IPTV na računalniku

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 613
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Še nimam
Paket: A1 Konkurenca ;)

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 1. Avg 2014 ob 14:51

roCkY napisal/-a:uradna samostojna Windows aplikacija v smislu MulticastTV, ki bi omogočala tudi časovne funkcije, izposojo vsebin, skratka vse kar je na STB in še kaj kar je logično za PC okolje

nakaj loviti pol na črno ni ravno optimum čeprav dokler gre se tudi s tem uspešno živi

Telekom IP-jev ni menjal že lep čas. Tu pa nonstop berem o nekih spremembah, ki se rešujejo skorajda ilegalno.

daljinci mi kratkomalo ne grejo, še manj togi vmesniki STB-jev, TV-jev in podobnih napravic
Logitec MX AIR in brezžična tipkovnica (uporabljam Edge) je tisto kar pomoje omogoča najbolj enostavno komunikacijo z računalnikom in daleč najboljšo uporabniško izkušnjo

Seveda pa mora biti okno TV slike na vrhu. To recimo zadnji telekomov Tvin (poleg slabše slike in omejitve št. kanalov) ne izpolnjuje v celoti. Če daš čez cel ekran okvir brovserja ostane zgoraj. Kako gre to pri T-2 aplikaciji še nisem nikjer preverjal.
V FF uporabljam https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... ys-on-top/.
Torej bi rad da se razvija spet za linux/windiows/mac osx aplikacija ki fura vse to (tako kot nekoč agent) namesto da bi uporavil web vmesnik, ki dela pritimač kjerkoli in podpira vse kar si navedel (ok izposoje vsebin ni še)..

Zakaj točno bi bilo to bolje?

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1343
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a roCkY » 1. Avg 2014 ob 17:38

Z WEB verzijo se res ubije nekaj muh naenkrat. Ampak je zadeva za daleč najbolj razširjeno WIN okolje enako uporabna v tej različici kot bi bila v namenski aplikaciji?
Profitira nekaj uporabnikov na pingvinih in jabčkih, zgubljamo vsi na polknih.

Kako naj spravim nekaj na WEB vmesniku v okno brez statusnih vrstic, da ne izgubljam prostora? UHD ekrana še lep čas ne bom nabavljal saj je trenutna plazma šele vstopila v 4. leto delovanja. ŽElim le sliko brez balasta kot jo ima samostojna aplikacija. V ta namen omenjeni MulticastTV, ki pa nima časovnih funkcij. Spodaj seveda normalno delam karkoli (browser, office, CAD,...). Po potrebi sliko širim prek celega zaslona, večam manjšam...

Z zgoraj omenjenim vtičnikom je pri Telekom Tvin-u skorajda šlo. A vsega balasta se ne da pospraviti iz FF okna. Vsaj 2 vrstici zgoraj ostaneta. Sedaj so zhebali s prioriteto slike in zadeva trenutno sploh ni uporabna ker okvir brskalnika ostane nad sliko pri povečavi te čez cel zaslon.

Imate pri T-2 v aplikaciji isto kakovost slike = isti stream kot prek UDP? Predvsem HD-ji so v igri.
Kolikor sem gledal prek aplikacije tudi T-2 nima možnosti ogleda vseh naročenih kanalov?

Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 613
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Še nimam
Paket: A1 Konkurenca ;)

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 1. Avg 2014 ob 17:57

Dejansko je bolj uporabna. Namenska aplikacija ni imela časovnih funkcij. In ne namenske se ne bo šlo delat zaradi par ljudi ki bi raje imelo VLC s parimi dodatnimi knofki.

Prva omejitev so že ljudje, ki nimajo mreže primerno nastavljene da bi sploh sprejemali multicast. Potem prideš do tega, da moraš biti nujno v T-2 omrežju. Razlogov proti temu je malo morje..

Not gonna happen. VLC in karkoli kar ni požegnano s strani T-2 deluje zgolj po "nesreči" in nič drugega, malo preveč se tole že jemlje kot pravica uporabnikov.

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1343
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a roCkY » 1. Avg 2014 ob 21:09

To da je edini uporaben način spremljanja IPTV zgolj nesreča je znano in uporabljeno že nekaj čez 10 let. Amino100 in Sagem sta bila pri Telekomu živa katastrofa. Tole sedaj je še pogojno uporabno a kaj mi nuca, ko pa imam cel ekran zaseden s TV sliko. Nima smisla zraven za net pestovati prenosnik ali tablico. Dkat kaj pametnega na njih ne moreš.

Nikakor ne razumem odločitve ditributerjev da se ne podpre najbolj razširjenega OS na PC. Kot ni prav nobene logike, da zadeva ni podprta tudi znotraj TV sprejemnikov. Logično, da moraš biti na T-2 omrežju. Je preprodaja/dajanje v najem "linux škatlic" in kvačkanje s svojim SW res tak biznis?

Si namenoma prezrl vprašanja glede kakovosti slike?

Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 613
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Še nimam
Paket: A1 Konkurenca ;)

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 1. Avg 2014 ob 22:35

Zanimivo definiraš uporaben, torej brez vsega samo slika jebeš ostale fičrje. Si kdaj razmišljal o kabelski tv?

Drugače pa.. kakšen razvojen oddelek pa misliš da T-2 ima? Ene 500 ljudi? Podpreti vse muhe (zaradi katerih se je recmo opustilo stare rešitve) različnih platform, delati aplikacije za vse različne TV vmesnike in verzije "smart" TV-jev (ne nimajo vsi enak standard furat svoje je popularno). Vidiš rahel problem tukaj?

Glede linux škatlic.. če želiš stabilno omrežje in zadeve držati pod nadzorom, hkrati pa imeti uporaben helpdesk uporabljaš znano platformo, ki je testirana za delovanje v omrežju in služi svojemu namenu. Nihče si ne želi imeti trop nadsposobnih ljudi v čakalni vrsti ko jim televizija ne deluje na "najbol podprti platformi".

Browserji so najenostavnejša rešitev in dovolj zmogljivi, da lahko nudijo vse storitve naročnikom brez, da bi mogel vzdrževati 15+ platform hkrati. Enostavno ni ekonomske računice.

Glede kvalitete, ne niso enaki streami - je pa to pač poslovna odločitev - HD brez težav deluje na istem sistemu, če se kdaj odloči to tudi ponudit.

Tvojo mantro o najbolj razširnjenem OS si pa lahko pospraviš nekam, ni argument. Če si dovolj sposoben si zadevo nastaviš po svoje, imaš svoj EPG source in predvajalnik ter uživaš v lastno spackani rešitvi na lastni mašini. Ne pa pričakovat da ti bo operater razkrival kako zlorabljati storitve.

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1281
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera na FTTH
Kraj: Ljubljana, Dravlje

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 2. Avg 2014 ob 09:38

echobravo88 napisal/-a:Očitno so na T-2 spet nekaj IP naslove spreminjali....

@Kokica...bo kaj nove playliste v kratkem? :pivo:
Bo! Če ne danes, pa jutri.

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a Malkec » 2. Avg 2014 ob 10:05

Ipji se niso spreminjail.

grizli-t2netko
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 2. Avg 2007 ob 16:15
T-2: Že imam
Paket: 20 Mbps / 10 Mbps

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a grizli-t2netko » 2. Avg 2014 ob 15:39

Meni ne delujejo OTO, HBO in HBO Comedy že cel teden, tako da so se IP naslovi morali spremeniti.

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec
Prispevkov: 637
Pridružen: 26. Jun 2014 ob 09:56
T-2: Že imam

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a THJ » 2. Avg 2014 ob 15:49

Meni z isto playlisto delujeta brez težav. Si še vedno naročen na te kanale? Oto recimo pa ne vidilm, ker nimam XL paketa.
Slika

kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1281
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera na FTTH
Kraj: Ljubljana, Dravlje

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 2. Avg 2014 ob 19:57

Od zadnje playliste (31.12.2013) se je nekaj programov spremenilo (drugi IPji, nekaj novih programov, nekaj odstranjenih). Zato je tukaj nova lista, skopirana s STBja:

[Razširitev m3u Je bila deaktivirana in je ni mogoče prikazati.]

[Razširitev m3u Je bila deaktivirana in je ni mogoče prikazati.]


Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a KoMar » 2. Avg 2014 ob 20:19

:plosk:

echobravo88
Znanec
Prispevkov: 82
Pridružen: 20. Avg 2008 ob 15:32
T-2: Že imam
Paket: optika 10/10

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a echobravo88 » 2. Avg 2014 ob 21:21

Kdo drug kot Kokica.... :pivo:

cslesce
Navdušenec
Prispevkov: 641
Pridružen: 1. Okt 2011 ob 17:21
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Kranj

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a cslesce » 4. Avg 2014 ob 16:04

je nujno treba imeti drugo mrežno notri? kateri vlc verzijo svetujete?
Slika

xerces8
Nadebudnež
Prispevkov: 494
Pridružen: 3. Sep 2006 ob 14:45
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL
Kraj: Maribor

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a xerces8 » 4. Avg 2014 ob 16:47

Meni na VDSL delalo z eno mrežno.
VLC je bil 2.1.x (zadnja verzija)

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1343
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: IPTV na računalniku

Odgovor Napisal/-a roCkY » 4. Avg 2014 ob 17:19

OmegaBlue napisal/-a:Zanimivo definiraš uporaben, torej brez vsega samo slika jebeš ostale fičrje. Si kdaj razmišljal o kabelski tv?
Uporabnost je za mene enostavna dostopnost enostavno listanje med kanali. Tega daljinec ne omogoča. Hitreje kot si EPG ogledam prek STB (Siol da ne bo nesporazumov) zadevo dobim s spleta. Trenutni naslov in dolžina oddaje mi nista podatka, ki bi ju rabil.
Ker si ne morem ogledat filma iz videoteke pač nisem trg. Pa še prišparam!

Kablsko prek PC kartice sem uporabljal do IPTV. Imamo pa v ponudbi še vedno le 40 analognih kanalov. Morda bi zadeva bila ob ustrezni ponudbi tudi aktualna.
Dokler gredo zadeve prek Multicasta mi je zadeva v osnovi kot rečeno OK. Le zbodlo me je zadnjič, ko je ponovno debata glede menjave IP-jev. Tega pri trenutnem ISP pač nisem vajen. Vsake kvatre, ko dodajo nov kanal dodam IP-je, če me kanal sploh zanima. Gleda itak cca. 20 kanalov. Več jih niti nimam v PL. Če me slučajno zamika kaj drugega naložim celotno.
Drugače pa.. kakšen razvojen oddelek pa misliš da T-2 ima? Ene 500 ljudi? Podpreti vse muhe (zaradi katerih se je recmo opustilo stare rešitve) različnih platform, delati aplikacije za vse različne TV vmesnike in verzije "smart" TV-jev (ne nimajo vsi enak standard furat svoje je popularno). Vidiš rahel problem tukaj?
Če je nekdo dal v prosto uprabo Multicast in nekdo Tano misim da ni potrenbno ravno nekaj 100 ljudi, da se naredi nekaj kar bi funkcionalnosti teh aplikacij dodalo še časovno funkcijo?
Ko že tako "navijaš" proti posebni verziji za Windows. Koliko platforem je bilo podprtih s prvo verzijo mobilne TV? Koliko platforem je podprtih danes? Pač se naredi za najbolj razširjeno platformo in to je to - do nadalnjega.
Tvojo mantro o najbolj razširnjenem OS si pa lahko pospraviš nekam, ni argument. Če si dovolj sposoben si zadevo nastaviš po svoje, imaš svoj EPG source in predvajalnik ter uživaš v lastno spackani rešitvi na lastni mašini. Ne pa pričakovat da ti bo operater razkrival kako zlorabljati storitve.
Ravno za to gre. Da so storitve KAKOVOSTNO DOSTOPNE URADNO. Zakaj št. uporabnikov WIN ni argument? Kar nekaj folka ki ga poznam ima v dnevni PC kišto. Marsikdo gleda IPZV prek nje. Pa nimamo ravno najnovjšega EMŠO.
Tisti, ki apriori ne gledamo reklam jih ne bomo. Pa če se TV hiše postavijo na trepalnice. Tega ne bodo spremenili pa če se še tako zavira določene zadeve. Že v času prvih videorekorderjev so bile polemike in še vedno so. Predvidevam, da je v tem grmu še kar nekaj težav zakaj so zadeve take kot so.

Nekako mi še vedno nisi podal nobenega pravega argumenta zakaj nebi ISP ponudil IP na PC desktopu. Razen da se s tem pač ne bo ubadal ker mu ni treba in ste zadeve poflikali s browser verzijo, ki pa na 60+" ekranu pač ne gre zaradi slabe slike. Nenazadnje se VSAK ekran vkolikor se uporablja tudi PC in predvsem zaradi gledanja HD gleda z za to primerne razdalje. cca. diagonala *1.5 kar je za ločljivost v rangu 480p praktično neuporabno.

Odgovori