HDTV

Vse o T-2 IP televiziji
Uporabniški avatar
blaze666
Uporabnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 11:36
T-2: Že imam
Paket: T-2 trojček
Kraj: Jesenice

HDTV

Odgovor Napisal/-a blaze666 » 17. Jun 2006 ob 09:17

Torej na T-2 IPTV so trije HDTV kanali vidni samo preko VLC-ja. Mene pa zanima kakšen mora biti prenos oz. sinhronizacija modema, da je slika lepo vidna? Meni na žalost ti trije programi ne delujejo oz. se slika zelo zelo zatika.

Lp!
Slika
Slika

aljo00
Uporabnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 5. Jun 2006 ob 23:42
T-2: Že imam
Paket: Oranzni optimum
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a aljo00 » 18. Jun 2006 ob 20:33

Mislm da vecina na bakru nimamo te srece...Modem se mora sinhronizirati za stabilno delovanje tm okol 16-20 MB...

A.

Uporabniški avatar
slo
Faca
Prispevkov: 168
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 18:28
T-2: Že imam
Paket: 200/20

Odgovor Napisal/-a slo » 18. Jun 2006 ob 20:38

Kakšen maš PC? HDTV men na Athlon 2600 komaj dela, CPU je na 90%. Itak pa ni nič pametnega gor.

Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 558
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 18. Jun 2006 ob 21:07

Men se 17Mbit, pa ne dela tekoče. Mal se zatika. Bi rabu tm ene 19Mbit pomoje.

kuxii
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 21. Avg 2006 ob 16:41
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a kuxii » 21. Avg 2006 ob 16:49

LP!
Na hitro bom opisal svoj računalnik :D
-AMD 3500+ 64
-1GB DDR ram
-GF7800 GT 256mb DDR2
-plata ALBATRON NF4
-mrežna 10/100/1000 int.
-in seveda 10/10 Mbits (optika) to je to kar sem čakal že dolgo jebeš SIOL!

Prvi kanal HDTV1 mi deluje normalno brez zatikanja :D morm reč da je slika nenormalno čista kot pri digitalnem fotoaparatu HUDO!! Pri drugem HDTV2 kanalu se malo zatika, ampak mislim da je to problem na T-2ju,
tretji HDTV3, pa mi ne dela LOL in ne vem zakaj? upam da bo kmalu vse delovalo tako kot je treba!! :D

Uporabniški avatar
DrM007
Model
Prispevkov: 309
Pridružen: 7. Avg 2006 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Optika: 20/20, IPTV, VoIP =)
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a DrM007 » 21. Avg 2006 ob 18:32

e jest mam genau isto težavo s hdtv. prvi dela čist ok, ostali pa al bremzajo al pa sploh ne delajo - nekakšen zamzek na ekranu pokaže.
Tut jaz imam podobno konfiguracijo in sem ravno tako na optiki, povezavo mam pa 8/1.

Uporabniški avatar
Jerry
Legenda
Prispevkov: 1068
Pridružen: 22. Jun 2006 ob 17:11
T-2: Že imam
Paket: VDSL:10/2+IPTV
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jerry » 22. Avg 2006 ob 09:16

Ce bi si en fajn prebral readme bi vidu da ima VLC neko svojo podporo za H264 in ta ni dost ok da bi predvajal TV, tudi pravega H264 DivX-a ne morš špilat na VLC-ju... tako da problem tiči v VLC-ju ne bandwidthu ali čemu drugem...
SpaceInvader!
Slika

rudolfo2
Uporabnik
Prispevkov: 41
Pridružen: 7. Jul 2006 ob 21:11
T-2: Že imam
Paket: 20/20
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a rudolfo2 » 22. Avg 2006 ob 09:43

DrM007 napisal/-a:e jest mam genau isto težavo s hdtv. prvi dela čist ok, ostali pa al bremzajo al pa sploh ne delajo - nekakšen zamzek na ekranu pokaže.
Tut jaz imam podobno konfiguracijo in sem ravno tako na optiki, povezavo mam pa 8/1.
VLC ne podpira MPEG 4,zato vidite samo dva kanala.

bradek

Odgovor Napisal/-a bradek » 22. Avg 2006 ob 09:44

Jerry, daj mi razlozi kako izgleda H264 DivX :lol: :lol:

mr_tweak
Znanec
Prispevkov: 71
Pridružen: 24. Jul 2006 ob 08:41
T-2: Še nimam
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a mr_tweak » 22. Avg 2006 ob 13:03

VLC podpira vse živo seveda tudi Mpeg4 (to je skupno ime za DiVX, Xvid, 3viD kodeke)

h.264 pa je ločen kodek in je prvotno ustvarjen za sliko pri videokonferenčnih napravah. Zaradi ugodnega razmerja kvaliteta/velikost pa se zadnje čase uporablja tudi za filme (fragmovije, dvdripe itd,..)

Podpora VLC-ja:
http://www.videolan.org/vlc/features.html

Uporabniški avatar
Jerry
Legenda
Prispevkov: 1068
Pridružen: 22. Jun 2006 ob 17:11
T-2: Že imam
Paket: VDSL:10/2+IPTV
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jerry » 22. Avg 2006 ob 13:51

bradek napisal/-a:Jerry, daj mi razlozi kako izgleda H264 DivX :lol: :lol:
karkol že je, fora je v tem da ma VLC slabo podporo.... mpg avi bmk...
SpaceInvader!
Slika

Muzo
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 27. Jul 2006 ob 15:29
T-2: Že imam
Paket: 4/512
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a Muzo » 26. Avg 2006 ob 08:29

Pa obstaja kakšno drugo programje, s katerim bi to lepo delal? Sicer mam 3200 proc, syncan sem pa 40-15 :P

hartigan
Znanec
Prispevkov: 64
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:55
T-2: Še nimam
Paket: AmisDSL

Odgovor Napisal/-a hartigan » 26. Avg 2006 ob 10:20

najt en drug program, ki zna predvajat te strime ter mu poturit kaksen
coreavc codec za dekodiranje videa
----------------
over and out
----------------

Uporabniški avatar
Jerry
Legenda
Prispevkov: 1068
Pridružen: 22. Jun 2006 ob 17:11
T-2: Že imam
Paket: VDSL:10/2+IPTV
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jerry » 26. Avg 2006 ob 12:27

ja ta codec je super, škoda da vlc-ja ne morš prepričat da bi špilu z njem :D , drugače pa men se zdi da ni playerja k bi lhk ip tv še gledu... men se zdi da je vlc na žalost edini...
SpaceInvader!
Slika

strumf666
Novinec
Prispevkov: 23
Pridružen: 26. Avg 2006 ob 20:40
T-2: Že imam
Paket: VDSL2 20/4 + ipTV
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a strumf666 » 26. Avg 2006 ob 20:42

Pozdravljeni!
Sem novi uporabnik T-2 in me zanima, kje bi dobil IP naslove od HDTV kanalov, da stestiram v VLC-ju če mi zadeva dela. LP

Odgovori