Timeshift / Časovni zamik

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1555
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Timeshift / Časovni zamik

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Avg 2018 ob 08:51

@kingo: Kater STB? Ali samo pri prevrtajanju (2x, 4x, 8x, 16x), ali tudi pri preskakovanju (po 10 sekund ali 5 minut)?

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Timeshift / Časovni zamik

Odgovor Napisal/-a Tosho » 3. Avg 2018 ob 09:16

kingo napisal/-a:A se še komu to dogaja, da pri gledanju za nazaj in prevrtavanju (preskakovanju npr. reklam), zvok preprosto izgine. Edina rešitev je potem samo, da se ugasne STB. Imam sicer vezano na receiver, sem pa na STB vmesniku že poskusil pri nastavitvah z ugasnitvijo "prehod HDMI na 5.1 zvok), pa je zadeva ista. Je to kaka težava s samim STB vmesnikom?
Ja, men se tudi to dogaja, vendar mi ni treba ugasnit stb-ja, ampak dam na drug program in nazaj, pol pa spet dela.
Slika

kingo
Faca
Prispevkov: 127
Pridružen: 23. Avg 2008 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: trio optika 100/10

Re: Timeshift / Časovni zamik

Odgovor Napisal/-a kingo » 3. Avg 2018 ob 09:18

MrTwelveTrees napisal/-a:Si že probal brez receiverja ?
Ne to še ne, ker se to zgodi samo na vsake toliko časa, pa še to se mi zdi samo pri določenih programih.

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Timeshift / Časovni zamik

Odgovor Napisal/-a Tosho » 3. Avg 2018 ob 10:04

Na discovery channel se sigurno to dogaja, ker se mi je še dva dni nazaj to zgodilo.
Slika

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 704
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Timeshift / Časovni zamik

Odgovor Napisal/-a rossi » 3. Avg 2018 ob 10:20

Na vdsl z motorolo je zvok zginjal tako na prevrtavanju kot na preskakovanju. Na optiki z amino kamai te tezave ni vec (v treh tednih).


Sent from my iPhone using Tapatalk

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Timeshift / Časovni zamik

Odgovor Napisal/-a kitl » 3. Avg 2018 ob 10:23

Ni problem VDSL problem je motorola. Meni na optiki na motoroli isto izginja zvok na arisu pa teh težav ni.
Slika


Lp, Kitl

kingo
Faca
Prispevkov: 127
Pridružen: 23. Avg 2008 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: trio optika 100/10

Re: Timeshift / Časovni zamik

Odgovor Napisal/-a kingo » 3. Avg 2018 ob 10:48

mikrohard napisal/-a:@kingo: Kater STB? Ali samo pri prevrtajanju (2x, 4x, 8x, 16x), ali tudi pri preskakovanju (po 10 sekund ali 5 minut)?
Imam Motorola VIP 1003. Dogaja pa se pri preskakovanju 10 sekund oz. 5 minut.

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1064
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Timeshift / Časovni zamik

Odgovor Napisal/-a mahi » 5. Avg 2018 ob 18:21

Tudi pri meni. Rešim zvok tako da prestavim program in se nato vrnem nazaj.
Slika

Lynx
Novinec
Prispevkov: 19
Pridružen: 26. Jul 2017 ob 21:28
T-2: Že imam
Paket: T3 Giga

Re: Timeshift / Časovni zamik

Odgovor Napisal/-a Lynx » 6. Avg 2018 ob 22:09

Tosho napisal/-a: Ja, men se tudi to dogaja, vendar mi ni treba ugasnit stb-ja, ampak dam na drug program in nazaj, pol pa spet dela.

Tudi pri nas je ta napaka kar pogosta.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6969
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Timeshift / Časovni zamik

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Avg 2018 ob 22:36

Še komu občasno trza ČZ na SLO1 HD ob gledanju dnevnika / poročil / odmevov ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Timeshift / Časovni zamik

Odgovor Napisal/-a kitl » 10. Avg 2018 ob 23:13

Meni.
Slika


Lp, Kitl

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2711
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije Neo C
Kraj: Ljubljana

Re: Timeshift / Časovni zamik

Odgovor Napisal/-a Jaka » 14. Avg 2018 ob 05:40

Kako to, da na nekaterih programih dela časovni zamik za 4 dni nazaj na nekaterih pa 7 dni?
Slika

d_g
Legenda
Prispevkov: 1090
Pridružen: 7. Dec 2006 ob 09:53
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Ljubljana Bežigrad-Zup. jama: optika T-2

Re: Timeshift / Časovni zamik

Odgovor Napisal/-a d_g » 14. Avg 2018 ob 10:45

TV programi na T-2 imajo časovni zamik 3 dni, 7 dni ali so pa brez zamika. Poslovna odločitev T-2-ja je, kateri programi imajo časovni zamik in koliko časa. Vse je pa povezano s stroški in diskovjem za snemanje tega zamika. HD programi porabijo še precej več prostora na diskovju. Časovni zamik je na SD in HD programih, na 4K pa nimam pojma, ker (še) nimam novega boxa 8) .

Ne najdem pa na uradnih spletnih straneh T-2 nikjer seznama, kateri programi imajo 3 dni, kateri 7 in kateri so brez.

djlongy
Novinec
Prispevkov: 21
Pridružen: 26. Jun 2012 ob 19:52
T-2: Že imam

Re: Timeshift / Časovni zamik

Odgovor Napisal/-a djlongy » 4. Okt 2018 ob 18:16

MrTwelveTrees napisal/-a:Še komu občasno trza ČZ na SLO1 HD ob gledanju dnevnika / poročil / odmevov ?

Meni tudi, stalno. Pa POP TVjevi programi (KINO, BRIO itd) tudi na polno. Pa sem na optiki 100/20.

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 704
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Timeshift / Časovni zamik

Odgovor Napisal/-a rossi » 4. Okt 2018 ob 21:59

Tudi meni. So mi menjali innbox pa je isto. Najvec tezav v vecernem casu.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odgovori