Stran 1 od 34

Podnapisi + EPG (ni podnapisov, podnapisi v drugem jeziku)

Objavljeno: 23. Feb 2009 ob 12:07
Napisal/-a kekoke
Sicer sem že spraševal ampak odziva s strani "pristojnih" ni bilo. Ker se stvar še kar ponavlja, bi bilo lepo če bi dobil kak pameten odgovor, oziroma bi se motečo zadevo čimprej odpravilo.

Konkretno, včeraj 21:00: Discovery Science, Blueprint for disaster: Hong Kong inferno

Oddaja v angleščini, verjetno oddaja ni bila prevedena v slovenščino, jaz namreč nisem videl podnapisov. Bi jih moral videti?
Če ne,
vse lepo in prav dokler niso bile na vrsti izjave preživelih v njihovem materinem jeziku, brez podnapisov, brez angleškega povzetka, nič. Sedaj pa vprašanje:

a) Ali Discovery Science distribuira programe "kot so", ne glede na jezik, torej v konkretnem primeru pričakuje, da njegovi poliglotski gledalci razumejo mandariščino oziroma kantonščino?

b) Discovery Science iz tedna v teden pozablja vtisniti podnapise v svoje oddaje?

c) Discovery Science pošilja angleške transkripte slovenskemu distributerju v dobri veri, da bo ta poskrbel za slovenski prevod in podnapise, ta pa prevaja samo takrat ko se jim da?

d) Discovery Science pošilja angleške podnapise neangleških delov oddaj slovenskemu distributerju, ampak ta jih po lastni presoji ne pošilja naprej.

e) Discovery Science in slovenski distrubuter pošiljata angleške podnapise T-2, ta pa jih zaradi svoje nevednosti/malomarnosti/tehnične nezmožnosti ne predvaja gledalcem.

f) Predvajanje angleških podnapisov s strani slovenskega operaterja je protizakonito.

Ker le v primerih a in f T-2 ne more prav dosti storitvi za izboljšanje storitve, bi bilo lepo da se razišče vzrok in če se da odpravi motečo zadevo, ki nekatere oddaje naredi popolnoma negledljive (to sicer ne velja za včerajšnji primer).

Re: Podnapisi

Objavljeno: 23. Feb 2009 ob 12:37
Napisal/-a T2_Delavec
Ni slovenskih podnapisov na Discovery Science in na večini drugih kanalov.

Re: Podnapisi

Objavljeno: 23. Feb 2009 ob 12:49
Napisal/-a kekoke
Sicer ne bi dal roke v ogenj, toda občutek imam, da so tudi nekatere oddaje na DScience podnaslovljene, sigurno pa so na DWorld, kjer se pojavlja enak problem.
Ampak to ni bistvo problema, upam da sem bil jasen. Se da za konkretno oddajo ugotoviti, kako je bilo mišljeno razumevanje delov v "kitajščini" s strani evropskih gledalcev, katerim se program prodaja?

Re: Podnapisi

Objavljeno: 23. Feb 2009 ob 12:50
Napisal/-a buneech
Lahko bi bilo vsaj angleško podnaslovljeno, tisti deli, kateri so v drugih jezikih.

Re: Podnapisi

Objavljeno: 23. Feb 2009 ob 15:51
Napisal/-a DeeKay
kekoke napisal/-a:Se da za konkretno oddajo ugotoviti, kako je bilo mišljeno razumevanje delov v "kitajščini" s strani evropskih gledalcev, katerim se program prodaja?
Tudi mene to zanima, ampak mislim, da odgovora ne bova dobila. Se motim?

Re: Podnapisi

Objavljeno: 24. Feb 2009 ob 12:01
Napisal/-a kekoke
NN, včer je bil naporen dan, razumem, danes zgleda bolj mirno. Bi morda danes lahko našel ustrezen organ in naslovil moje vprašanje nanj? Zadeva se verjetno ne bo uštimala sama od sebe, očitno pa še ene par gledalcev moti poleg mene.

Re: Podnapisi

Objavljeno: 24. Feb 2009 ob 12:25
Napisal/-a tomko036
Če uporabim tole temo, včeraj zvečer na Fox Life, nadaljevanka House, podnapisi prehitevali kot pri kakšnem div-x z napačnimi podnapisi, v glavnem težko gledljivo, tudi če obvladaš angleščino. :nevem:

Re: Podnapisi

Objavljeno: 24. Feb 2009 ob 12:31
Napisal/-a poiuztrewq
@tomko: že pokomentirano, vendar še kar brez odziva...

Re: Podnapisi

Objavljeno: 24. Feb 2009 ob 14:43
Napisal/-a Sadarj79
isto je bilo pri meni na total tv. Isto je prehiteval... sranje. Isti problem je bil tudi z drugimi podnapisi (srbski, hrvaški, albanski, makedonski).

Re: Podnapisi

Objavljeno: 24. Feb 2009 ob 15:19
Napisal/-a weby
Ko je že ravno tema o podnapisih - bi lohka prosim zrihtal nazaj podnapise na MTV Adriji? Na VLCju se jih da nastavit, da ne bo kdo reku da ne obstajajo.
Hvala :roll:

Re: Podnapisi

Objavljeno: 24. Feb 2009 ob 19:49
Napisal/-a kekoke
vsem hijackerjem...da bi vam nitka ckrnla :lol:

kar se pa mojega vprašanja tiče, sem izvedel da je T-2 seznanjem s problemom (za razliko od 002) in ga odpravlja.

Re: Podnapisi

Objavljeno: 24. Feb 2009 ob 21:29
Napisal/-a T2_Delavec
Naloga 002 ni dajanje informacij v javnost, ampak SPREJEMANJE tehničnih problemov. Ker je večina problemov istih, jih lahko mnogo odpravijo že takoj tehniki na 002. Če gre za hujše sorte problem, pa morajo stranki reči: "bom dal naprej, gospod". Problem potem dobijo ustrezni tehnični organi (telefonisti, mrežarji, televizijci, internetni varnostniki, filozofi, itd.) ter ga rešijo. Zato je zaželeno, da uporabnik prispeva čimboljši opis napake (simptome piškavega delovanja). :D

Re: Podnapisi

Objavljeno: 24. Feb 2009 ob 22:16
Napisal/-a kekoke
morajo stranki reči: "bom dal naprej, gospod"
pa tud dat naprej bi blo fajn. Jaz sem se dvakrat potrudil da sta gospoda na 002 razumela problem in obakrat sem tudi po daljšem vztrajanju dobil zagotovila, da dajete vi vse podnapise, ki jih dobite tudi nam na sliko in da gre za napako s strani ponudnika signala in vi ne morete nič narediti.

Re: Podnapisi

Objavljeno: 24. Feb 2009 ob 22:24
Napisal/-a T2_Delavec
To je seveda narobe. Vsekakor pa se ni za sekirati, saj je ta problem že pri odgovornih.

Re: Podnapisi

Objavljeno: 24. Feb 2009 ob 23:24
Napisal/-a poiuztrewq
Navadni Nimda napisal/-a:(telefonisti, mrežarji, televizijci, internetni varnostniki, filozofi, itd.)
Da si vsaj enkrat odkrito napisal, zakaj te plačujejo. :twisted: