Nedelovanje in motnje določenega programa

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
Buda
Znanec
Prispevkov: 52
Pridružen: 2. Maj 2014 ob 14:23
T-2: Že imam
Paket: T2 optika, T4 Giga
Kraj: Nova Gorica

Re: Nedelovanje in motnje določenega programa

Odgovor Napisal/-a Buda » 4. Maj 2020 ob 18:23

Ne deluje zvok na BBC First. Preiskusil sem tudi vklopt/izklopt hdmi pretok zvoka, a ni učinka, vse je mute. Imam pa vmesnik Xiaomi M8 box 3. Na drugih kanalih se sliši vse ok :(
T-2 je milina za oči... Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1900
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Nedelovanje in motnje določenega programa

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 4. Maj 2020 ob 18:31

BBC First ima dva zvočna zapisa... en je surround, drug pa stereo. Poskusi še to zamenjat (v meniju "Predvaja se").

Uporabniški avatar
Buda
Znanec
Prispevkov: 52
Pridružen: 2. Maj 2014 ob 14:23
T-2: Že imam
Paket: T2 optika, T4 Giga
Kraj: Nova Gorica

Re: Nedelovanje in motnje določenega programa

Odgovor Napisal/-a Buda » 4. Maj 2020 ob 19:33

mikrohard napisal/-a:
4. Maj 2020 ob 18:31
BBC First ima dva zvočna zapisa... en je surround, drug pa stereo. Poskusi še to zamenjat (v meniju "Predvaja se").
Deluje. Sem rešil. Hvala :owned: :pivo:
T-2 je milina za oči... Slika

Uporabniški avatar
Surfer
Navdušenec
Prispevkov: 683
Pridružen: 24. Sep 2006 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: all in one :)

Re: Nedelovanje in motnje določenega programa

Odgovor Napisal/-a Surfer » 17. Maj 2020 ob 07:30

Travelxp HD ima napačen EPG in časovno zamaknjene podnapise. App.
Slika 8)

Uporabniški avatar
Surfer
Navdušenec
Prispevkov: 683
Pridružen: 24. Sep 2006 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: all in one :)

Re: Nedelovanje in motnje določenega programa

Odgovor Napisal/-a Surfer » 20. Maj 2020 ob 20:17

Arcadia TV HD ima bele podnapise brez obrobe. Težko berljivi.
Slika 8)

bender33
Faca
Prispevkov: 194
Pridružen: 23. Feb 2009 ob 21:21
T-2: Še nimam
Paket: EON Light

Re: Nedelovanje in motnje določenega programa

Odgovor Napisal/-a bender33 » 20. Maj 2020 ob 22:22

kot kaže so isti tudi na izvoru

https://www.youtube.com/watch?v=yJ7_LkgLBa4

shon
Novinec
Prispevkov: 21
Pridružen: 17. Avg 2018 ob 20:52
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant hbo

Re: Nedelovanje in motnje določenega programa

Odgovor Napisal/-a shon » 21. Maj 2020 ob 14:27

Cinemax 2 že 2 dni kocka.

Mango
Novinec
Prispevkov: 19
Pridružen: 24. Nov 2006 ob 13:24
T-2: Že imam
Paket: Internet (8/1) + TV
Kraj: Trebnje

Re: Nedelovanje in motnje določenega programa

Odgovor Napisal/-a Mango » 23. Maj 2020 ob 21:40

Mogoče indijansko vprašanje, pa vendar ... upam na odgovor (manj indijanski od postavljenega vprašanja :D )

Nov televizor, UHD, 4K, STB Motorola VIP1003 s HDMI ... pa vendar precej programov v shemi, ki so označeni kot "HD" (in sploh vsi, ki so v shemi označeni kot 4K) prikaže v črnini s pripisom "Na tej napravi ogled programa ni mogoč" :( (npr. Eurosport 1 in 2 v HD) Preko T-2 daljinca sem v "Nastavitve > Nastavitve naprave > Kakovost slike - izbral 1080p ... ampak to je pa vse.

- ker se ne spoznam najbolj na vse tehnikalije, me zanima, ali je zmožnost predvajanja programov v Full HD/4K tehnologiji odvisen tudi od hitrosti internetne linije, ki jo imam trenutno zakupljeno pri T-2? Nimam optike, še vedno sem zbiratelj bakra, linija 10/2 mb :(
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1900
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Nedelovanje in motnje določenega programa

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 23. Maj 2020 ob 21:47

T-2 lahko na daljavo določi, kakšno kvaliteto naj tvoj STB predvaja. 4K na 1003 tehnično ni možen, HD imaš pa verjetno izklopljen zaradi linije (čeprav je 10mbit/s dovolj za 720p). Če imaš samo en TV, jih pokliči in zahtevaj, da ti omogočijo gledanje HD-ja. Če imaš dva TV-ja, zna biti pa že problem. 4K na tvoji liniji je pa nemogoč.

Mango
Novinec
Prispevkov: 19
Pridružen: 24. Nov 2006 ob 13:24
T-2: Že imam
Paket: Internet (8/1) + TV
Kraj: Trebnje

Re: Nedelovanje in motnje določenega programa

Odgovor Napisal/-a Mango » 23. Maj 2020 ob 22:48

mikrohard napisal/-a:
23. Maj 2020 ob 21:47
T-2 lahko na daljavo določi, kakšno kvaliteto naj tvoj STB predvaja. 4K na 1003 tehnično ni možen, HD imaš pa verjetno izklopljen zaradi linije (čeprav je 10mbit/s dovolj za 720p). Če imaš samo en TV, jih pokliči in zahtevaj, da ti omogočijo gledanje HD-ja. Če imaš dva TV-ja, zna biti pa že problem. 4K na tvoji liniji je pa nemogoč.
imam samo en TV. No, bom poklical pa vidim, v čem je stvar :) Da bo linija malo prešibka za 4k, sem sklepal že sam, ampak HVALA ti za potrditev tega suma :pivo:
Slika

Uporabniški avatar
Surfer
Navdušenec
Prispevkov: 683
Pridružen: 24. Sep 2006 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: all in one :)

Re: Nedelovanje in motnje določenega programa

Odgovor Napisal/-a Surfer » 26. Maj 2020 ob 01:18

T-2 app : nastavitev "Razmerje slike" ne deluje prav.

Nastavitev "Nespremenjeno" bi morala vedno pokazat sliko v pravilnem razmerju, s črnimi robovi ob strani pri 4:3.

Nastavitev "Celoten zaslon" v veliki večini primerov kaže pravilno. Razen pri določenih oddajah, ki so 4:3, te pa napačno raztegne na 16:9. (Trenutno npr. Maščevalec na Planet TV HD)
Slika 8)

weby
Navdušenec
Prispevkov: 545
Pridružen: 15. Okt 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Nedelovanje in motnje določenega programa

Odgovor Napisal/-a weby » 26. Maj 2020 ob 07:50

Planet TV sam od sebe raztegne sliko, nikoli ne oddajajo v 4:3.
Slika <-- Čakal 33 dni

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1900
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Nedelovanje in motnje določenega programa

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Maj 2020 ob 07:51

Celoten zaslon vedno raztegne sliko čez cel zaslon (naredi iz 4:3 popačen 16:9)... tako da je to pričakovano. Nespremenjeno bi morala pa pokazat vsebino vedno v originalnem razmerju s črnimi robovi levo/desno ali spodaj/zgoraj. Nisi pa napisal, kaj točno je narobe pri originalnem razmerju.

PS: treba se je zavedat, da nekateri že oddajajo popačeno sliko. Potem imaš pa še določene naprave (starejši philips tv-ji in kakšni čudni kitajci, ki ne upoštevajo nastavitev).

Uporabniški avatar
Surfer
Navdušenec
Prispevkov: 683
Pridružen: 24. Sep 2006 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: all in one :)

Re: Nedelovanje in motnje določenega programa

Odgovor Napisal/-a Surfer » 26. Maj 2020 ob 08:45

Ok, ampak nastavitev je napačno poimenovana.

Enaka težava: trenutno na Planet Plus HD, serija "Sijaj" je zopet raztegnjena iz 4:3 na 16:9.
Slika 8)

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1900
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Nedelovanje in motnje določenega programa

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Maj 2020 ob 09:12

Kako bi pa ti poimenoval?

Planet sam razteguje... tukaj ti nastavitve v aplikaciji ne pomagajo.

Odgovori