Katastrofalna slika na TV SLO 2

Vse o T-2 IP televiziji
Zaklenjeno
seth
Nergač
Prispevkov: 634
Pridružen: 15. Apr 2008 ob 17:08
T-2: Že imam
Paket: Internet, TV

Re: Katastrofalna slika na TV SLO 2

Odgovor Napisal/-a seth » 14. Okt 2011 ob 19:19

Nima veze kdo uporablja WSS, gledalci to na koncu vidimo in je nagravžno ter zelo moteče! Tudi danes Video zid ni v HD... Čez teden so imeli težave s sliko ali zvokom... Totalno neresni na RTV!

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7262
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Katastrofalna slika na TV SLO 2

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Okt 2011 ob 19:24

kaj ko bi se preselili na forum o rtvslo (če obstaja) ker tole nikamor ne pelje....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

seth
Nergač
Prispevkov: 634
Pridružen: 15. Apr 2008 ob 17:08
T-2: Že imam
Paket: Internet, TV

Re: Katastrofalna slika na TV SLO 2

Odgovor Napisal/-a seth » 14. Okt 2011 ob 19:42

Naj se T-2 pritoži na RTV, ker (tudi) T-2 zagotavlja signal in pošilja položnice. T-2 (kot firma) ima večjo moč kot posamezni gledalec, bojda.

Da še dodam, če še nisi videl v drugi temi: NAT GEO WILD HD že kocka cel teden.

nik2
Navdušenec
Prispevkov: 515
Pridružen: 12. Sep 2008 ob 13:57
T-2: Že imam
Paket: 10/10 optika
Kraj: Ljubljana - Dravlje

Re: Katastrofalna slika na TV SLO 2

Odgovor Napisal/-a nik2 » 14. Okt 2011 ob 21:55

seth za besedo gledalec bi moral postaviki piko in stem končati svoj stavek. Se pa 100% strinjam stabo...

seth
Nergač
Prispevkov: 634
Pridružen: 15. Apr 2008 ob 17:08
T-2: Že imam
Paket: Internet, TV

Re: Katastrofalna slika na TV SLO 2

Odgovor Napisal/-a seth » 15. Okt 2011 ob 11:06

Vem. Danes spet čarovnije pri F1... Posnetek Q3 seveda upscale. Formulo bi lahko predvajali tudi z 5.1 zvokom. Samo hrčki na RTV neznajo ali nočejo mleti prostorskega zvoka.
Prav tako gimnastika snemana v HD predvajali pa spet niso...

peterdoo
Model
Prispevkov: 203
Pridružen: 22. Jan 2007 ob 19:50
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Katastrofalna slika na TV SLO 2

Odgovor Napisal/-a peterdoo » 15. Okt 2011 ob 18:04

SLO HD je eksperimentalni/testni program, ki ni vpisan v razvidu medijev.

V Zakonu o medijih piše:
Operater ne sme omogočiti razširjanja radijskega ali televizijskega programa izdajatelju, ki spada pod jurisdikcijo Republike Slovenije, če program ni vpisan v razvid pri pristojnemu ministrstvu.

Z globo od 2.000.000 do 15.000.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, če kot operater omogoči izdajatelju, ki spada pod jurisdikcijo Republike Slovenije, razširjanje radijskega ali televizijskega programa, če program ni vpisan v razvid pri pristojnem ministrstvu (četrti odstavek 112. člena).
T-2 kot operater deluje torej na robu legalnosti. Če bi imeli posebej "SLO1 (HD)" in "SLO2 (HD)" ne bi bilo problema, ker SLO1 in SLO2 sta vpisana v razvidu, SLO HD pa ni.

seth
Nergač
Prispevkov: 634
Pridružen: 15. Apr 2008 ob 17:08
T-2: Že imam
Paket: Internet, TV

Re: Katastrofalna slika na TV SLO 2

Odgovor Napisal/-a seth » 15. Okt 2011 ob 22:06

Vsi TV operaterji potem kršijo zakon. Trenutno Prašna dežela v HD, a spet nikjer nobene označbe...
"SLO HD je eksperimentalni/testni program, ki ni vpisan v razvidu medijev." S tem tudi že nategujejo 3 leta. Eksperimentirano naj lokalno ne pa, ko oddajajo!

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Prispevkov: 1454
Pridružen: 1. Jun 2007 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: Katastrofalna slika na TV SLO 2

Odgovor Napisal/-a Fry » 16. Okt 2011 ob 06:03

RTV ne oddaja HD. Za to nima ne radijskega dovoljenja ne oddajnika.
APEK noče izdati dovoljenja, čeprav je RTVSlo zanj že zdavnaj zaprosil.

Kot je peterdoo napisal, je razširjanje HDSlo programa v kabelskih in IP sistemih "na meji legalnosti"

Zato se RTV opremlja predvsem s tehniko za snemanje (produkcijo), predvajanje pa je na stranskem tiru, kjer je očitno nekaj ozkih grl.

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2050
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Katastrofalna slika na TV SLO 2

Odgovor Napisal/-a webmaher » 16. Okt 2011 ob 16:19

Nacionalko bi bilo itak potrebno ukiniti, ves denar pa nameniti za reveže ... edino morda Oddajniki in zveze bi bili lahko svoja firma :-)
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Scrubsv2

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Prispevkov: 1454
Pridružen: 1. Jun 2007 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: Katastrofalna slika na TV SLO 2

Odgovor Napisal/-a Fry » 17. Okt 2011 ob 05:52

No, potem je itak odvečno razburjenje, če je HD upscale, je ali ni prostorski zvok, ....., kajneda?

seth
Nergač
Prispevkov: 634
Pridružen: 15. Apr 2008 ob 17:08
T-2: Že imam
Paket: Internet, TV

Re: Katastrofalna slika na TV SLO 2

Odgovor Napisal/-a seth » 19. Okt 2011 ob 20:47

No video zid od tega tedna ni več v HD! Banda nategovalska.

seth
Nergač
Prispevkov: 634
Pridružen: 15. Apr 2008 ob 17:08
T-2: Že imam
Paket: Internet, TV

Re: Katastrofalna slika na TV SLO 2

Odgovor Napisal/-a seth » 23. Okt 2011 ob 12:35

Smučanje v HD... A nobene oznake... Seveda posnetki in prispevki RTV produkcije upscale.

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2050
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Katastrofalna slika na TV SLO 2

Odgovor Napisal/-a webmaher » 24. Okt 2011 ob 00:49

kako misliš nobene oznake ... v logotu imaš na levem robu zgoraj HD...
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Scrubsv2

seth
Nergač
Prispevkov: 634
Pridružen: 15. Apr 2008 ob 17:08
T-2: Že imam
Paket: Internet, TV

Re: Katastrofalna slika na TV SLO 2

Odgovor Napisal/-a seth » 24. Okt 2011 ob 01:13

Na katerem koli sporedu.

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Prispevkov: 1454
Pridružen: 1. Jun 2007 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: Katastrofalna slika na TV SLO 2

Odgovor Napisal/-a Fry » 24. Okt 2011 ob 14:23

Super!
Potem te nič več ne bo moglo motiti.

Zaklenjeno