsko ugasne vse naprave katere so prižgane in ni potrebno ugašanje vsake posebaj. Tako kot je tukaj opisana aktivnost "GlejTV" si pač potem narediš še ostale aktivnosti katere pač želiš (Poslušaj MP3, Poslušaj FM, Glej DVD, Glej VCR) je pa res da če želiš do podrobnosti izdelati komande si moraš rezervirati kakšen dan da lepo povrsti preštudiraš kaj potrebuješ in kako to nastaviti.

Re: logitech harmony

Objavljeno: 10. Okt 2008 ob 15:48
Napisal/-a Pizzicato
Kolegu sem prejšni vikend v 30 minutah vse lepo nastavil (so zlo izboljšali spletni čarovnik za nastavitve).

Re: logitech harmony

Objavljeno: 18. Okt 2008 ob 12:10
Napisal/-a MiKi
Sporočite mi prosim, če se tudi vam dogaja, da ko pritiskate po daljincu od Motorole 1910, da se mnogokrat ne zgodi nič, potem pa po 2 kanala naenkrat preskoči?
Zanima me namreč, ali se to dogaja samo na nekaterih napravah, ker sem eden redkih, ki jamram okoli tega, ter ali se potem ta napaka odpravi s Harmonyjem. Motorolin daljinec je namreč glup do 300, upam pa da je on problem za neodzivnost motorole in ne sama motorola.
Prosim za komentarje.
Hvala.
Lp!

Re: logitech harmony

Objavljeno: 18. Okt 2008 ob 14:16
Napisal/-a silvom
Jaz sem imel podobne težave. Vzrok zanje je bil wireless router Linksys , ki sem ga imel postavljenega v bližini motorole.

Re: logitech harmony

Objavljeno: 19. Okt 2008 ob 11:02
Napisal/-a Pizzicato
Z Hamonyem se to ne dogaja.

Re: logitech harmony

Objavljeno: 19. Okt 2008 ob 12:09
Napisal/-a MiKi
Moj router je 5m stran, za kavčem, tako da ne more motiti.
Moram torej neki univerzalc dobit za probo.
Toni, imaš kej za posodit?

Re: logitech harmony

Objavljeno: 8. Dec 2008 ob 17:01
Napisal/-a alessio2
Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj napisal.
Rad bi upravljal PC oz. laptop z InfraRed vmesnikom s pomočjo Logitech Harmony daljinca, pa me zanima če se ga da tako sprogramirati (ali je komu uspelo) da nadomesti preproste
ukaze na tipkovnici, kot so puščice god, dol, levo, desno, enter, space,...
Verjetno je kak software za to, rabil bi pa za windows xp.

Re: logitech harmony

Objavljeno: 8. Dec 2008 ob 19:35
Napisal/-a poiuztrewq
Obstaja WinLIRC, vendar mislim da ne podpira IrDA ampak le svoj RS232 receiver (SFH5110-36).

Poskusi z Girderjem, mogoče ta podpira...

LPd

Re: logitech harmony

Objavljeno: 9. Dec 2008 ob 00:15
Napisal/-a gr
Logitech Harmony imam nastavljen na Hauppauge WinTV emulacijo (tudi Nebula Media Solutions1 se dobro ujame s tipkami daljinca), serijski IR sprejemnik lovim v Girder 3.2 skozi Igor SFH-56 plugin, z njim upravljam MediaPortal pod Xp/Visto. Deluje...

Serijski IR je sicer enostaven/poceni (okrog 10€ na bolhi), ni pa najboljša rešitev. Najprej so tu težave s hardverom zaradi serijskega porta (USB variante se baje obnašajo boljše), potem pa je tu še softver - novejše verzije girderja imajo težave, drugi programi kot npr. WinLIRC pa ga sploh ne podpirajo.

http://www.cesko.host.sk/girderplugin.htm
http://www.promixis.com/

Re: logitech harmony

Objavljeno: 9. Dec 2008 ob 12:18
Napisal/-a alessio2
Hvala za tele izčrpne informacije in linke.
Media server (XBMC) imam na prenosniku brez serijskega COM porta pa me zanima če obstaja kak usb ir za tale WINLIRC ali HPTV (imam IrDA na prenosniku in še enga na USB - samo baje si s temi ne morem pomagat)... torej kako je z hardverom tukaj (najraje usb) - a se da kje pri nas dobit že narejeno varjanto?