Amino 130?

Vse o T-2 IP televiziji
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Pizzicato
Model
Prispevkov: 344
Pridružen: 25. Avg 2006 ob 16:13
T-2: Že imam
Paket: internet + telefon +iptv +hdtv
Kraj: slovenske konjice

Odgovor Napisal/-a Pizzicato » 2. Dec 2006 ob 20:03

Slika ne bo nič lepša (pri meni je enaka).

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 19:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Odgovor Napisal/-a BOBI » 2. Dec 2006 ob 22:19

Hvala za odgovor :wink:
Bom počakal na optiko, takrat bo pa že tudi nov softwer za 130 8)

alfasud
Znanec
Prispevkov: 53
Pridružen: 5. Sep 2006 ob 23:14
T-2: Že imam
Paket: Brezčasna optika(100/10)
Kraj: Ljubljana - Šiška

Odgovor Napisal/-a alfasud » 16. Feb 2007 ob 10:57

Odpravljene težave s Amino 130


Pred časom smo uporabniki Amino 130 imeli probleme z "zatikanjem" slike na vseh programih (SD in HD).
No da ne bomo samo jamral dejmo povedat da je to odpravljeno in sedaj 130-tka dela odlično.
Verjetno je bil nadgrajen firmware, ker sedaj dela tudi zvok preko Hdmi priključka.
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 16. Feb 2007 ob 10:59

Ene par quirkov je še, vendar je večino stvari končno poštimanih! :)
Optika 100/10

alfasud
Znanec
Prispevkov: 53
Pridružen: 5. Sep 2006 ob 23:14
T-2: Že imam
Paket: Brezčasna optika(100/10)
Kraj: Ljubljana - Šiška

Odgovor Napisal/-a alfasud » 16. Feb 2007 ob 11:05

Hvala @T-2 & @Nimda :D
Slika

Uporabniški avatar
Pizzicato
Model
Prispevkov: 344
Pridružen: 25. Avg 2006 ob 16:13
T-2: Že imam
Paket: internet + telefon +iptv +hdtv
Kraj: slovenske konjice

Odgovor Napisal/-a Pizzicato » 17. Feb 2007 ob 06:57

U pa res, zvok je slika pa se ne zatika več. AMPAK se mi zdi da je sedaj kvaliteta slike na HDTV programih slabša??? Dajmo še TTX zrihtat na 130tki, prosim.

Uporabniški avatar
Pizzicato
Model
Prispevkov: 344
Pridružen: 25. Avg 2006 ob 16:13
T-2: Že imam
Paket: internet + telefon +iptv +hdtv
Kraj: slovenske konjice

Odgovor Napisal/-a Pizzicato » 18. Feb 2007 ob 10:06

DEFINITIVNO je slika SLABŠE kvalitete (ne samo HDTV ampak tudi na ostalih kanalih - rahel "sneg", še posebej se to vidi ko prehodi med barvnimi odtenki niso gladki ampak so odtenki pasovno ločeni). Mater, spet so nekaj zjebali firmware :x

NavadniNimda, dajte prosim preverite...

Uporabniški avatar
Jerry
Legenda
Prispevkov: 1068
Pridružen: 22. Jun 2006 ob 17:11
T-2: Že imam
Paket: VDSL:10/2+IPTV
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jerry » 18. Feb 2007 ob 10:29

A so 130ke ze na voljo pri t-2? Al se se caka?
SpaceInvader!
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 18. Feb 2007 ob 11:51

Pizzicato - na katerem kablu imaš? Jaz imam Component, pa ne opazim razlike. (Drži pa, da sem slep kot netopir podnevi! :lol:)
Optika 100/10

matijaj
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 11. Jul 2006 ob 21:02
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a matijaj » 18. Feb 2007 ob 13:05

Pizzicato napisal/-a:U pa res, zvok je slika pa se ne zatika več. AMPAK se mi zdi da je sedaj kvaliteta slike na HDTV programih slabša??? Dajmo še TTX zrihtat na 130tki, prosim.
Da ne bom prehitro rekel, ampak zdi se mi, da je slika zdaj lepša (ni več migetanja, utripanja in neostrih črk), ampak zdaj pa slika občasno zmrzuje, kar prej ni.

alfasud
Znanec
Prispevkov: 53
Pridružen: 5. Sep 2006 ob 23:14
T-2: Že imam
Paket: Brezčasna optika(100/10)
Kraj: Ljubljana - Šiška

Odgovor Napisal/-a alfasud » 18. Feb 2007 ob 15:30

Amino 130 imam priklopljen :

1. A 130 -> plazma TV : Hdmi
2. A 130 -> AR receiver -> plazma TV : Component

Razlike v kvaliteti med tema dvema ne opazim.
Slika se mi ne zdi nič slabša kot prej. Je pa to zelo teško objektivno presoditi.
Pomagal bi edino A-B test, kar pa je neizvedljivo ker nimam še enaga A130 s starim firmware-om.
Je pa sigurno slika sedaj tekoča brez zatikanja.
Slika

Giovanotti
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 6. Nov 2006 ob 09:08
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL + 2xmobi
Kraj: Homec

Odgovor Napisal/-a Giovanotti » 18. Feb 2007 ob 20:55

Sem imel 130-tko, pa mi ga je strela uničla. T-2 ni imel zaloge, pa sem šel nazaj na 110-tko. Z uporabo komponentnega kabla od 130 je tudi na 110 slika lepša, kot z SCART (kompozitnim) priključkom.
Z nekaj truda sem si tista dolga, debela čreva skrajšal na cca 30cm.

Uporabniški avatar
Pizzicato
Model
Prispevkov: 344
Pridružen: 25. Avg 2006 ob 16:13
T-2: Že imam
Paket: internet + telefon +iptv +hdtv
Kraj: slovenske konjice

Odgovor Napisal/-a Pizzicato » 19. Feb 2007 ob 07:21

NavadniNimda - priključeno imam na HDMI, tako kot zmeraj. Slika je zagotovo slabša (a so fantje mogoče zmanjševali resolucijo, da so dobili netrzajočo sliko?). Promo 1 HD in Promo 2 HD se mi tako zdita čisto navadna kanala - razlika v kvaliteti slike je občutna.

Še ena VELIKA napaka. Ne glede na katerem programu si, se zvok popolnoma izklopi čez 15 minut (če ne premikaš programov), nato je kakih 5 minut nemo in se nato zvok spet pojavi. Potem pa spet čez 15 minut tiho,... Vse to je neglede ali imam zvok preko optičnega kabla na reciver, ali pa preko HDMI na TV (po novem).

Še zanimivost, sedaj se mi sploh ne pojavljajo več kockice ko gledam HDTV, tako kot pred nadgradnjo firmware (sem na bakru). A je to zaradi slabše kvalitete HDTV, ki pride v Amino130?

RebelYELL
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 27. Avg 2006 ob 02:33
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a RebelYELL » 19. Feb 2007 ob 07:44

Giovanotti napisal/-a:Z uporabo komponentnega kabla od 130 je tudi na 110 slika lepša, kot z SCART (kompozitnim) priključkom.
komponentni kabelj je vedno boljša rešitev kot zastareli skart. med drugim lahko komponentni kabelj prenaša tudi HD signalj

lp

alfasud
Znanec
Prispevkov: 53
Pridružen: 5. Sep 2006 ob 23:14
T-2: Že imam
Paket: Brezčasna optika(100/10)
Kraj: Ljubljana - Šiška

Odgovor Napisal/-a alfasud » 19. Feb 2007 ob 10:52

@Pizzicato

Men plazma pokaže vhodno rezolucijo na obeh vhodih (Component in hdmi) 720p, tako kot prej.
Se je pa pojavil problem z zvokom, tako kot si opisal.
Slika

Zaklenjeno