Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
SašoK
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 10. Dec 2015 ob 13:49
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+TV

Re: Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Odgovor Napisal/-a SašoK » 10. Dec 2015 ob 14:03

Pozdravljeni.

Zanima me sledeče.

Trenutno imam set-top box od proizvajalca Arris model (VIP 1113), dobil sem čisto novega. Pred tem obdobjem sem imel na starem naslovu (vmes sem se selil in se je oprema zamenjala) vsaj na pogled enak set-top box (črno ohišje, tudi daljinca sta videti enaka) je pa res, da nisem pogledal uradne oznake.

Na starem naslovu se je naprava povezala z televizorjem (Samsung UE46f6400) kar je pomenilo 1 daljinec, ta set-top box pa se noče povezat. Preveril sem in IR extender od TV-ja in dela normalno z ostalo HIFI opremo, ARRIS-a pa ne prime. V nastavitvah univerzalnega daljinca sem poskusil z vsemi ARRIS modeli pa ne prime nobenega.

Kakšna ideja, T2 nima odgovora?

Lp. Sašo

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1281
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Odgovor Napisal/-a Skorc » 10. Dec 2015 ob 15:08

Na starem naslovu si imel Motorolo. Novi daljinci od Arrisa nimajo tipke TV, kar pomeni, da ne moreš upravljati TV-ja.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

SašoK
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 10. Dec 2015 ob 13:49
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+TV

Re: Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Odgovor Napisal/-a SašoK » 10. Dec 2015 ob 15:26

Na set-top box-u je pisalo na zgornji strani Arris, enako na daljincu, je pa res, da nevem če je bil VIP1113. Da ne bo pomote prej sem uporabljal daljinec od TV Samsung, ARRIS je bil povezan preko IR extenderja (daljinca ARRIS nisem potreboval).

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2225
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Odgovor Napisal/-a RobertM » 10. Dec 2015 ob 18:32

Kode za Motorolo 1003 in Arris1113 so enake.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

N7
Model
Prispevkov: 206
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:39
T-2: Že imam
Paket: all inclusive

Re: Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Odgovor Napisal/-a N7 » 13. Dec 2015 ob 22:17

starfotr napisal/-a:Tu so navodila za dalinec in vse kode.

Motorolinem dalincu se na vsake toliko zmeša, treba ga je resetirati (tudi piše v tem dokumentu) in na novo nastaviti s kodo televizije oziroma druge naprave.

http://www.tustelekom.si/downloads/IPTV_guide.pdf

Strani od 35 naprej.
Jaz imam še "star" daljinec, pa bi ga rad uporabil za ugašanaje LG TV-ja. Zgornji link ne deluje več, ima kdo spisek kod in navodila?

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Odgovor Napisal/-a oyoy » 13. Dec 2015 ob 22:26

Slika
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 13. Dec 2015 ob 22:29

koda za LG: 018
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

blackmack
Navdušenec
Prispevkov: 624
Pridružen: 7. Okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + 1TV

Re: Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Odgovor Napisal/-a blackmack » 17. Dec 2015 ob 10:45

Mene zanima, če imata Arris in Motorola enake kode daljincev oz. če deluje Motorolin daljinec tudi z Arrisom. Imam namreč problem, da mi puščica gor in dol od Motorole vklapljata HTS od Philipsa in bi mogoče zamenjava Motorole za Arris kaj pomagala.
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2225
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Odgovor Napisal/-a RobertM » 17. Dec 2015 ob 10:54

Katera Motorola-jih imamo vec.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

blackmack
Navdušenec
Prispevkov: 624
Pridružen: 7. Okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + 1TV

Re: Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Odgovor Napisal/-a blackmack » 17. Dec 2015 ob 11:02

Aja 1003 sem vzel. Hm kolikor gledam datasheet naj bi imel Arris RF remote rabil pa bi IR zaradi univerzalca.
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2225
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Odgovor Napisal/-a RobertM » 17. Dec 2015 ob 19:40

Trenutni modeli so Motorola 1003 in Arris 1113 in oba delujeta na enakih kodah.
Na obeh se lahko uporabljata MRCU180 in Rex, ki delujeta na enakemu IR standardu.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

blackmack
Navdušenec
Prispevkov: 624
Pridružen: 7. Okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + 1TV

Re: Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Odgovor Napisal/-a blackmack » 17. Dec 2015 ob 19:54

Hvala. Bom si vseeno probal sposodit v poslovalnici remote za arrisa, da vidim če tudi povzroča konflikt.
Slika

BoruTi
Faca
Prispevkov: 181
Pridružen: 29. Jul 2008 ob 18:38
T-2: Že imam
Paket: 10/10, Iptv

Re: Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Odgovor Napisal/-a BoruTi » 18. Dec 2015 ob 10:26

Pozdravljeni!

Na novem naslovu sem dobil Arrisa in nov daljinski brez tistih tipk tv, itd...zanima me, ali lahko grem v poslovalnico in zamenjam daljinca, ki bi imel tv, av, .... in bo delal na arrisu

zdaj imam tole: http://www.idigilive.com/data/slider/1_3.jpg

Zanima me, ali bi ta daljinec deloval z Arrisom, da bi lahko uporabljal kot univerzalni daljinec, kot sem ga lahko prej: http://pagalba.teo.lt/sites/pagalba.teo ... ltelis.jpg

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 18. Dec 2015 ob 11:38

daljincev ki so imeli zgoraj tipke (univerzalni) TV /STB / AUX bo zmeraj manj, tako da se bo potrebno navaditi na ta model daljinca, ki pa žal ni univerzalen.

probaj na poslovalnici.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Gllmour
Uporabnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 24. Jun 2014 ob 18:14
T-2: Že imam

Re: Nastavitve daljinskih upravljalnikov

Odgovor Napisal/-a Gllmour » 14. Jan 2016 ob 15:02

Mam univerzalni daljinec Philips SRP5004 in Motorolo VIP 1510, nikakor mi jih ne uspe spariti. Je morda komu uspelo narest kaj podobnega? Kode za Arris sploh ne najdem, ce bi to sploh kaj pomagalo v tem primeru.

Odgovori