IPTV na računalniku

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
buterfly
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 3. Jul 2007 ob 18:00
T-2: Že imam
Paket: 4/512

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a buterfly » 9. Jan 2013 ob 18:27

Ponovno instaliral windowse (pomoje sicer nima veze), sedaj mi TV ne deluje (ja imam naročeno T2 TV).
Any idea why?
Hvala

gr
Navdušenec
Prispevkov: 517
Pridružen: 15. Apr 2007 ob 11:15
T-2: Že imam
Paket: T4 20M, 2xTV, Patton
Kraj: Obalala

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a gr » 9. Jan 2013 ob 18:57

Kaj se je razen reinstalacije Windows spremenilo? :)

buterfly
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 3. Jul 2007 ob 18:00
T-2: Že imam
Paket: 4/512

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a buterfly » 9. Jan 2013 ob 19:04

"izven" računalnika nič, še vedno uporabljam VLC, nastavitve povsod vse iste, itd
lahko kdo reposta zadnji seznam programov, mogoče je tisti, ki sem ga dobil nekaj 10 strani nazaj out-of-date
hvala

gr
Navdušenec
Prispevkov: 517
Pridružen: 15. Apr 2007 ob 11:15
T-2: Že imam
Paket: T4 20M, 2xTV, Patton
Kraj: Obalala

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a gr » 9. Jan 2013 ob 20:02

Prav dosti se programska shema medtem ni spremenila, velika večina programov bi vseeno morala delovati. Rekel bi, da je nekaj z Windows nastavitvami - omrežje, požarni zid...
Priponke

[Razširitev m3u Je bila deaktivirana in je ni mogoče prikazati.]


ally12
Nadebudnež
Prispevkov: 413
Pridružen: 15. Okt 2006 ob 20:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a ally12 » 9. Jan 2013 ob 20:27

Tudi jaz sem imel podobno situacijo - rešitev se je skrivala v windows firewall in antivirus firewall nastavitvah.
Slika

buterfly
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 3. Jul 2007 ob 18:00
T-2: Že imam
Paket: 4/512

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a buterfly » 9. Jan 2013 ob 20:36

lahko razložiš kaj več?
fora je da mi odpre seznam kanalov, samo ko kliknem na SLO1 (npr) se ne zgodi nič

buterfly
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 3. Jul 2007 ob 18:00
T-2: Že imam
Paket: 4/512

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a buterfly » 13. Jan 2013 ob 15:16

onemogočil F-Secure, dodal izjemo (VLC) v windows firewall pa stvar še vedno ne deluje. ima kdo kakšno idejo?

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2285
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a webmaher » 13. Jan 2013 ob 18:53

a port 5000 imaš frej...gaslučajno ne zaseda kak drug program????
Sony 65XE9005 s CONAX kartico, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Seren

primoz-2
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 22:10
T-2: Že imam
Paket: T-4 giga

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a primoz-2 » 15. Jan 2013 ob 06:30

Lep pozdrav!

Pred kratkim sem dobim T-2 ip tv in imam problem z gledanjem tv programov na VLC playerju. Če priklopim mrežni kabelj iz port 4 na modemu direktno na mrežno na prenosniku in zaženem VLC, ter t-2 playlisto mi dela televizija normalno, če pa kabel priklučim na eno izmed dveh mrežnih kartic na računalniku se ne zgodi nič :( Zanima me če kdo ve kakšne so nastavitve, če imaš v računalniku dve mrežni kartici, da je na eni internet na drugi pa iptv.

Hvala za odgovor in lep pozdrav! :)

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8043
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Jan 2013 ob 08:55

so nastavitve, rabis 2- mrezne karice, na eni nastavis IPje za internet (lahko DHCP) na drugi pa ročno vneseš ipje recimo 192.168.10.1 in ta ip vneses tudi v VLC da program
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Hju8ert
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 18. Jan 2013 ob 19:32
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Hju8ert » 18. Jan 2013 ob 19:53

Pozdrav,
pred časom mi je uspelo vzpostaviti delovanje IPTV preko domačega omrežja. Deluje tudi brezžično.
Uporabljam:
Paket T4 giga (en STB nima funkcije saj je njegovo funkcijo prevzela mrežna kartica)
2 mrežni kartici (ena za internet, druga za TV)
Router Linksys WRT160NL (na routerju od takrat, ko sem vzpostavil brezžični internet nisem spreminjal nič)
VLC 2.0.5 (spremenil sem samo caching, mogoče nepotrebno) ali XBMC predvaja TV brez kakršnihkoli sprememb

Vse kar sem naredil je opisano v pdf datoteki, ki jo najdete na tem linku

http://tinyurl.com/asnx9qj

Mogoče je kakšen korak opisan v navodilih nepotreben (ne mogoče, zihr je :) ) ampak meni po opisanem postopku deluje. Če odkrijete kakšno napako ali boljšo rešitev prosim sporočite na forum.

marjan.krasna
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 18. Jan 2013 ob 20:29
T-2: Že imam
Paket: T4 King

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a marjan.krasna » 18. Jan 2013 ob 20:52

V računalniku imam dve mrežni kartici in pod Windowsi (XP,7,8) TV deluje z VLC-jem. Ena mrežna kartica je tako ali tako na DHCP in priključena na usmerjevalnik - torej internet deluje. Druga mrežna kartica je priključena na T-2-jev modem tam kjer prihaja TV stream. Da VLC deluje sem drugi mrežni karti nastavil lokalni naslov 10.10.10.10/255.0.0.0 in statično pot do 239.0.0.0/255.0.0.0 preko te mrežne karte.
Ko sem poskusil podobno narediti v Ubuntu 12.04 LTS mi sicer izpiše podobne poti, le VLC ne predvaja TV streama. Požarni zid ni problem - je izklopljen.

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 18. Jan 2013 ob 22:26

Na linuxu moraš ponavadi izklopit še rp_filter na interfacu za TV.
Slika Optika od 30.5.2008

marjan.krasna
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 18. Jan 2013 ob 20:29
T-2: Že imam
Paket: T4 King

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a marjan.krasna » 18. Jan 2013 ob 23:07

Hvala, točno to je bilo.

crazy8
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 6. Nov 2012 ob 20:48
T-2: Že imam
Paket: t4

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a crazy8 » 22. Jan 2013 ob 06:05

od 20.1.2013 ne dela na iptv,( na tv sprejemniku dela), se pravi da so se spremenile IP stevilke kanalov ali kaj podobnega: prosim nekoga da nam pove nove stevilke oz naj nekdo izda update playlisto
T2 na dolenjskem

FOX news
FOX Crime
FOX LIVE
Klasik tv
CNBC
Cinestar
Sportklub+
Viasat Explorer
Viasat Nature
Viasat History
National Geographics wild
English club TV
Discovery World
Discovery science
Crime & Investigation
ESPN classic sport
ESPN America
Motors tv


Vrjetno sm se kakega spustil.

Odgovori