Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Vse o T-2 IP televiziji
CallMeAl
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 24. Apr 2008 ob 21:05
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Odgovor Napisal/-a CallMeAl » 8. Mar 2010 ob 13:51

gulikoza, hvala za nasvet!

No, pa da ne bom samo šimfal kako bi moral T2 blokirati promet na IPTV portih - v problemih se lahko najde tudi priložnosti. Če prav razmišljam, lahko T2 IPTV omrežje uporabim, da shaream mrežo z drugimi T2 uporabniki (nenazadnje bi lahko shareal tudi internet, če ima kdo naročen samo IPTV)? Vprašanje je samo kako nastaviti security... na tem področju sem bolj nov, zato si težko predstavljam kako bi bilo kaj takega najbolje (in tudi cenovno ugodno) skonfigurirati. Ima kdo kakšen predlog kako bi se kaj takega zvezalo in nastavilo?
(Se opravičujem, če je o tem že potekala debata - nisem je uspel najti - in v tem primeru prosim za link na temo)

Hvala za odgovore!

Odisej
Faca
Prispevkov: 131
Pridružen: 1. Okt 2006 ob 14:16
T-2: Že imam

Re: Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Odgovor Napisal/-a Odisej » 13. Mar 2010 ob 20:31

Na VDSL2 in optiki lahko pelješ en UTP kabel iz modema, potem pa switch in pelješ naprej na PC in Amino.....to dela 100%
Slika

Elfstone6
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 8. Sep 2015 ob 07:43
T-2: Že imam

Re: Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Odgovor Napisal/-a Elfstone6 » 8. Jul 2017 ob 18:10

Prišel sem v situacijo, ko bi bilo najbolje in najlažje IPTV in internet prenašati po enem kablu. Nekako mi nobena od možnosti, ki so opisane tu ne deluje. Modem je SmartCOM SV2M104. Na voljo imam 2x GB switch TP-LINK TL-SG105 in ruter AC68u.

raceboy
Faca
Prispevkov: 148
Pridružen: 23. Okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Odgovor Napisal/-a raceboy » 12. Jul 2017 ob 20:34

...techtrade ima ze narejeno zadevo, ce se ti noce zick premetavat ....sem sprobal pri par strankah. " http://www.techtrade.si/product.asp?pf_ ... pt_id=9060 " s tem da rabis se I-clen vmes. " http://www.techtrade.si/product.asp?pf_ ... pt_id=9060 " Je pa se vedno omejitev 100Mbit :)

wickedboy
Faca
Prispevkov: 140
Pridružen: 3. Okt 2015 ob 12:06
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Odgovor Napisal/-a wickedboy » 13. Jul 2017 ob 21:20

...techtrade ima ze narejeno zadevo, ce se ti noce zick premetavat ....sem sprobal pri par strankah. " http://www.techtrade.si/product.asp?pf_ ... pt_id=9060 " s tem da rabis se I-clen vmes. " http://www.techtrade.si/product.asp?pf_ ... pt_id=9060 " Je pa se vedno omejitev 100Mbit :)

"Delitev internetne linije ali delitev IPTV linije (ni mogoče uporabiti isti kabel za IPTV in internet)"!!! Po mojih izkušnjah ne deluje vedno

TgT
Nadebudnež
Prispevkov: 359
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Dobrava pri Slov.Konjicah
Kontakt:

Re: Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Odgovor Napisal/-a TgT » 14. Jul 2017 ob 21:51

Kolegu deluje brez problema.
Hit'n'Run ;-)

raceboy
Faca
Prispevkov: 148
Pridružen: 23. Okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Odgovor Napisal/-a raceboy » 21. Jul 2017 ob 08:43

wickedboy napisal/-a:...techtrade ima ze narejeno zadevo, ce se ti noce zick premetavat ....sem sprobal pri par strankah. " http://www.techtrade.si/product.asp?pf_ ... pt_id=9060 " s tem da rabis se I-clen vmes. " http://www.techtrade.si/product.asp?pf_ ... pt_id=9060 " Je pa se vedno omejitev 100Mbit :)

"Delitev internetne linije ali delitev IPTV linije (ni mogoče uporabiti isti kabel za IPTV in internet)"!!! Po mojih izkušnjah ne deluje vedno

...to je misljeno, da ne deluje kot switch ... so parice pravilno razdeljene notr 4 pa 4. sm ga odprl :)

urosk
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 31. Maj 2018 ob 20:29
T-2: Že imam
Paket: Optika 10/10

Re: Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Odgovor Napisal/-a urosk » 5. Feb 2019 ob 15:04

Živ,

preselil sem se v hišo, kjer imam v utility speljane vse UTP kable iz hiše. V utility bom dal en switch, na katerega bom vse kable vezal, sam switch bom dal pa v T2 router. Ali lahko na switch priklopim tudi UTP kable, ki so namenjeni za TV? Nekaj sem bral o bridged mode-u pa VLANih, pa NLSju, vendar mi ni čisto jasna zadeva. Bi rabil prov posebej switch za to?

espacious
Znanec
Prispevkov: 62
Pridružen: 18. Feb 2016 ob 16:12
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Odgovor Napisal/-a espacious » 5. Feb 2019 ob 15:48

Lahko daš ločen switch za data (iptv) lahko daš vse na enega ampak glej da podpira multicast promet. Lahko tudi z vlani ločiš. Pri siolu se da pri t2 nevem za 100% (kateri so vlan id-ji)

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 743
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 6. Feb 2019 ob 11:03

Če imaš opcijo, daj TVje direktno v T-2.

Lp
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
ddusan
Uporabnik
Prispevkov: 37
Pridružen: 10. Jul 2009 ob 15:04
T-2: Že imam

Re: Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Odgovor Napisal/-a ddusan » 6. Feb 2019 ob 12:05

Za začetek preveri, če boš imel multicast ali hls. ;-)

urosk
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 31. Maj 2018 ob 20:29
T-2: Že imam
Paket: Optika 10/10

Re: Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Odgovor Napisal/-a urosk » 6. Feb 2019 ob 12:18

Kaj je sploh razlika med tema dvema? Informacije sicer imam, da HLS ne dobiš kar tako.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1625
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 6. Feb 2019 ob 12:25

Pri HLS lahko STB priklopiš kamorkoli (tudi na svoj router, za nat, itd). Pri multicastu pa potrebuješ za IPTV ločeno mrežo (managed switch, na katerem lahko ločiš porte).

mbbigm
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 8. Feb 2019 ob 22:23
T-2: Še nimam

Re: Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Odgovor Napisal/-a mbbigm » 8. Feb 2019 ob 22:51

Zdravo

Sem nov uporabnik in me zanima par stvari. Prosim za pomoč.
Sedaj sem na Telekomovi optiki, Modri paket 100/20 (potekla vezava), vendar bi rad preklopil na T-2 (oranžni diamant 500/100).
Trenutno imam en UTP kabel razdeljen na dva (4/4 parice), direktno povezano iz modema na TV (STB - "box") in PC.
Ker ta varianta z novo hitrostjo ni več mogoča, me zanima prenos obeh (TV/NET) hkrati po enem celem UTP-ju (mojega bi seveda moral združit nazaj).

1. Zanima me kje izvem ali bom imel multicast ali HLS? Na tehnični pomoči T-2? Ter ali lahko rečem, da imam samo en UTP in mi naj dajo HLS. Najverjetneje pa je to odvisno od lokacije?

2. Kakšen mora bit switch, ki nato razdeli naprej kable za TV in NET (PC). Kateri so maneged switch? Do nastavitev switcha dostopam enako kot naprimer do nastavitev rooterja?

3. Kakšne so slabosti omenjene rešitve v primerjavi, če bi imel dva UTP-ja. Vsakega posebej vezanega za TV in NET?

hvala za pomoč

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1625
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Prenos IPTV in Internet signala na enem UTP

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 8. Feb 2019 ob 23:05

Preveri, če boš sploh lahko imel 500/100... T-2 preko Telekomove optike marsikje ponuja max 100/20.

Odgovori