amino 130 m(hd)

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1277
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera na FTTH
Kraj: Ljubljana, Dravlje

Re: amino 130 m(hd)

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 1. Jul 2009 ob 09:24

Parallax, od kod ti ideja, da so vsi programi, ki jih lahko gledamo v omrežju T-2, 720p? Mogoče sklepaš po tem, ker ti televizor pri vsakem javi 720p. No, ti jaz povem, da je to zato, ker imaš Amino-ta nastavljenega na 720p in ne zato, ker so vsi programi v tej ločljivosti. Pravzaprav je večina HD programov v ločljivosti 1080i.

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1277
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera na FTTH
Kraj: Ljubljana, Dravlje

Re: amino 130 m(hd)

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 1. Jul 2009 ob 09:58

matjazc napisal/-a:Kar nekaj nas je že, ki nas zanima kako se po novem pride v tovarniške nastavitve na Amino 130m. T-2jevci nam lahko zaupate nov postopek za vstop v tovarniške nastavitve.

Hvala.

Lp
Na lastno odgovornost:
- izklopi Amina (iz el. omrežja)
- odklopi UTP kabel
- priklopi USB tipkovnico
- vklopi Amina
- počakaj na prazen bel zaslon
- pritisni Alt-p na tipkovnici (voila!)

paskob
Znanec
Prispevkov: 65
Pridružen: 17. Jun 2007 ob 17:49
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Re: amino 130 m(hd)

Odgovor Napisal/-a paskob » 1. Jul 2009 ob 21:47

Koko koko jubim te u oko....ni res da so vsi programi HD 1080i.
VSI HD PROGRAMI SO NA 720p.
Ko pride native HD bo zadeva ne 1080i ampak 1080p(progresivnih tisočosemsto)
DRUGO:
To kar ti predlagaš gospodu ni tovarniška nastavitev,ampak zgolj sprememba določenih parametrov v samemu STB-ju.
Fantje ki so pisali program vmesnika so itak spremenili veliko nastavitev v STB-ju.
Le čemu rabiš tovarniško nastavitev?

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1277
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera na FTTH
Kraj: Ljubljana, Dravlje

Re: amino 130 m(hd)

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 1. Jul 2009 ob 22:22

O, pozdravljeni gospod Paško. Kakšna čast. :) . Tvoje pisanje me čudi, saj bi od tako kompetentnega človeka pričakoval večjo natančnost.

Kar se tiče HD, nisem trdil, da so VSI programi 1080i, ampak večina (preberi še enkrat dobro moj post). Če smo natančni, je ločljivost stramov HD programov takale:

- RTS Maribor HD: 1280 x 1080
- Info TV HD: 1280 x 720
- Astra Promo: 1920 x 1088
- Discovery Channel HD: 1920 x 1080
- Fashion TV HD: 1920 x 1088
- History Channel HD: 1920 x 1088
- myZen.tv HD: 1920 x 1088
- National Geographics HD: 1920 x 1088
- Anixe HD: 1920 x 1088
- ARD ZDF HD: 1280 x 720
- Voom HD: 1920 x 1088
- Arte HD: 1280 x 720
- Eurosport HD: 1920 x 1088
- Luxe TV HD: 1280 x 1088
- M2 HD: 1920 x 1088

Kar se pa nastavitev tiče, pa vem, da ne gre za tovarniške nastavitve, ampak za sistemski meni, v katerem lahko med drugim nastaviš vrsto analognega izhoda (Amino 110) oz. ločljivost na HDMI vmesniku (Amino 130). Kolikor vem, je privzeta nastavitev na Aminu 130 720p, kar pa žel bistveno okrni vse tiste programe, katerih stream presega to ločljivost.

paskob
Znanec
Prispevkov: 65
Pridružen: 17. Jun 2007 ob 17:49
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Re: amino 130 m(hd)

Odgovor Napisal/-a paskob » 2. Jul 2009 ob 08:47

O razliki med 1080i in 720p bi se dalo zelo veliko razpravljati.
Skratka 720p je zame HD.
1080i?????
to je zgolj en parameter in nič več.
Vabim te na eno kavico(naš kavni avtomat ima zelo dobro kavo),in bova primerjala sliko na obeh resolucijah.
Imava na čem primerjati,verjemi mi.
Eh takrat bom vesel če mi bo uspelo opaziti tisto kar mi ti pojasnjuješ.
Vsekakor bom vesel obiska.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3032
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: amino 130 m(hd)

Odgovor Napisal/-a Mark » 2. Jul 2009 ob 22:32

Če bosta gledala šport ali hitre gibe na veliki TV bo pomoje razlika opazna še preden šlukneta kavico :mrgreen:

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1277
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera na FTTH
Kraj: Ljubljana, Dravlje

Re: amino 130 m(hd)

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 3. Jul 2009 ob 08:34

Hmm, odvisno, na čem bova gledala. Kolikor sem uspel videt, najnovejši modeli Panasonicovih plazem naredijo s pomočjo odličnega razpletanja (deinterlacing), ki ga imajo vgrajenega, čudeže iz signala 1080i. Če ne bi videl na lastne oči, še sam ne bi verjel, da je lahko gibanje tako tekoče.

Se pa strinjam, da je na navadnem LCDju ob hitrih posnetkih ločljivost 720p veliko bolj gledljiva. Ampak samo v primeru, ko je že izvirna ločljivost programa 720p. Zakaj? Zato, ker je pri T-2 v primeru, če imamo STB nastavljen na 720p, večina programov "umetno" spremenjenih in se ne predvajajo v "originalni" ločljivosti. Deinterlacing (s 25 na 50 slik na sekundo) se izvaja v STBju, ta pa običajno svoje delo opravi veliko slabše kot televizor (če je kolikor toliko spodoben televizor, seveda). Zato imam jaz STB raje nastavljen na 1080i, ostalo pa prepustim televizorju.

BTW, ločljivost 1080i je veliko bolj razširjena (vsaj 80% programov jo uporablja) v Evropi, 720p pa v Ameriki. Glede na to, da so televizorji v zadnjem času res zelo napredovali, mislim, da je naša, Evropska usmeritev, pravilnejša. Seveda hkrati upam, da se bo čim prej uveljavil 1080p.

All
Znanec
Prispevkov: 83
Pridružen: 28. Jan 2008 ob 10:10
T-2: Še nimam
Paket: been there

Re: amino 130 m(hd)

Odgovor Napisal/-a All » 3. Jul 2009 ob 09:08

paskob napisal/-a:Vabim te na eno kavico(naš kavni avtomat ima zelo dobro kavo),in bova primerjala sliko na obeh resolucijah.
Imava na čem primerjati,verjemi mi.
Eh takrat bom vesel če mi bo uspelo opaziti tisto kar mi ti pojasnjuješ.
Vsekakor bom vesel obiska.
Takile obiski so ponavadi tisti ki nalijejo čistega vina.

dolgo časa smo se menili da zvok na radiju ne dela preko SPDIF...pa so vsi rekl da neki narobe delam.......


PS: Nisem več na t-2 ker vas je siol pri meni z optiko prehitel, pa me vseeno zanima ali je to porihtano?

l-note
Znanec
Prispevkov: 98
Pridružen: 17. Jan 2008 ob 15:26
T-2: Že imam
Paket: FTTH

Re: amino 130 m(hd)

Odgovor Napisal/-a l-note » 3. Jul 2009 ob 14:18

Jaz sem pa opazil, da če imam na Motorli 1910 nastavljeno na 720p, mi odreže malo spodnjega roba (najbolje se vidi na Info TV HD, kjer odreže slabo polovico črk v spodnji vrstici in pa na nekem testnem HD programu, kjer so ob robovih prikazane črte). Zdaj sem prestavil na 1080i in je bolje.
Aja, TV in Motorola sta povezana s HDMI-jem, TV je pa HD ready.

Tik-Tak
Znanec
Prispevkov: 59
Pridružen: 1. Sep 2008 ob 20:39
T-2: Že imam
Paket: brezčasna optičarka

Re: amino 130 m(hd)

Odgovor Napisal/-a Tik-Tak » 3. Jul 2009 ob 21:39

All napisal/-a:
Takile obiski so ponavadi tisti ki nalijejo čistega vina.

dolgo časa smo se menili da zvok na radiju ne dela preko SPDIF...pa so vsi rekl da neki narobe delam.......


PS: Nisem več na t-2 ker vas je siol pri meni z optiko prehitel, pa me vseeno zanima ali je to porihtano?
Zgleda da dela, ker imam jaz povezano preko SPDIF in ravnokar poslušam radio.

Še dobro, ker so mi crknili zvočniki na TV. :D
Slika

roman1
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 4. Jul 2009 ob 12:55
T-2: Že imam
Paket: Brezčasna optika

Re: amino 130 m(hd)

Odgovor Napisal/-a roman1 » 4. Jul 2009 ob 13:00

Zdravo!!

Pri meni je najlepša slika ns 576p. Škoda da mi ne deluje passtrough ločljivosti, bila bi najboljša rešitev.
A pri vas deluje??


LP

paskob
Znanec
Prispevkov: 65
Pridružen: 17. Jun 2007 ob 17:49
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Re: amino 130 m(hd)

Odgovor Napisal/-a paskob » 4. Jul 2009 ob 15:07

V večini primerov DELUJE

mitko25
Uporabnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 31. Maj 2007 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: VDSL2 (1/1+TV+TEL)
Kraj: Lokovica, občina Šoštanj

Re: amino 130 m(hd)

Odgovor Napisal/-a mitko25 » 17. Jul 2009 ob 18:45

Živjo.
Pred tednom dnim sem podal zahtevek za zamenjavo IPTV vmesnika in sicer SD za HD vmesnik. Gospodična v Velenju mi je dejala, da lahko dobim Amino 130. Danes pa izvem, da so Aminote nehali ''deliti'' in da bodo prišle Motorolce. Sicer jih ni na zalogi in se ne ve kdaj naj bi bile. :nevem:
Sedaj me zanima koliko bom moral čakati nanjo. Hvala za odgovor.
L.p.M.

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: amino 130 m(hd)

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 17. Jul 2009 ob 19:48

Počakaj - si na seznamu. Motorole so pa na poti.
Optika 100/10

mitko25
Uporabnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 31. Maj 2007 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: VDSL2 (1/1+TV+TEL)
Kraj: Lokovica, občina Šoštanj

Re: amino 130 m(hd)

Odgovor Napisal/-a mitko25 » 17. Jul 2009 ob 20:03

Hvala nimda...Kaj bi T2 brez tebe.. :plosk:

Odgovori