NAKUP ROUTERJA -Multicast
Re: NAKUP ROUTERJA -Multicast
Ne da se ga kupit in četudi bi ga, nimaš nobenega supporta ali update.
- madpanter
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: T4
- Kraj: Ljubljana
Pozdravljeni.
Trenutno uporabljam Asus RT-AC3200 + tomato. Opažam da je zadnje čase wifi zelo nestabilen pa študiram da bi dal gor asuswrt-merlin. Ima kdo kakšno izkušnjo z udpxy na tem software?
Trenutno uporabljam Asus RT-AC3200 + tomato. Opažam da je zadnje čase wifi zelo nestabilen pa študiram da bi dal gor asuswrt-merlin. Ima kdo kakšno izkušnjo z udpxy na tem software?
Asus RT-AC3200 ali vecina Asus routerjev najbolje deluje z merlin firmwarejem....tudi udpxy pri T-2 deluje perfektno, to ti lahko pove tudi @oyoy....to pa ne velja za telekomove uporabnike....za telekomovo uporabnike pa je openwrt najboljsi, ampak ni pa zaenkrat podprt za Asus routerje...madpanter napisal/-a:Pozdravljeni.
Sent from my Huawei-P10 using Tapatalk
- madpanter
- Starešina
- Paket: T4
vse to jaz vem sam rabim nekoga, ki dejansko uporablja, ker trenutno z tomato imam pač ene zadeve gor v skriptah vklopljene
Zivjo. Imam Asus RT-AC68U. Pa mi ni kakor ne uspe usposobiti da bi gledla Multicast TV na PCju preko tega routerja. Deluje samo pri default T-2
routerju.
Sem poskusil omenjene nastavitve pa ne deluje:

Hvala
routerju.
Sem poskusil omenjene nastavitve pa ne deluje:
Hvala
Jaz na asusu RT-AC68U furam DDWRT. IPTV dela kot mora, ostalo tudi. Je pa merlin sicer malo okrnjen napram ddwrt a deluje in je enostaven za namestitev/konfig.
Se pravi moram nujno dat DDWRT ali Tomato gor?
Za iptv? Ne ni nujno gre tud prek original SW ce se ne motim, a mislim da se ne.
Mislim da bi tole moralo zadostovati ...
https://www.asus.com/us/support/FAQ/1011708/
Mislim da bi tole moralo zadostovati ...
https://www.asus.com/us/support/FAQ/1011708/
-
- Model
- Paket: Oranžni diamant HBO
Vse kar moraš narediti je da vpišeš Udp proxy port. Potem pa je odvisno kje gledaš, včasih je potrebno popraviti playlisto
- hiberleaf
- Model
- Paket: Oranžni diamant HBO
Imaš na T-2 router-ju port v bridge načinu (povezava na ASUS-a)?
- borutz
- Navdušenec
- Kraj: Spodnja Idrija
meni se to zdi greh. Na ta račun ful njegovih security featurjev izgubiš...
Na kakšen način izgubiš security featurje? Nisem dobro razumel kaj misliš.
Dobro, to ni sedaj bistvo, njemu ne dela multicast na pcju ...
Ko sem imel jaz R7000 (včeraj sem prešel na Ubiquiti USG router) tudi meni ni delal multicast na PCju (VLC). Na R7000 sem uporabljal xvortex merlin asuswrt port, dela sicer super. Mi je pa delala IPTV bp preko udpxy (unicast).
Kaj je narobe ne vem, na USG mi dela multicast na VLCju normalno. Probaj izklopiti IGMP snooping, mogoče bo kaj drugače. Tega sicer jaz nisem spreminjal, sem imel oboje vključeno - IGMP proxy (to moraš imeti vklopljeno) ter IGMP snooping.
Bom pa objavil vodič kako se uredi na USG, da dela IPTV, ker ni tako enostavno, kot recimo na Merlin/Tomato/DD-WRT.
Ko sem imel jaz R7000 (včeraj sem prešel na Ubiquiti USG router) tudi meni ni delal multicast na PCju (VLC). Na R7000 sem uporabljal xvortex merlin asuswrt port, dela sicer super. Mi je pa delala IPTV bp preko udpxy (unicast).
Kaj je narobe ne vem, na USG mi dela multicast na VLCju normalno. Probaj izklopiti IGMP snooping, mogoče bo kaj drugače. Tega sicer jaz nisem spreminjal, sem imel oboje vključeno - IGMP proxy (to moraš imeti vklopljeno) ter IGMP snooping.
Bom pa objavil vodič kako se uredi na USG, da dela IPTV, ker ni tako enostavno, kot recimo na Merlin/Tomato/DD-WRT.