IPTV na računalniku

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
luky
Model
Prispevkov: 235
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 19:11
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a luky » 30. Sep 2013 ob 08:27

Je že kdo poskusil kako deluje z IPTV.
Jaz namreč imam posebej mrežno v PC-ju za IPTV in uporabljal VLC 1.1.9. Tam vem kam moram vpisati IP od mrežne, na tem novem pa ne najdem kje bi lahko vpisal ip od mrežne in mi ne dela.
Zadnjič spremenil luky, dne 30. Sep 2013 ob 10:09, skupaj popravljeno 2 krat.
Lp, Luky

Uporabniški avatar
nemo
Starešina
Prispevkov: 1591
Pridružen: 30. Avg 2007 ob 15:58
T-2: Že imam
Paket: t4 tera na optiki

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a nemo » 30. Sep 2013 ob 09:02

Za dve kartici ne vem, z eno na optiki pa deluje bp.
Plačaš 100, dobiš 90.

sbls
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 5. Nov 2008 ob 17:58
T-2: Že imam
Paket: optika T4 mega

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a sbls » 1. Okt 2013 ob 11:04

vlc 2.1 deluje odlično. do sedaj sem uporabljal 1.1.11 zaradi podnapisov v celozaslonskem načinu pri iptv, sedaj teh težav ni več. pa tudi z dvema mrežnima deluje le da ju je potrebno nastavit. osnovne nastavitve iz vodiča še vedno veljajo.

Uporabniški avatar
luky
Model
Prispevkov: 235
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 19:11
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a luky » 1. Okt 2013 ob 17:35

Fantje če lahko kdo pomaga prosim.

Iz modema SWN 104 na LAN3 imam UTP kabel priklopljen direkt na mrežno v PC-ju.
Na PC-ju sem imel nameščen VLC 1.1.9 in mi je IPTV deloval normalno s tem , da sem mu vpisal IP mrežne kot prikazuje slika štev. 1.
Sedaj sem dal gor VLC 2.1.0 in našel eno nastavitev za vpis IP mrežne ( če sem vpisal na pravo mesto ne vem, ker me motijo tiste besede med ver. VLC-ja 1.1.9 ODVOD in 2.1.0 -IZHOD ). IPTV na PC-ju ne deluje in si ne pridem gor kaj mu še manjka pa tudi tiste nastavitve IPv4 ki je v v.1.1.9 sedaj ne najdem.

Slika 1. VLC 1.1.9
http://shrani.si/f/C/11I/3tk4MqO3/nastavitvevlc.jpg

Slika 2. VLC 2.1.0
http://shrani.si/f/1j/MO/1MVDPHBn/dostopvlc.jpg
Lp, Luky

Amir20v
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 19. Sep 2009 ob 13:59
T-2: Že imam
Paket: T4 20M

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Amir20v » 2. Okt 2013 ob 21:35

Rabim pomoc in sicer na racunalniku lahko gledam samo program, ki ga gledam na TVju? Preden sem dobil novi brezzicni modem sem lahko gledal kar sem hotel, sedaj pa izkljucno samo tisti program, ki je prizgan na TVju. Ali kdo ve, ce se to da spremeniti? LP

Gregor71
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 3. Okt 2013 ob 19:37
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Gregor71 » 3. Okt 2013 ob 19:44

Tudi jaz imam enak problem kot Amir20v. Na racunalniku lahko preko Multicasta gledam samo program, ki ga istočasno gledam na TVju preko Motorole pa še ta mora biti obvezno vključen.

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 11:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a KoMar » 3. Okt 2013 ob 19:45

Nekaj blokira IGMP paketke pomoje.

Gregor71
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 3. Okt 2013 ob 19:37
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Gregor71 » 3. Okt 2013 ob 19:58

To je preveč zame, se ne spoznam. Sicer sem prebral nekje: IGMP informira usmerjevalnike, da je gostitelj v posebni skupini za pošiljanje paketa več gostiteljem. Tudi ta sporočila se raznašajo znotraj protokola IP.

Kaj pa to pomeni v praksi in kako popravit?? Sam nimam pojma, po forumu sem prebrskal kar nekaj postov in tega nisem zasledil. Imam pa INNbox in nanj priključena 2 TVja (na 2 in 3 vhod) in PC na 4 vhod.

Uporabniški avatar
Ika13
Navdušenec
Prispevkov: 549
Pridružen: 29. Apr 2007 ob 20:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant
Kraj: Kidričevo

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Ika13 » 3. Okt 2013 ob 22:05

Z innboxom se ne da gledat tv na računalniku. Oziroma se da, če ti tehnik na HD skonfigurira innbox tako, da bo deloval kot modem in ne kot router (pomeni ti, nastavi vse porte v bridge).
Slika

lp, Ika13

urednik
Faca
Prispevkov: 113
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 13:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a urednik » 4. Okt 2013 ob 00:13

ika13, a ni tko, da na enem portu lahko gledaš IPTV, samo pol pač tv škatla ne dela al neki tazga? Tko so mi pred časom odgovorili.
viewtopic.php?f=3&t=4835&hilit=innbox+vlc&start=315
Centrala Štepansko naselje - Lublana

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Malkec » 4. Okt 2013 ob 08:16

Port 3 in 4 bi morala delat.

Uporabniški avatar
Ika13
Navdušenec
Prispevkov: 549
Pridružen: 29. Apr 2007 ob 20:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant
Kraj: Kidričevo

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Ika13 » 4. Okt 2013 ob 21:00

urednik napisal/-a:ika13, a ni tko, da na enem portu lahko gledaš IPTV, samo pol pač tv škatla ne dela al neki tazga? Tko so mi pred časom odgovorili.
viewtopic.php?f=3&t=4835&hilit=innbox+vlc&start=315


Jaz tukaj pišem o INNBOXu, to je modem-router, varianta katerega sedaj deli svojim uporabnikom na posojo T2. Nastavljen pa je tako ,da port 1,2 in gigabit port (GE) ter seveda WiFi delujejo v mrežnem načinu, to pomeni da se na teh portih dodeljuje lokalna IP (192.168.X.X) in vsi računalniki oz. naprave, ki so povezane preko teh portov oz. wifi so povezani v mrežo (router varianta) in se tudi med seboj v mreži vidijo, vendar ti porti ne prepuščajo multicast in gledanje IPTV na računalniku odpade.
Port 3 in 4 pa sta bridgana porta in sta v osnovi namenjena za IPTV , tako da če priklopiš računalnik na katerega od teh portov, ti bo dodeljen dinamični IP, oz. si lahko vpišeš statiko, če maš naročeno (modemska varianta). Tukaj pa deluje IPTV na računalniku, vendar je tako priklopljen računalnik samostojno na INNBOXu, pomeni ga ne bo mogoče uporabljat v mreži.
Link katerega si ti prilepil pa teče bolj pogovor o samostojnem dodatnem routerju (multicast), oziroma je najprej govora o innboxu, potem se pogovarjate o dodatnem routerju, ne veš če bo v uporabi innbox in na koncu dobiš odgovor, da omenjen router v kombinaciji z milanom deluje iptv na računalniku žično in wifi.
No jaz sem zgoraj opisal, kako po defoltu deluje INNBOX.
Slika

lp, Ika13

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4143
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a atepej » 4. Okt 2013 ob 21:36

Na LAN1 in LAN2 se tudi da usposobit, potrebno ju je nastvit na TRUNK
Slika

Uporabniški avatar
Norcek
Znanec
Prispevkov: 67
Pridružen: 14. Sep 2009 ob 09:51
T-2: Že imam
Paket: T4 GIGA - Optika
Kraj: Ihan

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Norcek » 5. Okt 2013 ob 10:44

Trunk je na SiOL-u :D
Slika :rtmT2:

Uporabniški avatar
gigabit
Faca
Prispevkov: 102
Pridružen: 28. Dec 2011 ob 18:06
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a gigabit » 5. Okt 2013 ob 13:32

VLAN pa na T-2ju ;-)

Odgovori