FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Balos
Faca
Prispevkov: 104
Pridružen: 12. Okt 2009 ob 11:01
T-2: Še nimam
Paket: 300/40Mbit, Modri

Re: FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Odgovor Napisal/-a Balos » 3. Sep 2010 ob 01:02

No pac, ostali del je pa takaltak lepo opisan od Seeker na drugi strani.

Balos
Faca
Prispevkov: 104
Pridružen: 12. Okt 2009 ob 11:01
T-2: Še nimam
Paket: 300/40Mbit, Modri

Re: FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Odgovor Napisal/-a Balos » 5. Sep 2010 ob 23:50

za hec sem probal udpxy instalat pri frendu na linksys 54gl in stremat na www. On ima T2. Druga kot x dream keri ma 150KB/s ni delalo oz kockalo ko svija. Ocitno cpu presvoh za stremanje nazven. Lokalno je pa blo smooth. Overclockat pa mi ni pustil. :aa:

Tak da sem kar vredu trofo z netgearom. CPU porabo je sicer kazalo pod 0.40, vendar sumim da to povprecje kaze in da cpu ko stream stekne in upload spet dropne na minimum in se tako nevidi nabijanje.

brizgo
Uporabnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 23. Sep 2009 ob 21:07
T-2: Že imam

Re: FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Odgovor Napisal/-a brizgo » 6. Sep 2010 ob 11:16

Ne vem če je problem v tem. Ko sem jaz to sprobaval, sicer takrat še s programom udprelay na linksys 54gl, sem lahko po internetu streamal od domače (NM) 10 Mb optike do optike v Ljubljani na faksu in sem tekoče lahko gledal vse do švohnejših (MPEG4) HD programov, več mi pa že linija ni prenesla (upload).

SoLoR
Model
Prispevkov: 271
Pridružen: 4. Sep 2007 ob 21:18
T-2: Že imam
Paket: FTTH 500/100

Re: FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 6. Sep 2010 ob 11:26

Stremanje na internet je odvisen od uploda seveda... ceprav optika 10/10 lahko brez problema stremas SD programe v polni kvaliteti ce seveda ne uporabljas uploda za kaj drugega, HD programi pa pac stekajo. Recimo moj frend je pol leta na norveskem studira pa sem mu lepo nastimu stremanje da lahka TV gleda :)

Balos
Faca
Prispevkov: 104
Pridružen: 12. Okt 2009 ob 11:01
T-2: Še nimam
Paket: 300/40Mbit, Modri

Re: FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Odgovor Napisal/-a Balos » 6. Sep 2010 ob 18:02

te pa nevem kaj je narobe. Uploada za drugo definitivno ni nucal.

nejchaf
Uporabnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 7. Apr 2009 ob 18:47
T-2: Že imam

Re: FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Odgovor Napisal/-a nejchaf » 11. Nov 2010 ob 23:20

Torej, šel sem po navodilih od Seekerja na strani 2. S to razliko da nimam nameščenega tomata, ampak dd-wrt. Imam TP-Link WR1043ND.
Administration -> Scripts -> Init -> v to okno copy-pastamo naslednjo skripto in shranimo:
Koda: Izberi vse
sleep 10
/jffs/udpxy -p 1234

4. Administration -> Scripts -> Firewall -> v to okno copy-pastamo naslednjo skripto in shranimo:

Koda: Izberi vse
iptables -A INPUT -p udp -m udp -d 224.0.0.0/4 -j ACCEPT
Pri meni imaš to vse pod enim menijem. Pod Administracija -> Diagnostika in potem spodaj okno z ukazno vrstico, kamor vpišem ukaz ali skripto. Pod tem pa imam potem možnost izbrati - zaženi ukaze, shrani zagon, shrani zasutavitev, shrani požarni zid, shrani skript po meri. Po moji logiko moram potem vpisati prvi script (sleep 10...) v okno in izbrati ''shrani zagon''. Ali ''shrani skript po meri''?. Za drugi skript (iptables...) pa moram izbrati opcijo shrani požarni zid???

Naslednja stvar, ki pa mi ne gre v glavo pa je:
Udpxy ima tudi statusno stran, ki vam kaže podatke o tem kaj dela. Nahaja se na: http://192.168.1.1:1234/status/
Ko želim odpreti stran s temi podatki, mi pač napiše da je ni mogoče odpreti. Je možno, da sem neuspešno prenesel udpxy program na router?

Potem pa še eno vprašanje: zato, da mi multicast ne poplavi linije imam wlan in lan ločen po vodiču iz dd-wrt wiki - http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Se ... N_and_WLAN. Narejem mam bridge iz 192.168.1.1 na 192.168.2.1. Moram torej povsod vpisati prvi ip ali drugi?

brizgo
Uporabnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 23. Sep 2009 ob 21:07
T-2: Že imam

Re: FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Odgovor Napisal/-a brizgo » 13. Nov 2010 ob 00:51

IP je isti kot IP, ki ga vpišeš, da dostopaš do nastavitev routerja. Če ti strani .../status noče odpreti potem ti program udpxy še ne lavfa. Si ponovno pognal router, saj se bo program zagnal šele po ponovnem zagonu (ker si dal v skripto "shrani zagon", torej da se ti ukazi zaženejo vedno ob ponovnem zagonu routerja)? Ali progam lavfa lahko preveriš tako, da vneseš ukaz "ps -A" preko zgoraj omenjene opcije "zaženi ukaz", ki ti izpiše vse procese, ki lavfajo in tam bi mogu bit tud udpxy.

nejchaf
Uporabnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 7. Apr 2009 ob 18:47
T-2: Že imam

Re: FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Odgovor Napisal/-a nejchaf » 13. Nov 2010 ob 07:05

Router sem ponovno zagnal. Ko vpišem ukaz ''ps -A'' , mi zadeva vrne ''ps: invalid option -- A''. Nekaj ne štima, s tem udpxy. Na routerju mam nasnetega, ker sem pogledal v JFFS memory in se zmanjša. Je možno, da se za dd-wrt malenkost drugačni ukazi. Opazil sem tudi, da ko telnetam udpxy in poženem ukaz ''chmod 770 udpxy'', mi ne javi nobenega feedbacka. Je to prav ali bi morali kaj vrnit?

Je možno, da udpxy ni pravi. Mislim, da Seeker v vodiču uporablja tomato firmware. Obstajajo različni udpxy za dd-wrt???

brizgo
Uporabnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 23. Sep 2009 ob 21:07
T-2: Že imam

Re: FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Odgovor Napisal/-a brizgo » 13. Nov 2010 ob 11:07

Ne program je isti za Tomato ali dd-wrt. Potem daj pa samo ukaz "ps" (lahko ga poženeš tudi v telnetu) brez argumentov in bi ti moralo izpisati zagnane procese in tam bi moral biti tudi udpxy.

chmod najbrš ne izpiše nič, samo spremeni pravice, kar lahko pogledaš z "ls -all" (po zagonu tega ukaza bi za udpxy moralo po moje pisati "-rwxrwx---"; za zagon tega ukaza ("ls -all") moraš seveda biti v istem direktoriju, kjer je nasnet udpxy).

nejchaf
Uporabnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 7. Apr 2009 ob 18:47
T-2: Že imam

Re: FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Odgovor Napisal/-a nejchaf » 13. Nov 2010 ob 15:27

Ko poženem ''ps'', udpxy ni na seznamu. ''-rwxrwx'' pa je dodan med pravicami. Sklepam, da bi moral biti na 770 vrstici
Slika

Sem pisal tudi na dd-wrt forum. Pravijo da naj bi bil kriv udpxy. Da je za Atheros based devices druga verzija. Namesto ''mipsel'', samo ''mips''. Dobil sem neko mips verzijo http://sourceforge.net/projects/udpxy/ verzijo. Samo je struktura čisto drugačna kot pri mipsel :(

brizgo
Uporabnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 23. Sep 2009 ob 21:07
T-2: Že imam

Re: FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Odgovor Napisal/-a brizgo » 13. Nov 2010 ob 16:31

Drugače je tudi za dd-wrt enaka verzija, če ima router Brodcom čip, medtem ko pa za Atheros ne vem, morda res ne velja. Kaj pa če probaš iz mape /jffs direktno pognat npr. "udpxy -p 1234" in še enkrat preverit pognane programe z ukazom "ps". Pri meni se nato na seznamu pokaže tudi udpxy.

Drugače pa se motiš, ne bo na 770 vrstici saj "770" pomeni katera dovoljenja ima program, vrstica bo ena čist naključna (označuje identifikacijsko številko procesa).

To verzijo, ki so ti jo dali je .tgz ali .ipk, saj če je .tgz so ti dali celotno izvorno kodo (program še ni preveden), tako da boš moral najti prevedeno verzijo ali pa jo sam prevesti (kar pa verjetno ne znaš)?

nejchaf
Uporabnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 7. Apr 2009 ob 18:47
T-2: Že imam

Re: FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Odgovor Napisal/-a nejchaf » 13. Nov 2010 ob 17:05

Poizkusil pognati iz mape jffs: javi ''-sh: udpxy: not found''
Pod procesi ga še vedno ni.

Hm, prevesti pa res ne znam. Sem malo pogooglal pa tudi kakšne drugačne verzije nisem našel. Ali pa ne znam prav iskat.

nejchaf
Uporabnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 7. Apr 2009 ob 18:47
T-2: Že imam

Re: FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Odgovor Napisal/-a nejchaf » 13. Nov 2010 ob 18:44

Nekaj sem našel na dd-wrt wiki - http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Ip ... utorial%29.
Odprl sem link za Atheros packages in pobrskal za udpxy. Našel file z imenom ''udpxy_1.0-Chipmunk-16-1_atheros.ipk''. V tej datoteki je file z imenom ''udpxy'', ravno tako kot v mipsel verziji. Spodaj je opis:
To install a package on non-mipsel hardware:
1) Download the .ipk file for the package you want to a convenient place on your router (e.g. /tmp). The file name will probably look like <packagename>_<version>_<hardwarename>.ipk.
2) Run ipkg -d <dest> install <filename>.ipk
Torej jaz lahko telnetam datoteko ''udpxy_1.0-Chipmunk-16-1_atheros.ipk'' v mapo jffs z ukazom ''wget http://potdatoteke/udpxy_1.0-Chipmunk-16-1_atheros.ipk''?

Oziroma, če ne, kako prirediti zgornji ukaz, da mi bo to nasnelo na router. Ipk file imam shranjen na naslovu http://dl.dropbox.com/u/14874611/udpxy_ ... theros.ipk

brizgo
Uporabnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 23. Sep 2009 ob 21:07
T-2: Že imam

Re: FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Odgovor Napisal/-a brizgo » 13. Nov 2010 ob 18:59

Ja lahko z ipkg, samo po moje boš morel naštimati še ene nastavitve tega programa, tako da ti je bolje, da narediš tako kot pri mipsel verziji in v tem .ipk poiščeš binarno datoteko in to prepišeš čez "mipsel" verzijo udpxy. Da se ne boš mučil z iskanjem binarne datoteke, sem ti jo jaz izluščil, zdaj pa naredi po navodilih v tej temi.

udpxy binarno datoteko sem ti dal v zip, to odzipaj in se ravnaj po navodilih.
Priponke
udpxy.zip
(27.63 KiB) Prenešeno 1223 krat

nejchaf
Uporabnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 7. Apr 2009 ob 18:47
T-2: Že imam

Re: FTTH + udpRelay + VLC/NMT

Odgovor Napisal/-a nejchaf » 13. Nov 2010 ob 19:37

Uspelo mi je zagnati udpxy. Statusna stran udpxy izpiše:
Slika

Slike prek vlc še vedno ni.

edit: Takoj ko poženem POPTV ali KanalA v VLC, se mi stran potem spremeni v takle, po 10s pa spet v zgornjo statusno stran:
Slika

Odgovori