HDTV

Vse o T-2 IP televiziji
Muzo
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 27. Jul 2006 ob 15:29
T-2: Že imam
Paket: 4/512
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a Muzo » 31. Avg 2006 ob 11:00

HDTV 1: udp://@239.1.1.152:5000
HDTV 2: udp://@239.1.1.153:5000
HDTV 3: udp://@239.1.1.156:5000

Uporabniški avatar
rory
Uporabnik
Prispevkov: 31
Pridružen: 27. Avg 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: 4/512-TV-IP TEL.
Kraj: Celje in svet

HD ALI KLASIKA?

Odgovor Napisal/-a rory » 1. Sep 2006 ob 20:26

Kupujem TV in zelo niham med TV 16:9 s pixel plus 2 in pa klasično TV 4:3, ki pa je HD in HDMI ready, ima pa samo pixel plus? (Philips, itak)

Malo sem namreč v dvomih glede dejanskega izboljšanja kvalitete slike HD glede na to, da T2 po internetu kljub digitalno/analogni pretvorbi ponuja zelo solidno sliko, še posebej, če je tudi TV kvaliteten - videl pri drugih.

In zdaj naj bom pameten: 4:3 pripravljena na HD/HDMI ali pa 16:9 s pp2?!? :?

Gre seveda za klasične TV-je nekje do 140.000 SIT, kaj več si ne morem privoščit trenutno. Mislite, da se splača počakati na MOS za kakšne popuste :lol:

Za vsak komentar predvsem pa izkušnjo se vam v naprej zahvaljujem.

RebelYELL
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 27. Avg 2006 ob 02:33
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a RebelYELL » 1. Sep 2006 ob 22:24

rory, za 145.000 se da dobiti v nemčiji 82 cm LCD 16:9 s philipsovo elektroniko, tako da izbira ne bi smela biti težka

ali pa počakaj do novega leta, ko bodo cene dodatno padle in bodo tudi pri nas LCD-ji po tej ceni

zdi pa se mi neumnost v današnjem času toliko denarja dajati za katodno TV. Tisto s HD ready je brezveze, marketinška finta, važna je fizična ločljivost zaslona. Če ni 1366x768 (ali tam nekje), potem nimaš kaj to gledat.

teoretično je HD ready vsaka televizija, v kateri elektronika zna HD signale prikazat na zaslonu, pa čeprav pri mizerni resoluciji (glej npr. stare plazme, ki so imele resolucijo okoli 800x480, spet tam nekje, ker govorim napamet)

lp

Uporabniški avatar
Balonar
Guru
Prispevkov: 990
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 21:17
T-2: Že imam
Paket: 8/1, 2x IP TV, IP Telefon
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Balonar » 1. Sep 2006 ob 23:16

no pa še jaz zastavim vprašanje .. v imenu fotra .. na Ebayju je kupil tale LCD

http://www.bolha.com/oglas1847784

je ok? .. pa ne za 190K kulkr ta model prodaja ampak za 140K

Uporabniški avatar
rory
Uporabnik
Prispevkov: 31
Pridružen: 27. Avg 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: 4/512-TV-IP TEL.
Kraj: Celje in svet

Odgovor Napisal/-a rory » 2. Sep 2006 ob 00:23

Gledal em klasičnega philipsa 16:9, diagonala 82 cm

Videl sem ga v Merkurju
http://nakup.merkur.si/default.asp?s=/i ... 74AWTAVYIS

Cena ni pretirana, v tujini sem našel samo dražje.

in pa slučajno našel na eni češki strani, kjer je tudi več podrobnosti:
http://www.eva.cz/zbozi/televizory-uhlo ... 32-pw-9520

tale je pa 4:3 in HD/HDMI ready.

http://nakup.merkur.si/default.asp?s=/i ... SL3RGM4G9S


Sam bolj me zanima 16:9.

Kolk pa majo sploh TV resolucijo? nikjer našel podatka. Bom pa res še malo prebrskal, ne vem pa če bom čakal do novega leta. Če že plačujem TV, bi rad tudi gledal kaj :lol:
Zadnjič spremenil rory, dne 2. Sep 2006 ob 00:25, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
rory
Uporabnik
Prispevkov: 31
Pridružen: 27. Avg 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: 4/512-TV-IP TEL.
Kraj: Celje in svet

Odgovor Napisal/-a rory » 2. Sep 2006 ob 00:24

Balonar: kako pa je zadovoljen oz. si zadovoljen?

Kako je bilo z dostavo?

Uporabniški avatar
Balonar
Guru
Prispevkov: 990
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 21:17
T-2: Že imam
Paket: 8/1, 2x IP TV, IP Telefon
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Balonar » 2. Sep 2006 ob 08:26

nima ga še .. v prihajajočem tednu je dostavo .. z neko kurirsko sluzbo

yoo
Znanec
Prispevkov: 90
Pridružen: 2. Sep 2006 ob 09:25
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Kranj,SLO

HDtv

Odgovor Napisal/-a yoo » 2. Sep 2006 ob 09:28

Zanima me ce vam stekajo programi na VLC-predvajalniku za HD programe? K men štekajo čeprav imam linijo 10/10(optika)? hvala za odgovore...

Aha vidm da mi full procesor obremeni mam pa

Tip procesorja Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)
Prescott-2M
grafična je pa 6600GT

A še to je prešvoh al je še kaka nastavitev?

veztax
Znanec
Prispevkov: 68
Pridružen: 21. Apr 2006 ob 10:40
T-2: Že imam
Paket: 1/1, tv, telefon

Odgovor Napisal/-a veztax » 2. Sep 2006 ob 10:25

http://www.t-2.net: "T-2 testno predvaja pet televizijskih kanalov visoke resolucije (HDTV) v svojem omrežju. Trije od programov oddajajo v formatu MPEG-2, dva pa v MPEG-4". A, res? Jaz imam samo tri:

HDTV 1: udp://@239.1.1.152:5000
HDTV 2: udp://@239.1.1.153:5000
HDTV 3: udp://@239.1.1.156:5000

Lahko dobim še naslova za ostala dva?

lp
Slika

rudolfo2
Uporabnik
Prispevkov: 41
Pridružen: 7. Jul 2006 ob 21:11
T-2: Že imam
Paket: 20/20
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a rudolfo2 » 2. Sep 2006 ob 11:33

HDTV kanalobv v paketu je 7,Amino 110 ti bo odpru samo 3,za cel paket bos moral pocakat na Amino 130 ali Sunniwell 3300 ( za tega se se pise vmesnik )ki dela zelo lepo.

Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 601
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 20:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 2. Sep 2006 ob 11:55

Super :)

Uporabniški avatar
Jerry
Legenda
Prispevkov: 1068
Pridružen: 22. Jun 2006 ob 17:11
T-2: Že imam
Paket: VDSL:10/2+IPTV
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jerry » 2. Sep 2006 ob 13:11

kako pa jih gledas z aminom 110?
SpaceInvader!
Slika

Uporabniški avatar
Quakke
Faca
Prispevkov: 196
Pridružen: 9. Apr 2006 ob 18:47
T-2: Že imam
Paket: Optika 50/50 + IPTV + Telefon
Kraj: Ljubljana - Šiška

Odgovor Napisal/-a Quakke » 2. Sep 2006 ob 13:23

rory napisal/-a:Gledal em klasičnega philipsa 16:9, diagonala 82 cm

Videl sem ga v Merkurju
http://nakup.merkur.si/default.asp?s=/i ... 74AWTAVYIS

Cena ni pretirana, v tujini sem našel samo dražje.

in pa slučajno našel na eni češki strani, kjer je tudi več podrobnosti:
http://www.eva.cz/zbozi/televizory-uhlo ... 32-pw-9520

tale je pa 4:3 in HD/HDMI ready.

http://nakup.merkur.si/default.asp?s=/i ... SL3RGM4G9S


Sam bolj me zanima 16:9.

Kolk pa majo sploh TV resolucijo? nikjer našel podatka. Bom pa res še malo prebrskal, ne vem pa če bom čakal do novega leta. Če že plačujem TV, bi rad tudi gledal kaj :lol:
Navadni TVji majo ločljivost 720 x 576.
VDSL uporabljal od 20.5.06 do 15.6.07, skupaj 391 dni.

Slika

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 2. Sep 2006 ob 14:51

Kupi 16:9. Tisti HDMI ni vreden pol k****, sploh ne na navadni katodni TV.

#EXTINF:0,HDTV 1
udp://@239.1.1.152:5000

#EXTINF:0,HDTV 2
udp://@239.1.1.180:5000

#EXTINF:0,HDTV 3
udp://@239.1.1.183:5000

#EXTINF:0,Anixe HDTV
udp://@239.1.1.182:5000

#EXTINF:0,Canal+ HDTV
udp://@239.1.1.153:5000

#EXTINF:0,SAT 1 HDTV
udp://@239.1.1.181:5000
Slika Optika od 30.5.2008

RebelYELL
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 27. Avg 2006 ob 02:33
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a RebelYELL » 2. Sep 2006 ob 22:44

Balonar napisal/-a:no pa še jaz zastavim vprašanje .. v imenu fotra .. na Ebayju je kupil tale LCD

http://www.bolha.com/oglas1847784

je ok? .. pa ne za 190K kulkr ta model prodaja ampak za 140K
ta tv sem kupil tudi jaz (o njem sem govoril roryju nekaj postov visje)

je zelo v redu, sploh za to ceno.

popravil bi samo podatek, ki ga je preprodajalec napisal na bovhi: meniji niso samo v 5 jezikih, ampak jih je cel kup - in med njimi je tudi SLOVENSCINA! :)

dostava je z GLS, trajala pa je natancno 7 dni.

aja, za ta televizor nisem nasel kode za amino daljinec, tako da se prek njega zvoka etc. ne da spreminjat. zadevo sem resil z nakupom logitech univerzalnega daljinca (harmony 525), ki ima v svoji banki podatkov tudi kode tako za aminota kot tudi za ta televizor

ce te se kaj zanima, pa vprasi
lp

Odgovori